Super League 1, Λαμία-Άρης 2-0: Ανάσα και απότομη προσγείωση - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Λαμία-Άρης 2-0: Ανάσα και απότομη προσγείωση - Δείτε τα γκολ

Στο τελευταίο ματς της 14ης αγωνιστικής της Super League 1η Λαμία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη σεζόν, υποχρεώνοντας τον Άρη στην πρώτη του εκτός έδρας ήττα - Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αραμπούλι  ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 9' με πέναλτι και στο 17' με το γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλιδάκι πέτυχε το 2-0 - Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Άρης καθώς ο Σούντγκρεν αποβλήθηκε όταν έσπρωξε ένα ball boy

5216336
Η Λαμία «έπνιξε» τον Άρη στον… βούρκο του «Αθανάσιος Διάκος» καθώς επικράτησε με 2-0 και πέτυχε την παρθενική νίκη της στο Πρωτάθλημα. Αγνώριστοι και αφελείς οι «κίτρινοι» οι οποίοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα για τα ατομικά λάθη τους.

Η Λαμία πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Πρωτάθλημα αλλά κι έπειτα από 16 αγώνες. Επί της ουσίας όμως δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να εκμεταλλευτεί τα λάθη των «κίτρινων» και είχε σε σπουδαία μέρα τον Αραμπούλι. Ο Γεωργιανός επιθετικός σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του και πρόσφερε ένα από τα πιο όμορφα γκολ του φετινού Πρωταθλήματος. Ο Άρης μπήκε… καθυστερημένα στο γήπεδο καθώς δεν υπήρχε στα πρώτα 20 λεπτά, έκανε ένα σωρό ατομικά λάθη με αποκορύφωμα την αποβολή του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Για πρώτη φορά επίσης, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν σκόραρε σε παιχνίδι και γνώρισε τη 2η ήττα της στο Πρωτάθλημα χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για να ξεφύγει και να εδραιωθεί στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Η Λαμία μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό, σε αντίθεση με τον Άρη. Δείγμα χαμηλού επιπέδου προσαρμογής με την… βαλτώδη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ήταν τα λανθασμένα γυρίσματα της μπάλας από τους δύο στόπερ των «κίτρινων» και αποκορύφωμα η δυσνόητη ενέργεια του Χαβιέρ Ματίγια στο 5ο λεπτό του αγώνα. Ο Ισπανός μέσος του Άρη λειτούργησε λανθασμένα στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Ντέλετιτς, τον πάτησε και με τη βοήθεια του VAR, ο Σκουλάς υπέδειξε πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα ο Αραμπούλι εκτέλεσε εύστοχα, ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το τέρμα δείχνοντας και την κίτρινη κάρτα στον Γεωργιανό επιθετικό, εκτιμώντας (προφανώς) ότι είχε σταματήσει την προσπάθειά του την ώρα της εκτέλεσης. Τελικώς, με τη βοήθεια του VAR το γκολ μέτρησε (1-0) και ακυρώθηκε η κίτρινη κάρτα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8akj45djcxl-sf)


Στο 14’ ο Αραμπούλι είχε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του καθώς ο Λίντσεϊ Ροζ αφελώς θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Μπουσέ, αυτή κόλλησε στον… βάλτο, αλλά στο σουτ του Γεωργιανού, ο τερματοφύλακας του Άρη είχε εξαιρετική αντίδραση.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8akoqw9hig9-sf)


ΓΚΟΛ-ΠΟΙΗΜΑ

Αυτό μπήκε τρία λεπτά αργότερα και είναι (ίσως) το καλύτερο της φετινής χρονιάς. Καθώς το δίδυμο των στόπερ του Άρη παρέμενε σε… τρικυμία και ο Μπεναλουάν ήταν εκτός θέσης, ο Αραμπούλι με καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Άρη για το 2-0 (17’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8akvd8lb45d-sf)


Κάπου εκεί άρχισε να εμφανίζεται στο γήπεδο ο Άρης καθώς, υποχρεωτικά, ανέβασε επίπεδο πίεσης αναζητώντας τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σύμμαχος για τους «κίτρινους» οι οποίοι απείλησαν στο 25’ με προβολή του Φακούντο Μπερτόγλιο και στο 29’ με δυνατό σουτ του Μπρούνο Γκάμα. Όσες φορές «ύψωσαν» την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο καθώς οι ψηλές μπαλιές αποδείχθηκαν… βούτυρο στο ψωμί των Ατζέντζο, Τζανετόπουλου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8al387hp3nt-sf)


Η σπουδαιότερη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς σημειώθηκε στο 41’ όπου ο Λούκας Σάσα σε κενή εστία έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας των γηπεδούχων, σε μία φάση όπου ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Προβυδάκη στον Βραζιλιάνο την ώρα της εκτέλεσης. Το ημίχρονο έκλεισε με νεύρα, κάρτες κι ένα καταπληκτικό ευθύβολο σουτ του Μπρούνο Γκάμα αλλά ο Επασί ήταν στην κατάλληλη θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8als7g1fdih-sf)


ΚΑΚΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ

Ο Άκης Μάντζιος μάταια περίμενε αντίδραση από την ομάδα του στα πρώτα 10-12 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου καθώς με εξαίρεση ένα φαλτσαριστό σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 52’ δεν δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ. Αυτό οδήγησε τον τεχνικό του Άρη σε τρεις αλλαγές και επί της ουσίας άλλαξε την επιθετική γραμμή ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Λόπεθ. Πολύ ξεκάθαρα η Λαμία προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα, προς αυτήν την κατεύθυνση ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε και τρίτο στόπερ (Μπιάρνασον) στο 62’. Σε αυτό συνέβαλε και ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ο οποίος προέβη σε ακατανόητη ενέργεια στο την μπάλα, το έσπρωξε και ο Σκουλάς τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8am77yleua1-sf)


Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημά της υπό την έννοια ότι αναχαίτισε με χαρακτηριστικά ευκολία κάθε επίθεση/προσπάθεια του Άρη να βρει μονοπάτι επιστροφής στο παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» είχαν την μπάλα στα πόδια τους περισσότερη ώρα, όχι όμως και τη δημιουργία για να βρουν γκολ. Στο 79’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Επασι. Ο Πορτογάλος επιθετικός του Άρη ήταν ο μοναδικός που συνέχισε να απειλεί την εστία της Λαμίας αλλά και πάλι ο Επασί τον σταμάτησε στο 91’.

MVP: Ο Αραμπούλι ευστόχησε στο πέναλτι, κυρίως όμως πρόσφερε ένα από τα καλύτερα τέρματα της φετινής Interwetten Superleague.

Στο ύψος του: Ο Ντέλετιτς πήρε το πέναλτι και γενικώς ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα του Άρη

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Χαβιέρ Ματίγια μάλλον κερδίζει αυτόν τον τίτλο από τον Γιοχάν Μπεναλουάν καθώς το δικό του λάθος έβαλε την ομάδα του πίσω στο σκορ.

Η «γκάφα»: Η απαράδεκτη ενέργεια του Σούντγκρεν στο ball boy που έφερε και την αποβολή του.

Το «στραγάλι»: Ο Σκουλάς είχε τρομερό πρόβλημα στο να ελέγξει το παιχνίδι. Με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε το πέναλτι στο 5ο λεπτό, με τον ίδιο τρόπο κάλυψε την λανθασμένη απόφασή του στην εκτέλεση πέναλτι του Αραμπούλι. Μοίρασε κάρτες και σωστά απέβαλε τον Ντάνιελ Σούντγκρεν στο 63’.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Άρης δεν ήταν στο γήπεδο στο πρώτο 20πτο. Απέκτησε – ίσως ανέλπιστα – ισχυρό προβάδισμα και μετά έκανε εξαιρετική δουλειά στην αναχαίτιση των επιθέσεων των «κίτρινων» έχοντας σύμμαχο τον αγωνιστικό χώρο. Ο δε Άρης πλήρωσε βαρύ τίμημα για την αφέλειά του και παίζοντας σε… βούρκο προφανώς δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ποιότητά του.

Οι συνθέσεις:
ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου Μιχάλης): Επασί, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας Αντέτζο, Προβυδάκης, Τζανδάρης (77’ Παλαβαντισβίλι), Μπεχαράνο, Τιρόνε (63’ Μπιάρνασον), Καραμάνος (63’ Βλάχος), Ντέλετιτς (89’ Βασιλακάκης), Αραμπούλι.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος Άκης): Μπουσέ, Γκάνεα, Σούντγκρεν Μπεναλουάν, Ρόουζ, Λούκας Σάσα, Ματίγια (71’ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόγλιο (58’ Μαντσίνι), Σίλβα (58’ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (58’ Λόπεθ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 35 (13)
2. Αρης 29 (13)
3. ΠΑΟΚ 28 (13)
4. ΑΕΚ 24 (13)
5. Παναθηναϊκός 19 (14)
6. Βόλος 19 (14)
7. Aστέρας 18 (14)
8. Απόλλων 15 (13)
9. ΟΦΗ 15 (14)
10. Ατρόμητος 14 (13)
11. ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr 13 (14)
12. Παναιτωλικός 11 (14)
13. Α.Ε.Λ. 7 (13)
14. Λαμία 5 (11)

H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)
Τετάρτη (6/1)
Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός (15.00)
ΑΕΚ - Παναιτωλικός (17.15)
ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα (17.15)
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (19.30)

Πέμπτη (7/1)
Αρης - Βόλος (17.15)
ΟΦΗ - Λαμία (17.15)
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ (19.30)



Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:  

Βόβορας: Τέλος από τον Παναθηναϊκό

Στεφ Κάρι: Ασύλληπτο ρεκόρ καριέρας με 62 πόντους - Δείτε πώς τους πέτυχε (βίντεο)

Παναθηναϊκός: Τα τεστ κρίνουν την διεξαγωγή του ματς με Απόλλωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης