Χιμένεθ: «Περιμένω τη θέση της διοίκησης για Λιβάγια, ο Κονέ εξετάζει μια περίπτωση αμυντικού»

Χιμένεθ: «Περιμένω τη θέση της διοίκησης για Λιβάγια, ο Κονέ εξετάζει μια περίπτωση αμυντικού»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε ότι αναμένει την απόφαση του συλλόγου για το αν μπορεί να υπολογίζει στον Μάρκο Λιβάγια, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές εξελίξεις

manolonew
Ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στη NOVA ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την αρνητική απάντηση που έδωσε ο Μάρκο Λιβάγια στην πρόταση ανανέωσης που του έγινε. Ο Ανδαλουσιάνος κόουτς τόνισε πως περιμένει πλέον την ξεκάθαρη θέση της διοίκησης για να δει αν θα μπορεί να τον υπολογίζει από εδώ και πέρα, προσθέτοντας πως θα τη σεβαστεί.

Επίσης ο Χιμένεθ μίλησε και για τα μεταγραφικά τονίζοντας πως μια περίπτωση αμυντικού δεν προχώρησε και πως ο τεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Κονέ δουλεύει μια άλλη, χωρίς ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος με ονόματα και αν αυτό αφορά τον Όλεγκ Νταντσένκο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στη NOVA ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

Για την εικόνα της ομάδας στην Τούμπα: «Χάσαμε λόγω των ευκαιριών δύο βαθμούς απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Το πως αισθάνθηκα εγώ είναι το ίδιο με τους ποδοσφαιριστές. Όλοι ήταν στενοχωρημένοι, κανείς δεν γιόρτασε αυτή την ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Δεχθήκαμε δύο γκολ από δικά μας λάθη. Έχουμε πράγματα να διορθώσουμε, μπορούμε να το κάνουμε. Βγάζω θετικά πράγματα από τον ενθουσιασμό, την ένταση και την πρόθεση της ομάδας να παίξει καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν η ΑΕΚ εφαρμόζει παιχνίδι με παιχνίδι τα πράγματα που θέλει ο ίδιος να βλέπει στο γήπεδο: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρόθεσή και τη συμπεριφορά των παικτών. Οι απαιτήσεις μου είναι μεγάλες και οι παίκτες μου ανταποκρίνονται όταν τους απαιτώ πράγματα σχεδόν σε κάθε στιγμή. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι λόγω της μεγάλης έντασης κάποιοι έχουν ενοχλήσεις και τραυματισμούς. Αυτό όμως το είχα πει από την αρχή. Για να είμαστε στα επίπεδα της έντασης που θέλω τότε αναγκαστικά θα υπάρχουν και ελλείψεις. Εκτός από τη δική μου δουλειά, είναι εξίσου σημαντική η δουλειά των ποδοσφαιριστών και όσων ασχολούνται με τη φυσική κατάσταση και επίσης το ιατρικό επιτελείο. Αυτό που κάνω είναι να δείξω ποιος θα είναι ο σωστός δρόμος και οι ποδοσφαιριστές να τον ακολουθήσουν».

Για την αρνητική απάντηση του Λιβάγια στην πρόταση ανανέωσης: «Δεν θα πω κάτι διαφορετικό από αυτά που έχω πει στο παρελθόν. Ο Λιβάια είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Είναι ένας στρατιώτης που μαζί μου κάνει αυτά που του ζητάω. Εγώ μέχρι να γίνει ξεκάθαρη η θέση από την πλευρά της διοίκησης σκέφτομαι πάντα το σύνολο της ομάδας. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να διαχειριστώ 25-26 διαφορετικές προσωπικότητες στα αποδυτήρια και αυτό που θέλω να κάνω είναι να σκεφτώ πάντα το καλό της ομάδας και του συνόλου».

Για το αν υπάρχει ενημέρωση αν θα υπολογίζει τον Λιβάγια ως το τέλος της σεζόν: «Για την ώρα δεν έχω κάποια επίσημη ενημέρωση. Αλλά εγώ αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι πάντα θα σέβομαι τον δρόμο της διοίκησης σε σχέση με το μέλλον. Όσο μπορώ να υπολογίζω όλους τους παίκτες θα προσπαθήσω να βγάζω την καλύτερη ομάδα, αυτή που πιστεύω εγώ. Από τη στιγμή που μπορεί να προκύψουν κάποιοι που δεν θα μπορούν να υπολογίζονται τότε θα πρέπει να ψάξω άλλες επιλογές».

Για τον Λάτσι και αν μπορεί να καθιερωθεί στην άμυνα της ΑΕΚ: «Έχει τα προσόντα και είναι πολύ νέος για να έχει πρόοδο. Θα έπρεπε να δείξω γενναιότητα να τον βάλω, όπως με τον Γαλανόπουλο και τον Μανωλά στο παρελθόν. Πιστεύω πως με τα προσόντα που έχει μπορεί να έχει σημαντικό μέλλον. Θα πρέπει όμως και ο ίδιος να έχει διάθεση να δουλέψει και να βελτιωθεί για να βοηθήσει την ομάδα».

Για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Είναι ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι εύκολα. Είναι μια ομάδα που χειρίζεται καλά την μπάλα. Βάζουν πολλούς παίκτες στην επίθεση. Αν δεν είμαστε στο 100% δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν θέλω να θεωρηθεί τίποτα δεδομένο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ότι όλοι οι βαθμοί έχουν την ίδια σημασία ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και μέχρι το τέλος όλοι οι βαθμοί θα είναι σημαντικοί».

Για το αν υπάρχει εξέλιξη στα μεταγραφικά: «Ξέρω πολύ καλά ότι ο τεχνικός διευθυντής δουλεύει πάντα πολύ. Κάποιοι παίκτες δεν μπόρεσαν να έρθουν λόγω διαφοράς στα οικονομικά. Ήμασταν κοντά σε έναν αμυντικό που δεν δέχθηκε να έρθει. Ξέρω ότι συνεχίζει να δουλεύει σε μια άλλη περίπτωση αλλά δεν ξέρω αν ο χρόνος είναι αρκετός για να φτάσουμε σε συμφωνία. Ελπίζω να μπορούμε να έχουμε μια μεταγραφή αλλά όπως του είπα να έρθει κάποιος που θα βελτιώσει την ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, έχω καλούς παίκτες και δεν φοβάμαι να παίξουν. Αν έρθει κάποιος να έρθει κάποιος που θα βελτιώσει την ομάδα».

Για το αν εννοεί τον Νταντσένκο ή άλλον παίκτη: «Έχω φυσικά τις πληροφορίες μου από τον τεχνικό διευθυντή. Εγώ μιλάω γενικά. Εγώ όταν μου ζητηθεί να μιλήσω για τη θέση του δεξιού μπακ μπορώ να μιλήσω μόνο για τον Μπακάκη και τον Ραντόνια».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σπανούλης για Κόμπι: «Ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών»

Viral το πρόγραμμα αθλήτριας του UCLA στις ασκήσεις εδάφους με ραπ μουσική υπόκρουση

Kobe Bryant: Ένας χρόνος χωρίς τον Black Mamba - Φωτογραφίες από το δυστύχημα - Αφιερώματα από BBC, Forbes, Los Angeles Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης