Εθνική Ελπίδων, Ελλάδα - Τσεχία 0-2: Κόκκινη κάρτα, ανύπαρκτο πέναλτι και αντίο πρόκριση

Εθνική Ελπίδων, Ελλάδα - Τσεχία 0-2: Κόκκινη κάρτα, ανύπαρκτο πέναλτι και αντίο πρόκριση

Η ανόητη κόκκινη του Λυμπεράκη... φρέναρε την εθνική Ελπίδων και το ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των Τσέχων (0-2 στη Λεωφόρο) έβαλε οριστικά τέλος στα όνειρα για πρόκριση στο Euro2021

elpides
Τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση στο Euro 2021 έχασε η Εθνική Ελπίδων μετά την ήττα με 0-2 από την αντίστοιχη της Τσεχίας στο γήπεδο της Λεωφόρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελικές, μένοντας και με παίκτη λιγότερο στο 41' έπειτα από την αποβολή του Λυμπεράκη. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τσέχοι πήραν τα ηνία, είχαν πολλές ευκαιρίες και τελικά πήραν τη νίκη με ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο 68', με εκτελεστή τον Μπούχα, και με το πλασέ του Ντρίχαλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο 16χρονος Γιώργος Κούτσιας, ο οποίος ξεκίνησε στην ενδεκάδα. Την προσεχή Τρίτη (17/11) η Εθνική ομάδα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με αντίπαλο τη Σκωτία εντός έδρας.

Ελλάδα-Τσεχία, UEFA European U-21 Championship Qualifiers, Φάση Ομίλων, 9η αγωνιστική


Πρόβλημα στη δημιουργία και αποβολή Λυμπεράκη στο 41'
Το μεγάλο πρόβλημα για την Εθνική ήταν το γεγονός ότι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους δεν μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει καθόλου την μπάλα με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει καμία τελική προσπάθεια για να απειλήσει τον Γέντλιτσκα στην εστία των Τσέχων. Αμυντικά οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα δεν ανησυχούσαν, πέρα από τη φάση του 36' όταν ο Μάτουσεκ από κοντινή πλάγια θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Σιαμπάνη.

Επιθετικά η εικόνα των διεθνών μας δεν άλλαζε, υστερώντας σημαντικά στη δημιουργία. Συν τοις άλλοις στο 41' το έργο δυσκόλεψε όταν ο Λυμπεράκης έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Χόλικ και στη συνέχεια πήγε από πάνω του ακουμπώντας τον εσκεμμένα με το πόδι με συνέπεια να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45' η Τσεχία πλησίασε απειλητικά την εστία του Σιαμπάνη, αλλά το σουτ του Χάβελκα μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.

Υπεροχή της Τσεχίας, ήττα από ανύπαρκτο πέναλτι και... τέλος οι ελπίδες
Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο Γιάννης Γκούμας προχώρησε σε δύο αλλαγές με τον Χ. Τσιγγάρα να περνάει στη θέση του Μπουζούκη και τον Παπανικολάου να αντικαθιστά τον Μπαλογιάννη. Οι Τσέχοι παίζοντας και με αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσαν και στο 49' το σουτ του Γιάνοσεκ λίγο έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο. Ο Γκούμας πραγματοποίησε και τρίτη αλλαγή πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας με τον Καμπετσή να αντικαθιστά τον Κούτσια, θέλοντας να φρεσκάρει έτσι την επίθεση του. Η Τσεχία συνέχιζε πάντως να πιέζει και με τον Μπούχα στο 60' και στο 62' απείλησε δύο φορές, αλλά ο σταθερός Σιαμπάνης είπε «όχι».

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο, οι Τσέχοι κέρδισαν ένα ανύπαρκτο πέναλτι καθώς ο Αποστολάκης φάνηκε να βρίσκει μπάλα στο μαρκάρισμα στον Γκρανέτσνι. Ο Σάσινκα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σιαμπάνης απέκρουσε στη γωνία του, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης διέταξε επανεκτέλεση θεωρώντας πως ο Έλληνας γκολκίπερ είχε βγει από την εστία του. Ο Μπούχα στο 68' ανέλαβε τη δεύτερη εκτέλεση, ευστόχησε και έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Σασίνκα έχασε τεράστια ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, καθώς το κοντινό του σουτ πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Σιαμπάνη, ο οποίος στη συνέχεια έκανε άλλες δύο πολύ καλές επεμβάσεις. Δεν μπορούσε να κάνει όμως το ίδιο και στο 91' με τον Ντρίχαλ να πλασάρει εύστοχα γράφοντας το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Κατράνης, Α. Τσιγγάρας (72' Μπότος), Μπαλογιάννης (46' Παπανικολάου), Μπουζούκης (46' Χ. Τσιγγάρας), Λυμπεράκης, Βρουσάι (80' Μαχαίρας), Κούτσιας (58' Καμπετσής)

Τσεχία (Κάρελ Κρέιτσι): Γέντλιτσκα, Πλεχάτι (46' Οστράκ), Κρέιτσι, Ζίμα, Μάτουσεκ (65' Βάνιτσεκ), Χόλικ, Γιάνοσεκ, Χάβελκα (46' Γκρανέτσνι), Μπούχα, Σασίνκα (77' Ντρίχαλ), Λινγκρ (89' Κλίμα)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Παπαευαγγέλου: Ενδεχομένως να χρειαστούμε κι άλλα lockdown - Σημάδια σταθεροποίησης στη Θεσσαλονίκη

Λίβερπουλ: Θετικός στον κορωνοϊό ο Σαλάχ

Ισπανικά ΜΜΕ: «Ο Ρονάλντο δεν θέλει να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης