Basket League, ΑΕΚ-Iωνικός 81-74: Θέλημα Λοτζέσκι και Ρογκαβόπουλου

Basket League, ΑΕΚ-Iωνικός 81-74: Θέλημα Λοτζέσκι και Ρογκαβόπουλου

Η ΑΕΚ έπρεπε να περιμένει μέχρι το τελευταίο λεπτό για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση νίκη απέναντι στον Ιωνικό - Σούπερ ο Λοτζέσκι, κομβικός ο Ρογκαβόπουλος Τραυματίστηκε ο Γκίκας

aekionikos
Το αποτέλεσμα δεν μπορεί σε κάθε ματς να είναι πανάκεια. Αρκεί, αλλά όχι πάντα. Στο ματς της ΑΕΚ με τον Ιωνικό, η «Βασίλισσα» χρειάστηκε να κάνει υπομονή μέχρ το τελευταίο λεπτό για να συνειδητοποιήσει πως η νίκη θα έρθει στην πλευρά της.

Ένας πεισματάρης Ιωνικός, ο οποίος έχασε την ευκαιρία ή καλύτερα την έδωσε στην ΑΕΚ, προκειμένου να μάθει αν μπορεί να πάρει το ματς στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ στηρίχθηκε στον Ματ Λοτζέσκι. Και στον Γιανίκ Μορέιρα. Συνηθισμένα ονόματα. Ο game changer, ωστόσο, ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Με πόντους, κρίσιμα ριμπάουντ και άμυνα.

Στον Ιωνικός θα μείνει το παράπονο για τη χαμένη ευκαιρία. Στην ΑΕΚ ο προβληματισμός από μία ακόμη εμφάνιση, αλλά και ο τραυματισμός του Νίκου Γκίκα. Η κραυγή του Έλληνα πλέι μέικερ μόλις έπεσε στο παρκέ, πάγωσε και άλλο το άδειο ΟΑΚΑ.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8qsvyyqg2dl-sf)


Το ματς

Ο Ιωνικός, με εξαιρεση το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, ήταν κυρίαρχος. Οδήγησε την ΑΕΚ σε πολλά λάθη (8 στο πρώτο δεκάλεπτο και 12 στο πρώτο ημίχρονο) και όποτε έβρισκε ανοικτό γήπεδο έτρεχε.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρει εύκολους πόντους, ενώ ακόμη και το τρίποντο που ήταν πρόβλημα στα πρώτα δέκα λεπτά (0/6) έδωσε λύσεις στη συνέχεια.

Στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου δεκαλέπτου, ο Ιωνικός ήταν μπροστά στο σκορ, ξεφεύγοντας μέχρι και με 4 πόντους (37-33) με τον Μαυροκεφαλίδη να μπαίνει στη μακριά αλυσίδα πρώην «κιτρινόμαυρων» που βασανίζουν την ΑΕΚ ως αντίπαλοι.

Ο Ιωνικός συνέχισε την αγαπημένη του ζώνη και στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας δύσκολα στην ΑΕΚ. Κάτι που ήθελαν να... λύσουν μόνο οι Λοτζέσκι και Μορέιρα.

Όσο η ΑΕΚ... πελάγωνε στην επίθεσή της, τόσο ο Ιωνικός έβρισκε εύκολο τρόπο να σκοράρει στην άλλη πλευρά. Φτάνωντας τη διαφορά ακόμη και στους 7 (55-48).

Εκεί έδωσε πνοή στην ΑΕΚ ο Λοτζέσκι. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με μπόλικο κόπο και δίχως να είναι πειστική. Έπαιξαν άμυνα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Και στην άλλη πλευρά, χρειάστηκε ένα σερί 11-0 με τον Νίκο Ρογκαβόπουλου να δίνει λύσεις για να περάσει η ΑΕΚ μπροστά με 72-61.

Ακόμη και εκεί ο Ιωνικός, με την ανοχή της ΑΕΚ, δεν τα παράτησε. Με τρίποντο του Πριτζέτ έφερε το ματς στους τέσσερις πόντους (74-70) 2'.27' πριν το τέλος. Ο Ιωνικός μείωσε και στο καλάθι, ομωως το μοιραίο λάθος του Χόλογουει έκρινε το ματς, αφού η ισοπαλία έγινε +5 για την ΑΕΚ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έβαλε τα κρίσιμα καλάθια και στο τέλος βρήκε τις σωστές συνεργασίες με τον Σλότερ. Σημαντικά τα 43 ριμπάουντ, αλλά και η αναλογία 20 ασίστ/15 λάθη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ματ Λοτζέσκι, σκόρερ 21 πόντων.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Μετά τις φωνές του Παπαθεοδώρου, άλλαξε το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Αν ακολουθήσουμε το ranking ήταν ο άστοχος Τολιόπουλος.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το λάθος του Χόλογουεϊ με το σκορ στο 74-72, όπου χάνει την μπάλα στον αιφνιδιασμό στο κέντρο του γηπέδου και ο Λάνγκφορντ απάντησε με τρίποντο!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Χουγκάζ πήρε την ασίστ από τον Μαυροκεφαλίδη και έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα με τα δύο χέρια για το πρώτο καλάθι του Ιωνικού στο ματς.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Την άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Και το κακό ποσοστό στα τρίποντα. Ο Ιωνικός μόνο το τελευταίο τρίλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 33-37, 53-56, 81-74.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Η καυτή φίλη του τενίστα Τόμιτς γκρίνιαξε για την καραντίνα στο ξενοδοχείο και δέχθηκε... απειλές για τη ζωή της!

Ιταλικά ΜΜΕ: «Συμφώνησε με τον Παπασταθόπουλο η Λάτσιο»

Ο Άρης συμφώνησε με τον Μήτρογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης