Υπόθεση Μπεκατώρου: Εκτενείς αναφορές στα κορυφαία ΜΜΕ παγκοσμίως

Υπόθεση Μπεκατώρου: Εκτενείς αναφορές στα κορυφαία ΜΜΕ παγκοσμίως

Οι σοκαριστικές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έχουν ξεπεράσει την ελληνική πραγματικότητα καθώς με την υπόθεση έχουν ασχοληθεί και τα κορυφαία ΜΜΕ στον πλανήτη

H Mπεκατώρου σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο!
Το τσουνάμι των εξελίξεων μετά την απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που κατήγγειλε στα τέλη του περασμένου χρόνου στον εισαγγελέα, έχει ξεπεράσει πλέον τα στενά ελληνικά όρια.

Με το συγκεκριμένο θέμα πλέον ασχολούνται τα κορυφαία ειδησεογραφικά μέσα του πλανήτη, καθώς ας μην ξεχνάμε οι καταγγελίες έγιναν από μία χρυσή Ολυμπιονίκη.

«Σοφία Μπεκατόρου: Η απόφαση της Ολυμπιονίκη να μιλήσει για τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση του 1998 πυροδοτεί δημόσια κραυγή στην Ελλάδα», γράφει στον τίτλο του το CNN ενώ στο κείμενο αναφέρει ότι η δημόσια κατακραυγή οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι αποκαλύψεις της (εννοώντας την αρχική αντίδραση της ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας).

CNN


Μάλιστα το Αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι δεν πήρε απάντηση στο αίτημα του για σχολιασμό από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παραθέτοντας όμως την προσωπική τοποθέρηση του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου.

Κλείσιμο
«Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σόφια Μπεκατώρου, ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά το 1998 από υψηλόβαθμο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας», αναφέρει το www.insidethegames.biz, η κορυφαία ιστοσελίδα που ασχολείται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

insidethegames


Κι αφού παραθέτει όλο το ιστορικό στέκεται στην καθυστερημένη αντίδραση της Ομοσπονδίας, ενώ αποκαλύπτει ότι παρόλο που απευθύνθηκε στη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Με το θέμα ασχολήθηκε και το sports.yahoo.com, από τις κορυφαίες αθλητικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ, κάνοντας εκτενή αναφορά στο γεγονός με ιδιαίτερη μνεία στην αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα στέκεται και στις αποκαλύψεις που ακολούθησαν και από άλλες αθλήτριες.

yahoo


«Χρυσή Ολυμπιονίκης ομολογεί σεξουαλική κακοποίηση στο ελληνικό Me Too», είναι ο τίτλος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP, ενώ στην ιστοσελίδα της Ολλανδικής τηλεόρασης ο τίτλος του σχετικού κειμένου αναφέρει: «Αξιωματούχος της Ομοσπονδίας υπό έλεγχο μετά την αποκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης από πρωταθλήτρια της Ιστιοπλοΐας».

AFP
NOS
DeTelegraf

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης