Την
Τασούλα Κελεσίδου για πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ στηρίζει η
Μιμή Μαρσέλλου, που ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά της.
Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο τύπου:
«Μία οικογένεια με τεράστια παρουσία και προσφορά στον ελληνικό στίβο για περισσότερα από 100 χρόνια! Αυτή είναι η οικογένεια Μαρσέλλου και είναι ιδιαίτερα σημαντική η στιγμή που η Μιμή Μαρσέλλου, πρώην διεθνής αθλήτρια, νυν διακεκριμένη επιστήμονας και κόρη του Γιώργου Μαρσέλλου, αποφάσισε να συστρατευτεί με την «Αναγέννηση» και να ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά της για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στο πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου.
Ο Γιώργος Μαρσέλλος, εμβληματική προσωπικότητα του στίβου, έχει θητεύσει δύο φορές πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (1975-1982), έχει ταυτιστεί με την πρώτη σοβαρή προσπάθεια οργάνωσης του ελληνικού στίβου, με τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του και με την ανάδειξη μίας σπουδαίας γενιάς πρωταθλητών που υπηρετούν το χώρο ακόμη και σήμερα από διάφορα πόστα.
Η επιθυμία να συνεχιστεί η παράδοση προσφοράς της οικογένειας Μαρσέλλου στον ελληνικό στίβο, σε συνδυασμό με το κάλεσμα της Τασούλας Κελεσίδου, οδήγησαν τη Μιμή Μαρσέλλου στην απόφαση να συστρατευθεί με την κίνηση για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού καταθέτοντας και την ακόλουθη δήλωση υποψηφιότητας για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ:
«Ο στίβος μπήκε στη ζωή μου πριν ακόμα έρθω στη ζωή. Ο στίβος έγινε από τα παιδικά μου χρόνια, το σπίτι και η παιδική χαρά μαζί. Ακόμη και σήμερα, όταν μπαίνω στο στάδιο και μυρίζω το χορτάρι, ηρεμώ. Γεννήθηκα στην Αθήνα και προέρχομαι από αθλητική οικογένεια τριών γενεών πρωταθλητών όπως λέει ο πατέρας μου (ο πατέρας του, ο ίδιος, ο αδελφός μου).
Ο πατέρας μου έγραψε μεγάλη και σεμνή ιστορία στο χώρο του κλασικού αθλητισμού. Έκανε ρεκόρ όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως παράγοντας της ομοσπονδίας του στίβου νοικοκυρεύοντας τον κλασικό αθλητισμό, και δίνοντας κίνητρα και αγάπη στους αθλητές. Ήταν αναπόφευκτο να μην αποτελέσω εξαίρεση.
Ξεκίνησα τον αθλητισμό από το Παγκράτι, θρυλική γειτονιά με αθλητική ιστορία. Διετέλεσα μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ νεανίδων-γυναικών, έκανα κι εγώ πρωταθλητισμό και είμαι η πρώτη γυναίκα της οικογένειας που κατακτά αυτόν τον τίτλο-ρεκόρ, παίρνοντας τη σκυτάλη για σπουδές στην Αμερική. Η ενασχόληση με τα αθλητικά συνεχίστηκε και εκεί, ως μέλος της ομάδας μπάσκετ του πανεπιστημίου Western Michigan University.
Στο μεγάλο εύρος των γνώσεων και δεξιοτήτων μου όσον αφορά στην αποκατάσταση των προβλημάτων των αθλητών είναι και η κατηγορία της κορυφαίας αθλήτριας και η φυσικοθεραπεία για την Υγεία Γυναικών και Δυσλειτουργιών Πυελικού Εδάφους.
Το όραμά μου είναι η αναβάθμιση της υγείας και η ισχυροποίηση της επαγγελματικής ταυτότητας των φυσικοθεραπευτών. Αυτό το όραμα επιβάλλει παιδεία, επιστημοσύνη, δια βίου μάθηση, επαγγελματισμό, συνέπεια, αδιάκοπη εργασία, ευγενή άμιλλα, εθελοντισμό και ευ αγωνίζεσθαι. Αξίες που έμαθα από την οικογένειά μου και μου δίδαξε και ο πρωταθλητισμός.
Έχοντας εφόδιο αυτές τις αξίες, είναι μεγάλη μου τιμή η ευκαιρία που μου δίνεται να υπηρετήσω τον αθλητισμό πλαισιώνοντας την Τασούλα Κελεσίδου. Ανακοινώνω λοιπόν την υποψηφιότητά μου με σκοπό την αναγέννηση του στίβου και την συμμετοχή στην πρόοδο του κλασικού αθλητισμού.
Με όραμα το δυνατότερο χειροκρότημα στις κερκίδες και για τις γυναίκες αθλήτριες αλλά και για την υγεία όλων των αθλητών μέσα στον στίβο και για όλους όσους πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό. Με έμπνευση και τιμιότητα προχωράμε μπροστά για την πρόοδο.
Εύχομαι σε όλους τους καταξιωμένους συνυποψήφιους μου καλή τύχη στις ερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ και δηλώνω την επιθυμία μου τα μονοπάτια όλων μας να συναντηθούν, ώστε ο κλασικός αθλητισμός στην Ελλάδα, τον τόπο που τον γέννησε, να συναντηθεί με τον αντίστοιχο παγκόσμια».
Μιμή Μαρσέλου
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η οικογένεια Μαρσέλλου είναι μία μοναδική περίπτωση στην ελληνική αθλητική ιστορία. Με πρωταγωνιστική παρουσία στον κλασικό αθλητισμό για περισσότερο από έναν αιώνα, έχει ταυτιστεί και με την ιστορία του ιστορικού Πανιωνίου του οποίου υπήρξαν διακεκριμένοι αθλητές όλες οι γενιές της οικογένειας από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του συλλόγου της Σμύρνης.
Ξεκινώντας από το 1913 όταν ο παππούς της Μιμής, Μανώλης Μαρσέλλος σημείωνε σε ηλικία 17 ετών την πρώτη του νίκη στους Πανιώνιους Αγώνες της Σμύρνης (100μ.) αγωνιζόμενος μετέπειτα με την φανέλα του Πανιωνίου και ως ποδοσφαιριστής.
Συνεχίζοντας το 1954 με τον πατέρα της Μιμής, Γιώργο Μαρσέλλο που σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε στους πρώτους του Βαλκανικούς Αγώνες στο Βελιγράδι (110μ. εμπόδια), για να ακολουθήσουν η ανάδειξή του σε Χρυσό Μεσογειονίκη το 1959 και σε Χρυσό Βαλκανιονίκη το 1962 και το 1964.
Οι κορυφαίες όμως στιγμές του Γιώργου Μαρσέλλου ήταν οι δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Ρώμη 1960, Τόκιο 1964), έχοντας μάλιστα την τιμή το 1964 να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στο Τόκιο.
Την σκυτάλη πήραν τα παιδιά, με τον αδερφό της Μιμής, Μάνο Μαρσέλλο το 1980 σε ηλικία μόλις 16 ετών να στέφεται πανελληνιονίκης στο ύψος συνεχίζοντας έτσι την λαμπρή παράδοση της οικογένειας διακρινόμενος τα επόμενα χρόνια σε εθνικό επίπεδο τόσο στο ύψος όσο και στα ψηλά εμπόδια.
Παράλληλα η Μιμή Μαρσέλλου έγραφε τη δική της ιστορία στον αθλητισμό μεταπηδώντας από το στίβο στο μπάσκετ και την ομάδα του ΑΟ Παγκρατίου φτάνοντας μέχρι την εθνική ομάδα και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αθλητική υποτροφία για σπουδές στην Αμερική, όπου αναδείχθηκε σε κορυφαία φυσικοθεραπεύτρια συνεργαζόμενη και με τους New York Knicks (NBA).
Καταξιωμένη επιστήμονας διεθνώς μετά από δεκαετή καριέρα στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα λίγο πρίν το 2000, ανέλαβε υπεύθυνη λειτουργίας των ιατρικών υπηρεσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και επαγγελματικά στον χώρο της φυσικοθεραπείας δημιουργώντας τον δικό της χώρο.
Ειδήσεις σήμερα:
Ξεκινούν και οι μαθητές Δημοτικού την τηλεκπαίδευση
Σήμερα η παρουσίαση του ελληνικού σχεδίου για τον δωρεάν εμβολιασμό των πολιτών κατά της Covid-19
Εργαζόμενοι σε αναστολή και άνεργοι: Ποιοι πληρώνονται αύριο και την Παρασκευή