Premier League, Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Άνοστη σούπα στο Άνφιλντ

Premier League, Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Άνοστη σούπα στο Άνφιλντ

Σα να μην έγινε ποτέ το ντέρμπι κορυφής της Premier League το οποίο σε καμμία περίπτωση δε δικαίωσε τις προσδοκίες - Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή αλλά ελάχιστες ευκαιρίες, ενώ η Γιουνάιτεντ είχε τις καλύτερες στιγμές με τον Φερνάντεζ όμως να μη βρίσκει δίχτυα

LIV-MU
Ηταν Μάρτιος του 2009, όταν οι δυο τους έριζαν για τα σκήπτρα της Premier League. Χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια, ώστε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κοντραριστούν σε ντέρμπι με άρωμα τίτλου. Τότε το είχαν καθαρίσει οι Reds. Αυτή τη φορά δεν το έκανε κανείς, αλλά στο φινάλε η μυρωδιά έμοιαζε σχεδόν... διαβολική. Η Γιουνάιτεντ άντεξε την πίεση, έφυγε αλώβητη (0-0) από το “Ανφιλντ” και κρατώντας τη μοναξιά της κορυφής στο +3 από την αντίπαλό της, πλέον μπορεί, χωρίς περιστροφές, να φωνάζει ότι είναι υποψήφια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ln6c98q37l-sf)


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, έφτασαν να παίζουν μονότερμα και στο ημίχρονο μέτρησαν την κατοχή στο υπέρ τους 70%, ενώ τα σουτ ήταν στο 8-1. Δείγμα της πίεσης τους στους φιλοξενούμενους, ήταν ότι εκείνοι είχαν ένα μόνο άστοχο σουτ και αυτό από στημένη φάση (σ.σ.: φάουλ Μπρούνο Φερνάντες στο 34'). Ωστόσο, όλα τα υπέρ τους στατιστικά, δεν επέφεραν ουσιαστικούς καρπούς για τους Reds.

Στην επανάληψη οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν πιο μυαλωμένα και παθιασμένα. Εκλεισαν καλύτερα τους διαδρόμους και στο 75' άγγιξαν το γκολ στη μία εκ των δύο πιο επικίνδυνων στιγμών του αγώνα, με τον Αλισον να νικάει τον Φερνάντες (75'). Ο Τιάγκο απάντησε (78') με μακρινό σουτ και επέμβαση Ντε Χέα, ενώ στο 83' και πάλι ο Αλισον εξ επαφής σταμάτησε τον Πογκμπά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8ln1qqo9pnd-sf)
Κλείσιμο


Το φινάλε βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό 45λεπτο και τη Γιουνάιτεντ σαφώς πιο ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Και εάν η Λίβερπουλ παρέμεινε αήττητη στο γήπεδό της για 68η σερί αγωνιστική (55 νίκες, 13 ισοπαλίες), η Γιουνάιτεντ μπορεί να καμαρώνει ότι δεν έχει ηττηθεί εκτός έδρας κοντά έναν χρόνο (12 νίκες, 4 ισοπαλίες). Μόνο που σε αυτή την περίεργη αγωνιστική χρονιά, ακόμα περισσότερο χάρηκαν με αυτή την ισοπαλία, όσοι ακολουθούν ελάχιστα πιο κάτω και με τη σειρά τους μπορούν να ονειρεύονται...


Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Χεντερσον, Φαμπίνιο, Ρόμποερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ (88' Μίλνερ), Τιάγκο, Σακίρι (76' Τζόουνς), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (85' Οριγκί)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Γουάν-Μπισάκα, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες (88' Γκρίνγουντ), Πογκμπά, Μαρσιάλ (61' Καβάνι), Ράσφορντ.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης