Europa League, ΑΕΚ-Λέστερ 1-2: Πάλεψε, αλλά...παραδόθηκε - Δείτε τα γκολ

Europa League, ΑΕΚ-Λέστερ 1-2: Πάλεψε, αλλά...παραδόθηκε - Δείτε τα γκολ

Η ΑΕΚ με ένα πέναλτι κι ένα λάθος της άμυνας βρέθηκε  εύκολα πίσω στο σκορ με 0-2 - Στο β΄μέρος παρουσιάστηκε καλύτερη μείωσε σε 1-2 με τον Τάνκοβιτς, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον σκόρερ, αλλά τελικά η Λέστερ έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ - Παραμένει χωρίς βαθμό η Ένωση στους ομίλους του Europa League

vardy_mantalos
Πληρώνοντας τις χαμένες ευκαιρίες της και τα λάθη της στην άμυνα, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 1-2 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ, βλέποντας την απόσταση από τη 2η θέση να απομακρύνεται στους έξι βαθμούς. Η Ένωση έμεινε με δύο γκολ πίσω στο πρώτο μέρος από τα τέρματα των Βάρντι (πεν. 18') και Τσάουντρι (39') με τον Λιβάια να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, μειώνοντας με τον Τάνκοβιτς στο 49' ενώ θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει ένα λεπτό αργότερα με τον Σουηδό εξτρέμ να μην βρίσκει δίχτυα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Η Λέστερ κατάφερε στη συνέχεια να «σβήσει» την επιθετική ορμή της ΑΕΚ και να φύγει από την Αθήνα με τους τρεις βαθμούς στις... αποσκευές της.



Επιστροφή Λιβάια στο αρχικό σχήμα και Λόπες μπροστά από τον Ινσούα

Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ΑΕΚ με τον σχηματισμό που δούλεψε στην τελευταία χθεσινή προπόνηση στα Σπάτα. Δηλαδή ένα ευέλικτο 4-2-3-1 το οποίο μπορούσε να γίνεται και 4-3-3 αλλά και 3-5-2 αν κρινόταν σκόπιμο μέσα στο ματς. Ο Τσιντώτας ήταν στο τέρμα, με τους Μπακάκη και Ινσούα να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα στα δύο άκρα της άμυνας, τον Σβάρνα με τον Νεντελτσιάρου στο κέντρο της αμυντικής γραμμής, τους Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς να παίζουν μαζί ξανά στον άξονα και μπροστά τους τον Μάνταλο. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Λόπες, στο δεξί ο Λιβάια και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ. Από την άλλη ο Μπρένταν Ρότζερς στη Λέστερ παρέταξε τις «Αλεπούδες» με ένα 3-4-2-1, έχοντας τριάδα αμυντικής γραμμής τους Φουξ, Μόργκαν και Φοφανά και τον Βάρντι να ξεκινάει τελικά στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας από πίσω του τους Μάντισον και Ολμπράιτον.

Ο Λιβάια τα έχανε, η Λέστερ τα έβαζε και... 0-2

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να κάνει παιχνίδι, κυκλοφορώντας ωραία την μπάλα, ωστόσο το πρώτο μέρος δεν ολοκληρώθηκε με καθόλου καλό τρόπο για την Ένωση καθώς όταν δεν κάνεις τις ευκαιρίες γκολ στο ποδόσφαιρο το... πληρώνεις. Αρχικά βέβαια η Λέστερ ήταν εκείνη που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ για να πάρει το προβάδισμα στο 18'. Η μπάλα πέρασε εύκολα από τον άξονα, έφτασε στον Μάντισον, ο οποίος με κάθετη βρήκε τον Βάρντι, τον οποίο ο Σβάρνας έχασε, με τον Άγγλο φορ να ανατρέπεται από τον Τσιντώτα. Ο Βάρντι ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και έγραψε το 0-1.


Κλείσιμο



Το γκολ επηρέασε την ΑΕΚ, η οποία στο 23' γλίτωσε το δεύτερο τέρμα όταν Μάντισον και Βάρντι συνδυάστηκαν όμορφα με τον τελευταίο να βγάζει τον Ουντέρ τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, αλλά τον Έλληνα κίπερ να τον σταματάει.

Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ήθελε καθαρό μυαλό για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δεδομένα θα έβγαζε, ωστόσο δεν το έπραξε. Αρχικά στο 27' ύστερα από γέμισμα του Μπακάκη, ο Λιβάια ανενόχλητος δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Σμάιχελ που απέκρουσε εντυπωσιακά και δύο λεπτά αργότερα ξανά ο Κροάτης έπειτα από λάθος του Μόργκαν μπήκε κατά μέτωπο αλλά από τα όρια της περιοχής έκανε ένα κακό πλασέ που πέρασε δίπλα από το κάθετο. Από τη στιγμή που δεν ήρθε η ισοφάριση εκεί, το ποδόσφαιρο... τιμωρεί, με την ΑΕΚ να δείχνει για άλλη μια φορά τεράστια αδράνεια στις στατικές φάσεις. Στο 39' από ένα κόρνερ... δώρο, ο Μάντισον έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Βάρντι έπιασε την κεφαλιά, η άμυνα της ΑΕΚ δεν «καθάρισε» όπως όφειλε και ο αμαρκάριστος εντελώς (από τον Μπακάκη) Τσάουντρι με σουτ έκανε το 0-2 για τη Λέστερ.



Μπήκε γρήγορα ξανά στο ματς με Τάνκοβιτς, αλλά η ισοφάριση στη συνέχεια δεν ήρθε ποτέ...



Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα προχώρησε σε δύο αλλαγές με τους Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα να αντικαθιστούν Λιβάια και Ανσαριφάρντ αντίστοιχα. Και μία από τις αλλαγές του Καρέρα έβαλε ξανά την ΑΕΚ μέσα στο ματς. Στο 49' ο Μάνταλος έκανε μια εξαιρετική μεταβίβαση στον Τάνκοβιτς, ο οποίος άφησε την μπάλα να... σκάσει μπροστά του και πλάσαρε εύστοχα για το 1-2. Το ίδιο δίδυμο θα μπορούσε πανεύκολα στο αμέσως επόμενο λεπτό να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μάνταλος έβγαλε την κάθετη στον Τάνκοβιτς, ο οποίος απέναντι από τον Σμάιχελ αστόχησε στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Η ΑΕΚ είχε πάρει εμφανώς τα πάνω της, με τον Καρέρα να αλλάζει τον σχηματισμό σε 3-5-2. Η Ένωση έπρεπε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ αυτό, αλλά να παραμείνει συγκεντρωμένη ταυτόχρονα. Κάτι που δεν έπραξε στη φάση του 64' όταν κινδύνευσε με τρίτο γκολ. Από ένα... πούλημα της μπάλας του Ινσούα, ο Ουντέρ βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιντώτα. Η Λέστερ κατάφερε να ρίξει απότομα τον ρυθμό που είχαν αναπτύξει οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι σταμάτησαν να είναι απειλητικοί, με τις «Αλεπούδες» να πρεσάρουν ψηλά. Η αγγλική ομάδα «έσβησε» ουσιαστικά το παιχνίδι κρατώντας το προβάδισμα. Ο Καρέρα στα τελευταία λεπτά φρέσκαρε με τρεις αλλαγές την ομάδα του, περνώντας τους Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρα και Βασιλαντωνόπουλο στο ματς, αλλά το 1-2 έμεινε ως το τέλος.

MVP: Ο Μάντισον. Ήταν πολύ κινητικός, δημιουργώντας προβλήματα όταν έβρισκε χώρους. Αυτός είναι που έβγαλε την κάθετη στο πέναλτι του Βάρντι και εκείνος ήταν πάλι που από δικό του κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Τσάουντρι για το 0-2.

Στο ύψος τους: Από τη Λέστερ ο Βάρντι ο οποίος πήρε το πέναλτι που έκανε ο ίδιος γκολ, ενώ παίρνει και την κεφαλιά στο κόρνερ του Μάντισον, πριν σκοράρει ο Τσάουντρι το δεύτερο τέρμα της Λέστερ. Από την ΑΕΚ ο Μάνταλος, ο οποίος είχε την ασίστ στον Τάνκοβιτς και από τα πόδια του ξεκινούσε η δημιουργία της Ένωσης, ενώ βοηθούσε και ανασταλτικά. Έκανε τα πάντα στον άξονα για τους κιτρινόμαυρους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λιβάια για τις δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του στο πρώτο μέρος. Έπρεπε τουλάχιστον να κάνει τη μία γκολ.

Η γκάφα: Το πέναλτι που κάνει ο Τσιντώτας στον Βάρντι. Δεν υπολόγισε σωστά τη φάση καθώς αν δεν ανέτρεπε τον Άγγλο επιθετικό η μπάλα πιθανότατα θα κατέληγε άουτ. Ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε λάθος και στη φάση του κόρνερ από το οποίο ήρθε το δεύτερο τέρμα των Άγγλων.

Το στραγάλι: Ο Αυστριακός διαιτητής Λέχνερ είχε μια εύκολη διαιτησία στο ΟΑΚΑ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ με την εικόνα της δεν ήταν για να χάσει από τη Λέστερ. Θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες μπροστά (για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό ματς μετά την ήττα από την Μπράγκα) και τα λάθη και την αδράνειά της στην άμυνα. Και σε αυτό το επίπεδο όλα αυτά τιμωρούνται, με την αποτελεσματική Λέστερ να το εκμεταλλεύεται. Πλέον μετά και το διπλό της Μπράγκα επί της Ζόρια τα πράγμα... ζόρισαν πολύ για τη 2η θέση.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Ινσούα (86' Σαμπανάτζοβιτς), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (86' Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ (86' Μαχαίρας), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λόπες, Λιβάια (46' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα)

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φουξ (46' Τόμας), Μόργκαν, Φοαφανά, Τζάστιν, Ουντέρ (66' Πράετ), Τίλεμανς, Τσάουντρι (66' Μεντί), Ολμπράιτον, Μάντισον (74' Μπαρνς), Βάρντι (70' Ιενάτσο)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Απίθανος Ιμπραΐμοβιτς: «Εγώ νίκησα τον κορωνοϊό, αλλά εσείς δεν είστε Ζλάταν, οπότε βάλτε μάσκες»

Μπαρτσελόνα: Το τέλος Μπαρτομέου φέρνει την παραμονή του Μέσι;

ΠΑΟΚ: H αποχώρηση του Φερέιρα φέρνει Πάμπλο Γκαρσία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης