Σάκκαρη - Μουγκουρούθα 2-0: Φανταστική Μαρία προκρίθηκε στους «8» στο Άμπου Ντάμπι

Σάκκαρη - Μουγκουρούθα 2-0: Φανταστική Μαρία προκρίθηκε στους «8» στο Άμπου Ντάμπι

Η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε με 7-5, 6-4 την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε στον προημιτελικό στο Άμπου Ντάμπι

sakkri_2_1__1_
Στα προημιτελικά του Abu Dhabi Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 7-5, 6-4 της πρώην Νο1 κόσμου, της Ισπανίδας Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα στον 3ο γύρο και θα παίξει την Δευτέρα (11/1) στον προημιτελικό με την νικήτρια του αγώνα της Κένιν (Νο1 στο ταμπλό) με την Πουτίντσεβα.



Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε σπουδαίο τένις και κυριάρχησε στον αγώνα απέναντι σε μια παίκτρια που είναι στο Νο15 του κόσμου και στο πρόσφατο παρελθόν έχει κερδίσει 2 Grand Slam.

Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας της Μαρίας Σάκκαρη και αισίως σήμερα συμπλήρωσε 550 αγώνες έχοντας 330 νίκες.

Κλείσιμο
Το παιχνίδι είχε διάρκεια 1.48'. Η Μαρία Σάκκαρη επέτρεψε στην αντίπαλο της να φτάσει σε ένα μπρέικ σε 13 προσπάθειες της και έτσι "κλείδωσε" τη νίκη. Η Μαρία είχε 3/9 μπρέικ πόιντ.



Οι winners ήταν 33-5 (Σάκκαρη), οι άσοι 11-1 για την Ελληνίδα ενώ στα αβίαστα λάθη ήταν 39-29.

Έδειξε χαρακτήρα
Στο 1ο σετ, η Μουγκουρούθα με δυο διπλά σφάλματα της Σάκκαρη θα φτάσει σε διπλό μπρέικ πόιντ στο 4ο γκέιμ. Η Ελληνίδα θα τα σβήσει όμως για να πάρει το πλεονέκτημα και θα ισοφαρίσει σε 2-2.

Η Σάκκαρη με love service game ισοφαρίζει σε 3-3 και θα φτάσει σε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 7ο. Με την πρώτη ευκαιρία θα πετύχει το μπρέικ και θα προηγηθεί με 4-3. Η Ισπανίδα θα φτάσει σε διπλό μπρέικ πόιντ αλλά η Ελληνίδα θα τα σβήσει και τα δυο!



Εν συνεχεία με άσο θα κλείσει το 8ο γκέιμ και θα προηγηθεί με 5-3. Θα φτάσει σε τριπλό σετ πόιντ αλλά η Μουγκουρούθα θα τα σβήσει και τα τρία. Η Ισπανίδα θα σβήσει άλλα δυο σετ πόιντ (5ο) και θα μειώσει σε 5-4.

Η Μουγκουρούθα θα αντεπιτεθεί με μπρέικ (5-5) αλλά η Σάκκαρη θα "απαντήσει" με μπρέικ και θα προηγηθεί με 6-5! Η Μαρία θα φτάσει σε τριπλό σετ πόιντ και με την 7η συνολικά ευκαιρία της θα κλείσει το σετ στο 7-5 σε 57'.

Glomex Player(, )


Απίθανη Μαρία
Στο 2ο σετ αρχίζει με μπρέικ πόιντ η Σάκκαρη αλλά το σβήνει η Μουγκουρούθα και θα προηγηθεί με 1-0. Με άσο θα κλείσει το 2ο γκέιμ και θα ισοφαρίσει σε 1-1.

Η Ισπανίδα θα φτάσει σε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 4ο γκέιμ αλλά η Ελληνίδα θα τα σβήσει και τα τρία! Θα σβήσει και άλλα δυο (9ο συνολικά) και θα ισοφαρίσει σε 2-2! Με love service game θα προηγηθεί με 3-2 η Ισπανίδα.

Απαντά με love service game η Σάκκαρη για το 3-3 και με μπρέικ θα προηγηθεί με 4-3! Το 5-3 είναι για την Σάκκαρη ενώ η αντίπαλος της μειώνει σε 5-4. Στο 10ο η Μαρία θα σβήσει 3 μπρέικ πόιντ και θα επικρατήσει με 6-4!

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης