Super League, ΑΕΚ-Βόλος 2-2: Τσακίστηκε στο ροντέο της Ριζούπολης - Δείτε τα γκολ

Super League, ΑΕΚ-Βόλος 2-2: Τσακίστηκε στο ροντέο της Ριζούπολης - Δείτε τα γκολ

Ο τελευταίος αγώνας του 2020 για την Super League 1  ήταν πραγματικά ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε για φινάλε - Τέσσερα γκολ, τρεις αποβολές, ένταση, ανατροπές και φάσεις για γκολ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο - Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 3', αλλά στο 34' το σκορ είχε γίνει 1-2 - Το 2-2 έγινε στο 70' και ακολούθησε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και αποβολών

5209905
Η παράδοση που θέλει την ΑΕΚ να μην κερδίζει πριν τα Χριστούγεννα συνεχίστηκε. Σε ένα ματς με τεράστιο σασπένς και τρεις κόκκινες, και την Ένωση να παραπαίει αμυντικά και χωρίς συνδυασμούς και φαντασία στο παιχνίδι της, ο Βόλος κατάφερε να πάρει μια θαρραλέα ισοπαλία με 2-2 στη Ριζούπολη. Τα γκολ των Φεράρι και Ουάρντα έκαναν την ανατροπή στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει πάρει το προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς. Στο δεύτερο μέρος ο Ανσαριφάρντ ισοφάρισε για την Ένωση, ωστόσο οι κιτρινόμαυρο,ι που τελείωσαν το ματς με εννιά παίκτες λόγω των αποβολών Παουλίνιο και Σάκχοφ, δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ το γκολ της νίκης. Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει οκτώ βαθμούς την ΑΕΚ πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και πλέον τα πράγματα γίνονται αφάνταστα δύσκολα αναφορικά με το κυνήγι του τίτλου. Αποβλήθηκε ο Κολόμπο για τον Βόλο, ο οποίος ολοκλήρωσε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7yr0el2bxcx-se)


Έτσι ξεκίνησαν Καρέρα και Λόπεθ
Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε φανέλα βασικού στον Σιμάνσκι, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά έπειτα από πέντε μήνες μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί πριν την έναρξη της φετινής σεζόν. Ο Πολωνός μέσος ήταν μαζί με τον Σιμόες και τον Μάνταλο στον άξονα της ΑΕΚ. Ο Τσιντώτας ήταν φυσικά κάτω από τα δοκάρια, με τον 17χρονο Μιτάι να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, στην οποία βρίσκονταν επίσης οι Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Παουλίνιο. Στην επίθεση, στο αριστερό άκρο ξεκίνησε ο Τάνκοβιτς, στο δεξί ο Γκαρσία και στην κορυφή ο Ολιβέιρα. Ο Άνχελ Λόπεθ στον Βόλο επέλεξε τον Κλέιμαν αντί του Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, με τους Φεράρι, Σάντσες, Κολόμπο και Ντεντάκη τετράδα στην άμυνα, τους Μπαριέντος και Ριένστρα στο κέντρο, μπροστά τους τον Ουάρντα, τον Μπαρτόλο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Περέα στο δεξί και στην κορυφή τον Δουβίκα.

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ για κλάματα και ο θαρραλέος Βόλος δίκαια μπροστά
Το ματς ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ΑΕΚ, ωστόσο εξελίχθηκε με τον χειρότερο, και γι' αυτό την ευθύνη είχε φυσικά η ανασταλτική της λειτουργία, η οποία ως συνήθως ήταν... ανύπαρκτη. Η Ένωση πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 3' όταν ο Τάνκοβιτς έγινε... Γκαρσία σκοράροντας κι αυτός με απευθείας εκτέλεση κόρνερ για το 1-0!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ynfdmcou5t-sf)


Κλείσιμο
Η ΑΕΚ μάλιστα θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο γκολ στο 12' με την ατομική ενέργεια του Ολιβέιρα, το πλασέ του οποίου πέρασε αόυτ.

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ όχι μόνο δεν υπήρχε στο γήπεδο επιθετικά, αλλά κατέρρευσε λόγω της κάκιστης ανασταλτικής λειτουργίας της, η οποία την πλήγωσε για πολλοστή φορά. Στο 16' ο Βόλος έκανε το 1-1 όταν ο Μπαρτόλο σέντραρε, ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε άσχημα, η μπάλα στρώθηκε στον Φεράρι, ο Σιμόες δεν πρόλαβε να πάει πάνω του και ο Αργεντινός μπακ με σουτ νίκησε τον Τσιντώτα στην κλειστή του γωνία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ynmiuecd3d-sf)


Επτά λεπτά αργότερα μάλιστα ο Βόλος θα μπορούσε να είχε βρει και ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Παουλίνιο έχασε τον Μπαρτόλο, ο οποίος από πλάγια θέση απέναντι από τον Τσιντώτα πλάσαρε δίπλα από το κάθετο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7yo2t78eqd5-sf)


Οι Βολιώτες ήταν θαρραλέοι παίζοντας με την άμυνα ψηλά και κυκλοφορώντας την μπάλα, με την ΑΕΚ να μην μπορεί ούτε να δημιουργήσει. Έτσι, στο 34', με ακόμη μια αφελέστατη αμυντική αντίδραση της Ένωσης έγινε το 1-2! Ο Μπαρτόλο γέμισε ξανά από τα αριστερά, με τον Παουλίνιο να μην πηγαίνει έγκαιρα πάνω του και ο Ουάρντα ανάμεσα στους Σιμάνσκι και Σβάρνα πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, με την άμυνα της ΑΕΚ να μαρκάρει με τα μάτια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7yo3ql0u6zd-sf)


Η Ένωση... πελαγοδρομούσε, αλλά θα μπορούσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους να είχε φέρει τουλάχιστον το παιχνίδι στα ίσια, αν ο Φεράρι δεν έβαζε σωτήρια το κεφάλι του για να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Σιμάνσκι που πήγε προς τα δίχτυα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7yod4vy3e9l-sf)


Η ΑΕΚ έμεινε στο 2-2, με εννιά παίκτες τελείωσε το ματς η Ένωση
Εκτός από την άμυνα και το κέντρο της ΑΕΚ έπασχε και γι' αυτό ο Καρέρα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε τον Σάκχοφ στη θέση του Σιμάνσκι. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονταν καλά για την ΑΕΚ, με το VAR να σώζει την Ένωση στο γκολ του Μπαρτόλο στο 55' για οφσάιντ. Ο Καρέρα λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έριξε τον Ανσαριφάρντ στο ματς στη θέση του Τάνκοβιτς αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 4-4-2, ψάχνοντας τρόπο να κάνει την Ένωση απειλητική.

Στο 61' η ΑΕΚ έχασε τεράστια όταν ο Ολιβέιρα από πάσα του Μιτάι από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Σάντσες να βάζει σωτήρια το πόδι του παραχωρώντας κόρνερ. Τα λεπτά κυλούσαν αλλά η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει το γκολ απέναντι σε έναν καλά οργανωμένο Βόλο, με τον Καρέρα να ρίχνει και τον Αλμπάνη στο ματς στη θέση του Σβάρνα, γυρίζοντας τον Σάκχοφ στα μετόπισθεν. Ακριβώς με τη συμπλήρωση 70 λεπτών οι κιτρινόμαυροι έκαναν το 2-2 όταν μετά από φάση διαρκείας, η άμυνα του Βόλου δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Ανσαριφάρντ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7yp912oecpl-sf)


Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο ο Παουλίνιο, είδε τον Φεράρι να τον περνάει πανεύκολα, με τον Πορτογάλο έχοντας κάρτα να τον σταματάει αντικανονικά και να βλέπει την κόκκινη. Η ΑΕΚ έπρεπε πλέον με παίκτη λιγότερο να βρει τη λύση για να μην αφήσει βαθμούς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ypa52lnd3l-sf)


Στο 77' ο Ολιβέιρα έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Αλμπάνη δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Κλέιμαν σε διπλή προσπάθεια, με τους κιτρινόμαυρους παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να προσπαθούν με κάθε τρόπο, έστω και ανορθόδοξα, να φτάσουν στο τρίτο γκολ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Κολόμπο έκανε φάουλ στον Πορτογάλο φορ της ΑΕΚΞ που έμπαινε προς την περιοχή, βλέποντας αρχικά την κίτρινη κάρτα. Ωστόσο ο Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR, τσέκαρε τη φάση και έδειξε την κόκκινη, με τον Βόλο να μένει και αυτός με δέκα παίκτες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ypkebtujz5-sf)


Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 ο Σάκχοφ με μια απερίσκεπτη ενέργεια πάνω στον Ουάρντα (σ.σ. τον τράβηξε από τα μαλλιά) αντίρκισε σωστά την κόκκινη του Σιδηρόπουλου με την ΑΕΚ να μένει με εννιά παίκτες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ypmm6tk2nt-sf)


Το ματς είχε τεράστιο σασπένς και στο 90' ο Κλέιμαν με μια σπουδαία απόκρουσηε είπε όχι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία! Στις καθυστερήσεις με την ΑΕΚ να έχει σβήσει από δυνάμεις, ο Βόλος βγήκε στην αντεπίθεση στο 94' με τον Τσιντώτα να σταματάει σε τετ-α-τετ τον Μπαρτόλο. Ήταν και η τελευταία φάση του ματς, με την Ένωση να χάνει ακόμα δύο βαθμούς και να βλέπει την απόσταση που τη χωρίζει από την κορυφή να αυξάνεται στους οκτώ βαθμούς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7ypsb16x0u9-sf)


MVP: Ο Μπαρτόλο, το αριστερό πόδι του οποίου δημιούργησε και τα δυο γκολ του Βόλου. Ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν ένας εφιάλτης για τον Παουλίνιο με την ταχύτητα του.

Στο ύψος τους: Ο Φεράρι για το γκολ που σημείωσε και για το σωτήριο κόψιμο του με το κεφάλι στο σουτ του Σιμάνσκι που γλίτωσε την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου μέρους. Από την ΑΕΚ προσπάθησε πολύ ο Γκαρσία, αλλά αυτό δεν έφτανε.

Ο αδύναμος κρίκος: Συνολικά όλη η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν... αλλού! Κάτι που φυσικά βλέπουμε για πολλοστή φορά στην αμυντική συμπεριφορά της Ένωσης τη φετινή σεζόν, με τον Σβάρνα να πραγματοποιεί ξανά ένα κάκιστο ματς. Ο χειρότερος ωστόσο όλων ήταν ο Παουλίνιο τόσο για την εμφάνισή του, που παίρνει πολύ κάτω από τη βάση, όσο και για το γεγονός ότι άφησε την Ένωση με δέκα παίκτες. Μπακ με τρομερά λίγη ποιότητα για το επίπεδο της ΑΕΚ. Κάκιστη και η αντίδραση και του Σάκχοφ στη φάση της αποβολής του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κλέιμαν που δέχθηκε γκολ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς, αλλά και ο Τσιγκρίνσκι στη φάση του πρώτου γκολ του Βόλου.

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος σωστά απέβαλε τον Παουλίνιο με δεύτερη κίτρινη και ορθώς άλλαξε την απόφασή του μετά τον έλεγχο του VAR δείχνοντας κόκκινη στον Κολόμπο. Επίσης σωστή ήταν και η αποβολή του Σάκχοφ για την ενέργειά του πάνω στον Ουάρντα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Άμυνα σκορποχώρι, δημιουργία ελλιπής, καθαρό μυαλό δεν υπήρχε και η ΑΕΚ γκέλαρε με τον Βόλο, βλέποντας πλέον την απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να αυξάνεται στους οκτώ βαθμούς. Η ΑΕΚ μετά την παρένθεση στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους παρουσίασε ξανά τις ίδιες αδυναμίες. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με μια ανασταλτική λειτουργία για κλάματα. Πλέον η ΑΕΚ έμεινε πολύ πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου και φαίνεται ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές και πάρα πολύ δουλειά για να έχει έστω κάποιες πιθανότητες να ξαναμπεί σε αυτήν. Όσον αφορά τον Βόλο πήρε με το σπαθί του την ισοπαλία και ολοκλήρωσε έναν σπουδαίο πρώτο γύρο φέροντας τη σφραγίδα του προπονητή του.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μιτάι (82' Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (67' Αλμπάνης), Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάνσκι (46' Σάκχοφ), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (58' Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Ολιβέιρα

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Ντεντάκης, Μπαριέντος, Ριένστρα, Ουάρντα, Μπαρτόλο, Περέα (68' Μαρτίνες), Δουβίκας (86' Μήτογλου)



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης