ΣΕΓΑΣ: Υποψήφιος και ο Γκατσιούδης στο πλευρό της Κελεσίδου

ΣΕΓΑΣ: Υποψήφιος και ο Γκατσιούδης στο πλευρό της Κελεσίδου

Στο «στίβο» των εκλογών για τον ΣΕΓΑΣ κατεβαίνει και ο Κώστας Γκατσιούδης

gatsioudis-2
Ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του ελληνικού στίβου, μία από τις πιο αυθεντικές παρουσίες στον χώρο του αθλητισμού, αλλά ίσως και ο πιο άτυχος αθλητής παγκοσμίου επιπέδου που έβγαλε η Ελλάδα, που στα 29 του χρόνια από μία κακοτεχνία στο στάδιο της Καλαμαριάς αναγκάστηκε να πει πρόωρο αντίο στα όνειρά του λόγω σοβαρού τραυματισμού, ενώνει σήμερα τη φωνή του και τις δυνάμεις του με την Τασούλα Κελεσίδου για τον ΣΕΓΑΣ.

Ο 47χρονος Κώστας Γκατσιούδης από το ακριτικό Διδυμότειχο και την αγαπημένη του Αλεξανδρούπολη όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα, ο μοναδικός άνδρας Έλληνας αθλητής στίβου που συνεχίζει να βρίσκεται στην παγκόσμια λίστα των δέκα κορυφαίων αθλητών όλων των εποχών (Νο 9 στον ακοντισμό με 91.69), πιστός στις αρχές και τα πιστεύω του, αυθεντικός και ανιδιοτελής, πήρε την απόφαση να ορθώσει το ανάστημά του και να σταθεί δίπλα στην Τασούλα Κελεσίδου κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Ποιός μπορεί να απουσιάσει από το πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου, ποιός μπορεί να μη δηλώσει παρών και να ενταχθεί σε μία κίνηση ανθρώπων που δεσμεύονται να αγωνιστούν για να διασφαλίσουν το μέλλον του αθλήματός μας και της Ομοσπονδίας; Το κάλεσμα της υποψήφιας προέδρου του ΣΕΓΑΣ, αγαπημένης συναθλήτριας και Ολυμπιονίκη, με βρίσκει παρών, στρατιώτη στην προσπάθεια που γίνεται. Με υπερηφάνεια και Τιμή.

Μετέχω κι εγώ στις εκλογές μαζί με την Τασούλα Κελεσίδου υποψήφιος με την Αναγέννηση, έτοιμος να προσφέρω όπως και όπου μου ζητηθεί, για να φέρουμε την πραγματική αναγέννηση στο στίβο. Η λογική και η καρδιά μου δείχνουν το δρόμο. Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε. Αν όχι εμείς τώρα, με την εμπειρία και την γνώση που έχουμε για τις πραγματικές ανάγκες των αθλητών, τότε ποιός θα μπορέσει να ξαναδώσει στο στίβο τη χαμένη αίγλη; Η δραστηριοποίησή μου στα κοινά του ΣΕΓΑΣ δίπλα στην Τασούλα και τα άλλα παιδιά είναι επιβεβλημένη.

Η επιλογή αυτή αποτελεί ταυτόχρονα μονόδρομο για το σύνολο των αθλητών και αθλητριών της χώρας που βρέθηκαν παροπλισμένοι από την ομοσπονδία τους. Κορυφαίοι πρωταθλητές που από την πρώτη γραμμή των αγωνισμάτων μας βρεθήκαμε στο σαλόνι του σπιτιού μας να κοιτάζουμε τα μετάλλια στη βιτρίνα, γιατί προφανώς κάποιοι δεν μας ήθελαν στα πόδια τους. Τώρα όμως μας θυμήθηκαν, τώρα που η Τασούλα Κελεσίδου βγήκε μπροστά να μας ενώσει, αλήθεια, τόσα χρόνια που ήταν όλοι αυτοί;

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί με την Τασούλα, για μία νέα σύγχρονη Ομοσπονδία, φάρο για τα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν αθλητισμό. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει πισωγύρισμα για κανέναν, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το πήραμε απόφαση, θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε, δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα σε όλα τα νέα παιδιά, δίπλα σε όλους τους προπονητές καθημερινά. Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τα σωματεία και τα παιδιά της επαρχίας ουσιαστικά, για να μπορέσουν να βγούν οι επόμενοι πρωταθλητές. Ενωμένοι στις διεκδικήσεις θα τα καταφέρουμε.»

Κώστας Γκατσιούδης

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Γκατσιούδης αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία του Ελληνικού αθλητισμού με λαπρή καριέρα στην δεκαετία του 1990, κατακτώντας πέντε παγκόσμια μετάλλια, καταρρίπτοντας ένα παγκόσμιο ρεκόρ και αναδεικνυόμενος 6ος Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό.

Παραμένει ο μοναδικός Έλληνας άνδρας αθλητής στίβου που βρίσκεται σε «Top 10» λίστα του παγκόσμιου στίβου, αλλά και ο μοναδικός που είχε πρόωρο και άδοξο τέλος σε μία καριέρα στερούμενος το όνειρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ο Κώστας Γκατσιούδης ως αθλητής ταυτίστηκε με το Διδυμότειχο και τον Πανελλήνιο, όμως τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και στηρίζει τον αγαπημένο του Σπάρτακο Διδυμοτείχου που επαναδραστηριοποιήθηκε στο στίβο.

Κλείσιμο
Η αθλητική του καριέρα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αμέτρητα πανελλήνια ρεκόρ και τις ακόλουθες κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις:

§ 6ος Ολυμπιονίκης Ακοντισμού (Σίντνεϊ 2000)

§ 10ος Ολυμπιονίκης Ακοντισμού (Ατλάντα 1996)

§ 2ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακοντισμού (Σεβίλλη 1999)

§ 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακοντισμού (Αθήνα 1997)

§ 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακοντισμού (Έντμοντον 2001)

§ 3ος Παγκοσμιονίκης Ακοντισμού Στρατιωτικών Αγώνων (Ρώμη 1995)

§ 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακοντισμού Εφήβων Κ20 (Σεούλ 1992)

§ Κυπελλούχος Ακοντισμού Superleague Ευρώπης (Βρέμη 2001)

§ Κυπελλούχος Ευρώπης Ακοντισμού Νέων Κ23 (Οστράβα 1994)

§ Χρυσός Μεσογειονίκης Ακοντισμού (Μπάρι 1997)

§ 3ος Μεσογειονίκης Ακοντισμού (Ναρμπόν 1993)

§ Παγκόσμιος Ρέκορντμαν Ακοντισμού Εφήβων Κ20 (Αθήνα 1992)

Πηγή:sportsfeed.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίδομα 800 ευρώ: Τα 21 μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους

Κύθνος: Εντυπωσιακά ευρήματα σε ανασκαφή - Δείτε τις φωτογραφίες

Lockdown: Εγκαταλείπουν την Αττική οι Αθηναίοι - 12.500 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια σε 3 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης