Νέο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ

Νέο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ

Ο Γάλλος προπονητής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών - Είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά - Η Λίβερπουλ ήταν ένας από τους σημαντικότερους προπονητικούς του σταθμούς

houllier
Νέο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκαλεί η είδηση του θανάτου του Ζεράρ Ουγιέ.

Μετά τους Ντιέγκο Μαραντόνα και Πάολο Ρόσι ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 73 ετών, μία ημέρα αφότου είχε επιστρέψει σπίτι του από επέμβαση στην καρδιά.

Η είδηση του θανάτου του διάσημου Γάλλου τεχνικού, με σημαντική παρουσία σε Λίβερπουλ και Λιόν, προκάλεσε συγκίνηση σε όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο Γάλλος τεχνικός είχε μόλις επιστρέψει σπίτι του, ύστερα από μία επέμβαση στην καρδιά που τον κράτησε σε νοσοκομείο του Παρισιού για τρεις εβδομάδες.

Ποιος ήταν ο Ουγιέ

Ο Ουγιέ γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1947 στην Τερουάν της Γαλλίας και ως ποδοσφαιριστής είχε μέτρια καριέρα αγωνιζόμενος σε Αλσόπ, Ουγκελιέ και Τουκέ. Στην τελευταία άρχισε την προπονητική καριέρα του, ενώ ακολούθησαν οι Νο λε Μινς, Λανς και Παρί Σεν Ζερμέν. Με την ομάδα του Παρισιού κατέκτησε το γαλλικό πρωτάθλημα τη σεζόν 1985/86, το οποίο ήταν και το πρώτο στην ιστορία τους.

Ο διάσημος Γάλλος ανέλαβε προπονητής στη Λίβερπουλ το 1998 έως το 2004, οδηγώντας την στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA, του κυπέλλου και του League Cup τη σεζόν 2000/01. Συνολικά κατέκτησε έξι τίτλους με τους «κόκκινους». Το 2001, μάλιστα, αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς από την UEFA.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ως προπονητής της Λιόν, πήρε δύο πρωταθλήματα (2006, 2007), καθώς και το γαλλικό Super Cup το 2005 και το 2006. Το 2007 έκανε ένα διάλλειμα από την προπονητική έως το 2010 που επέστρεψε στον πάγκο της Άστον Βίλα, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ουσιαστικά αποχώρησε εξαιτίας των προβλημάτων υγείας.

Να σημειωθεί πως ήταν βοηθός προπονητή στην εθνική Γαλλία για μία τετραετία (1988-1992), ενώ ήταν και πρώτος προπονητής στον πάγκο των «τρικολόρ», αλλά η πορεία του έληξε άδοξα μετά τον αποκλεισμό της Γαλλίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994. Στη συνέχεια, μέχρι να αναλάβει τη Λίβερπουλ, ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός στις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας (Νέων και Ελπίδων). Με τη Νέων έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Euro 1996.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ιάπωνες έχουν ιδεόγραμμα που τους αποτρέπει από τον συνωστισμό και είναι το πιο δημοφιλές του 2020

Το «μοσχαράκι» και ο «μπαμπαστρούμφ»: Έτσι... συνεννοούνταν οι διακινητές ναρκωτικών στη Δυτική Αττική

Νεαρή στρίπερ κάνει θραύση στο TikTok με τις ακραίες ιστορίες της - Είναι όμως αλήθεια;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης