Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης

Την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση πήρε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και την ανακοίνωσε σε Μέσο του Ισραήλ

sxortsianitis
Τους τίτλους τέλους στην καριέρα του στο μπάσκετ έβαλε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Sport5», ο Έλληνας σέντερ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 35 ετών.

«Γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι διάφορες λίγκες. Οπότε αποφάσισα να σταματήσω το μπάσκετ και να αποσυρθώ από την ενεργό δράση», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του «Big Sofo» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2000 με τη φανέλα του Ηρακλή (έμεινε μέχρι το 2003), με την τελευταία του παρουσία στο παρκέ να ήταν τη σεζόν 2019/20 με τον Ιωνικό Νικαίας. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια της καριέρας του ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τους τραυματισμούς.

Στην πλούσια καριέρα του, ο βετεράνος σέντερ αγωνίστηκε ακόμη σε Καντού (2003/04), Άρη (2004/05), Ολυμπιακό (2005-10), Μακάμπι Τελ Αβίβ (2010-12, 2013-15), Παναθηναϊκό (2012/13), Ερυθρό Αστέρα (2015), ΠΑΟΚ (2015/16), Απόλλωνα Πάτρας (2016/17) και Τρίκαλα (2017/18).

Αν και το 2003 επιλέχθηκε στο νούμερο «34» του δεύτερου γύρου του ντραφτ από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, ουδέποτε αγωνίστηκε στο ΝΒΑ.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές την καριέρα του, σε διασυλλογικό επίπεδο, ήρθε το 2014 όταν κατέκτησε την Ευρωλίγκα στη δεύτερη θητεία του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Ντέιβιντ Μπλατ, τότε. Στο μεταξύ, το 2011 είχε αναδειχθεί και στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκας, ως παίκτης της «ομάδας του λαού».

Όμως, οι μεγάλες διακρίσεις ήρθαν και με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας για τον «Σόφο». Το αποκορύφωμα ήταν το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία, όπου ξεχώρισε φυσικά η πληθωρική παρουσία του απέναντι στους ΝΒΑers των ΗΠΑ, στον ημιτελικό. Επίσης, έχει ακόμη ένα χάλκινο με την «επίσημη αγαπημένη» στο Ευρωμπάσκετ του 2009, στην Πολωνία. Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πάολο Ρόσι: Από την κόλαση των στημένων, στον παράδεισο του Μουντιάλ

Άρης: Έστειλε φανέλα στο CEO της Pfizer με το όνομα «Bourlas»

TIME: Αθλητής της χρονιάς ο Λεμπρόν Τζέιμς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης