Τσιτσιπάς - Στρουφ 2-1: Νίκη με ανατροπή στη Βιέννη για τον Στέφανο

Τσιτσιπάς - Στρουφ 2-1: Νίκη με ανατροπή στη Βιέννη για τον Στέφανο

Με την πρώτη νίκη της καριέρας του ως No5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς άφησε πίσω του (6-7 (3), 6-3, 6-4) τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και θα παίξει την Πέμπτη με τον Ντιμιτρόφ στον 2ο γύρο στο Vienna Open

Tsitsipas_istRoundRG
Στον 2ο γύρο του Vienna Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας αν και ξεκίνησε μουδιασμένα και δεν πιέστηκε λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του επικράτησε με 6-7 (3), 6-3, 6-4 του Γερμανού (Νο34) Λέναρντ Στρουφ και θα παίξει την Πέμπτη (Cosmote Sport 6) απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για μια θέση στους "8" στο Vienna Open.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της καριέρας του Στέφανου Τσιτσιπά ως Νο5 στον κόσμο αφού τον Αύγουστο του 2019 όταν είχε βρεθεί ξανά στο Νο5 είχε ηττηθεί στο Rogers Cup από τον Χουρκάτς.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 1.52'. Οι πόντοι ήταν 94-83 και οι άσοι 12-10 για τον Έλληνα που είχε 55/67 κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 2/5 και 0/3.



Καλύτερος στο τάι μπρέικ
Κλείσιμο
Στο 1ο σετ, ο Στρουφ θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά, για να προηγηθεί με 1-0 και με love service game θα φτάσει στο 2-1. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοφαρίζει σε 3-3 αλλά ο Γερμανός θα φτάσει στο 4-3.

Με 2 άσους στο 8ο γκέιμ ο Έλληνας θα ισοφαρίσει σε 4-4. Στο 10ο γκέιμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα σβήσει 3 σετ πόιντ και θα ισοφαρίσει σε 5-5. Ο Γερμανός δεν θα το βάλει κάτω και με love service game θα πάρει κεφάλι με 6-5 αλλά ο Έλληνας "απαντά" με το ίδιο νόμισμα και στέλνει το σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Στρουφ θα προηγηθεί με 4-2 και 5-3 και θα φτάσει σε τριπλό σετ πόιντ (6-3). Εκεί θα χρειαστεί το σμας του για να κλείσει το σετ στο 7-6(3).





Ένα μπρέικ ήταν αρκετό!
Στο 2ο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς με love service game θα φτάσει στο 2-1 αλλά ο Λέναρντ Στρουφ με το 2ο love service game θα ισοφαρίσει σε 2-2.

O Έλληνας τενίστας με το σερβίς του θα προηγηθεί με 4-3 και με μπρέικ θα φτάσει στο 5-3!

Με υπομονή στο σερβίς του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επικρατήσει με 6-3 και θα ισοφαρίσει σε 1-1.

Ολοκλήρωσε το έργο
Στο 3ο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πετύχει πρώτος μπρέικ (2-1) και ο Λέναρντ Στρουφ θα σβήσει μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ για να μειώσει σε 3-2.

Με love service game ο Έλληνας τενίστας θα φτάσει στο 5-3 και με το σερβίς του θα κλείσει το σετ και τον αγώνα στο σερβίς του (6-4).

Αυτή είναι η 5η του ανατροπή μέσα στο 2020 αλλά τον περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Βούλγαρο σε λίγες ώρες.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ντόρτμουντ: Δίχως κόσμο με Ζενίτ, απορρίφθηκε το αίτημα...

Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε το ματς με την Ζενίτ!

Με τριάδα στην άμυνα η ΑΕΚ κόντρα στη Λέστερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης