Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα - Παγκόσμιο σοκ

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα - Παγκόσμιο σοκ

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών έχοντας υποστεί ανακοπή - Το θάνατό του ανακοίνωσε επίσημα και ο δικηγόρος της οικογένειάς του

maradona43
O ποδοσφαιρικός πλανήτης θρηνεί τον θάνατο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, του θεού του της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα, σε ηλικία 60 ετών!

Την σπαρακτική είδηση μετέδωσαν τα αργεντίνικα Μέσα Clarin και Οle τονίζοντας πως ο Θεός υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στο Τίγκρε στο Μπουένος Άιρες, εκεί όπου βρισκόταν για ανάρρωση έπειτα από τη σοβαρή επέμβαση στον εγκέφαλο που είχε υποβληθεί πριν λίγες ημέρες. 

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης (25/11) ο «Ντιεγκίτο» ένιωσε έντονες ενοχλήσεις το στήθος του. Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως στην οικία του, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, μετά από εμφάνιση αιματώματος.
maradona-nosokomeio-episkeptis
Ο γιατρός του θρυλικού άσου, Λεοπόλντο Λούκε, είχε δημοσιεύσει στο Instagram την πρώτη φωτογραφία του Μαραντόνα μετά την επέμβαση
Κλείσιμο
Όπως ήταν άλλωστε γνωστό, το ιατρικό ιστορικό του «Ντιεγκίτο» ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Ο Μαραντόνα, παρέμενε υπό περιορισμό από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας και της εύθραυστης υγείας του, ωστόσο είχε παραβλέψει τις οδηγίες και τελικά παρευρέθηκε στο γήπεδο για να δει την ομάδα που προπονεί, την Χιμνάσια Λα Πλάτα, στον πρώτο αγώνα της μετά τον κορωνοϊό. Η κατάσταση του βέβαια ήταν πολύ άσχημη, καθώς περπατούσε με δυσκολία, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άμεσα με τη βοήθεια των βοηθών του. Μια εβδομάδα μετά τη νοσηλεία του, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και έκτοτε θα εντάσσονταν σε ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης.

Μάλιστα, όπως δήλωνε ο δικηγόρος του, Ματίας Μόρλα, στους ρεπόρτερ έξω από το νοσοκομείο, «ο Ντιεγκίτο θα μεταβεί άμεσα σε κλινική αποτοξίνωσης για να παλέψει και πάλι με τον εθισμό του στο αλκοόλ, ο οποίος έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιδείνωση της υγείας του και θεωρήθηκε η αιτία σε πρώτο χρόνο που είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο».

diego-maradona

lawyer
Ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο
«Ο Ντιέγκο είναι υγιής και θέλει να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Είναι προγραμματισμένο ότι θα βγει από το νοσοκομείο μέσα στην ημέρα. Το καλό είναι πως ο Ντιέγκο είναι μαζί μας, είναι σταθερός»,  ενώ συμπλήρωσε για την περιπέτειά του:

«Ο Ντιέγκο πέρασε ίσως την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του και πιστεύω πως ήταν ένα θαύμα ότι ανακάλυψαν το αιμάτωμα στον εγκέφαλό του, που θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή».

Η έξοδος του Μαραντόνα από το νοσοκομείο είχε γίνει με ασθενοφόρο, ενώ ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου είχε επιλέξει  να μην κάνει δηλώσεις στο πλήθος δημοσιογράφων και οπαδών που φώναζαν συνθήματα με το όνομά του.

Maradona leaves hospital following surgery | AFP

kosmos_maradona
Το κύμα συμπαράστασης και οι ευχές του Λιονέλ Μέσι

Όπως ήταν φυσικό δεκάδες φιλάθλων και ποδοσφαιρόφιλων, είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κλινική, κρατώντας μεγάλα πανό με την εικόνα του θρύλου της Αργεντινής, ξεσπώντας σε τραγούδια και δάκρυα χαράς στο άκουσμα της χαρμόσυνης είδησης.

filathoi_maradona


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

💪🔟💙 Los mensajes a Diego Maradona, después de su exitosa operación. Hinchas y fanáticos alientan al Diez desde la puerta de la clínica Olivos. . . . #fuerzadiego #diegomaradona #gelp #laplata #maradona #lobo #fuerzamaradona #clinicaolivos #morla #luque #diego #gimnasia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CIELOSPORTS (@cielosportscom) στις


Ένας εκ των συγκεντρωμένων, ονόματι Όσκαρ Μεντίνα, βρέθηκε με την σύζυγό του «για να υποστηρίξει τον μεγαλύτερο παίκτη όλων των εποχών», όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Για άλλη μια φορά, η υγεία τού έπαιξε ένα κόλπο, αλλά έχει αντισώματα για να ανακάμψει με την υποστήριξη των ανθρώπων. Σε αγαπάμε Ντιέγκο Αρμάντο»!

Το hashtag #FuerzaDiego (σ.σ. κουράγιο Ντιέγκο) είχε κατακλύσει μάλιστα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους λογαριασμούς του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή του 1986.

fuerza_kosmos


Ανάμεσα στους χιλιάδες κόσμου που ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση ήταν και ένα «δικό του παιδί», ο λόγος φυσικά για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έστειλαν διαδικτυακά τις ευχές του στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Ντιέγκο, σου ευχόμαστε να έχεις όλη τη δύναμη του κόσμου. Η οικογένειά μου κι εγώ ευχόμαστε να σε δούμε καλά το συντομότερο δυνατό. Σου στέλνουμε την αγκαλιά μας, από καρδιάς», ανέφερε το μήνυμα του ηγέτη της Μπαρτσελόνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Diego, toda la fuerza del mundo. Mi familia y yo te queremos ver bien lo antes posible. ¡Un abrazo de corazón!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi) στις


Ευχετήριο ποστάρισμα είχε κάνει και ακόμη ένας μάγος της μπάλας, ο Βραζαλιάνος άσος, Ροναλτίνιο, ο οποίος και έγραψε στα σόσιαλ μίντια: «Αδερφέ να έχεις όλη τη δύναμη του κόσμου αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ελπίζω ότι σύντομα θα είσαι μπορέσεις να είσαι με την οικογένειά σου και τους φίλους σου χαμογελαστός και χαρούμενος».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🙌🏻 ¡Fuerza para Maradona! 🙌🏻⁠ .⁠ 🤙🏻 @ronaldinho 🇧🇷 se unió a las muestras de apoyo hacia el ‘Pelusa’ 🇦🇷 y le mandó estas palabras a través de redes sociales 📲 ⁠ .⁠ #ronaldinho #maradona #fuerzadiego #diegomaradona #futbol #soccer #fuerzamaradona

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Telemundo Deportes (@telemundodeportes) στις


Οι αποκαλύψεις της πρώην συζύγου

Η πρώην σύντροφός του, Ροθίο Ολίβα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής, είχε δώσει έδωσε μια τελείως διαφορετική διάσταση για την υγεία και την εν γένει κατάσταση στην οποία ζούσε τον τελευταίο καιρό ο Αργεντίνος σούπερ σταρ.

«Αν κάποιος πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά, αυτή δεν είμαι εγώ, διότι δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Από τότε που χωρίσαμε δεν είχα την παραμικρή επαφή μαζί του. Πριν από ένα χρόνο ήταν ένας άλλος Ντιέγκο. Ο σημερινός Ντιέγκο δεν μπορεί καν να μιλήσει».

Η Ολίβα μάλιστα είχε προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις, που καθρεφτίζουν μία πολύ ανησυχητική εικόνα για την υγεία του Μαραντόνα: «Εδώ θα πούμε αλήθειες. Στις 9 Σεπτεμβρίου νοσηλεύτηκε ξανά για το ίδιο πράγμα. Έκανε ένα τριήμερο check-up. Σήμερα είναι το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά είναι χειρότερα από πριν. Αυτό που συμβαίνει είναι απλό. Νοσηλεύεται για 3-4 ημέρες, ενυδατώνεται, παίρνει βιταμίνες και παίρνει εξιτήριο. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Ο Ντιέγκο παίρνει υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί, αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι το αλκοόλ, όλοι το ξέρουν αυτό. Ο Ντιέγκο συνεχίζει να πίνει αλκοόλ και όποιος δεν το παραδέχεται είναι ψεύτης. Πρέπει να παραδεχθεί τον εθισμό του στο αλκοόλ».
maradona

Ο «Θεός» της μπάλας 

Ο Μαραντόνα λατρεύεται σαν Θεός από εκατομμύρια φίλους το ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA.

Πέρασε ακόμη από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική εργαζόμενος και στην εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.

Τα δύο γκολ του κόντρα στην Αγγλία στον προημιτελικό του μουντιάλ του 1986 είναι από τα πιο πολυσυζητημένα , για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Το ένα θεωρείται ίσως το καλύτερο όλων των εποχών αφού περνάει σχεδόν όλη την αγγλική ομάδα μέχρι να σκοράρει, ενώ το άλλο δείχνει την πονηριά του. Ήταν το περίφημο χέρι του θεού.
maradona_pagosmiokypello

Οι προσωπικοί «Δαίμονες» ενός «Θεού»
drugs_maradona

Ακόμα και αν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου έμοιαζε άτρωτος, εντούτοις έπρεπε να παλέψει με τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν έξω από το μαγικές τέσσερις γραμμές. Άλλωστε η κοκαΐνη, τα σεξουαλικά όργια, το αλκοόλ και οι σχέσεις με την μαφία κατέστρεψαν την καριέρα και την ζωή του «Χρυσού Παιδιού».

Τα τελευταία 20 χρόνια ο Ντιέγκο Μαραντόνα εισήχθη δεκάδες φορές σε νοσοκομείο για σοβαρά προβλήματα υγείας- τα περισσότερα από τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία- εξαιτίας του εθισμού του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Σταχυολογώντας τις πιο πρόσφατες περιπέτεις του το καλοκαίρι του 2018  χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά τη νίκη της Αργεντινής με 2-1 επί της Νιγηρίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς είχε χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Τον Ιανουάριο του 2019 πέρασε ξανά την πόρτα του χειρουργείου, καθώς οι γιατροί διέγνωσαν πως πάσχει από εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι.

Μάλιστα το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, ο θρύλος του ποδοσφαίρου διέψευσε δημόσια με ανάρτηση στο Instagram τα σενάρια για την υγεία του. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα στην Αργεντινή ανέφερε ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκεται στα αρχικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ.

«Λένε ψέματα. Λένε ψέματα. Μιλούν για Αλτσχάιμερ και δεν ξέρουν καν τι σημαίνει η λέξη. Είναι μια πολύ άσχημη λέξη. Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την ασθένεια πεθαίνουν κι εγώ δεν πεθαίνω. Τα λένε για να προκαλέσουν σύγχυση. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, για να κερδίσουν κάτι το κάνουν. Εγώ έμαθα να κερδίζω παίζοντας ποδόσφαιρο», ανέφερε εμφανώς εκνευρισμένος ο Μαραντόνα.

Maradona pidiendo volver a entrenar: ¿estado de salud alarmante? ⚽ REVIEW ⚽ 2019

Δείτε βίντεο: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα – Παγκόσμιο σοκ

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα – Παγκόσμιο σοκ


Ειδήσεις σήμερα:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δείτε την ταινία του Κουστουρίτσα για τον «Θεό της μπάλας» (βίντεο)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το χέρι του Θεού και το γκολ του... Θεού - Δείτε βίντεο

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν το «Χρυσό Αγόρι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης