Champions League, Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 0-2: Έφυγε ο Μπαρτομέου, αναστήθηκε η ομάδα - Δείτε τα γκολ

Champions League, Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 0-2: Έφυγε ο Μπαρτομέου, αναστήθηκε η ομάδα - Δείτε τα γκολ

Μία ημέρα μετά την παραίτηση του Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου η Μπαρτσελόνα φόρεσε τα καλά της και εκμεταλλευόμενη την απουσία του Ρονάλντο πέρασε εύκολα από την έδρα της Γιουβέντους για τη 2η αγωνιστική του Champions League - Στο 14' ο Ντεμπελέ και στο 90'+1' με πέναλτι ο Μέσι οι σκόρερ των Καταλανών - Ο Μοράτα πέτυχε χατ τρικ, αλλά και τα τρία ακυρώθηκαν μέσω VAR!

barcha-1-0
Ο Μπαρτομέου παραιτήθηκε και η Μπαρτσελόνα αναστήθηκε! Υπερβολικό; Θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια, αλλά λίγες ώρες μετά την παραίτηση του ανθρώπου που μισεί όλη η Καταλονία κι ενώ προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα από την Ρεάλ, έβγαλε αντίδραση και πέρασε δίκαια από το Τορίνο.

Αντιθέτως η Γιουβέντους σε ένα ακόμη ματς χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πολύ λίγη κι ας της ακυρώθηκαν τρία γκολ μέσω VAR (και τα τρία τα πέτυχε ο Μοράτα).

Χωρίς καθαρό αγωνιστικό πλάνο, χωρίς έμπνευση και φαντασία στο παιχνίδι της, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά η Μπαρτσελόνα στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση έδειξε ξεκάθαρα ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ένα σκαλί πιο πάνω!



Σούπερ εκκίνηση
Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερες προϋποθέσεις καθώς στο πρώτο πεντάλεπτο είχαμε δύο κλασικές ευκαιρίες και ένα δοκάρι με το ρυθμό να είναι δαιμονισμένος!


Κλείσιμο
Στο 2' ο Ντεμιράλ έδωσε... ασίστ στον Μέσι, αλλά ο Μπονούτσι έδιωξε σωτήρια, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Γκριεζμάν από τη γωνιά της μικρής περιοχής σημάδεψε το δεξί δοκάρι της Γιουβέντους!



Στην πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στην περιοχή της Μπαρτσελόνα, ο Πιάνιτς μιμήθηκε τον Ντεμιράλ κι έδωσε καταπληκτική ασίστ στον Κουλουσέφσκι, ο οποίος είχε πιάτο όλη την εστία αλλά αντί να πλασάρει, επέλεξε να κάνει προσποίηση και τον έκοψαν οι αμυντικοί!

Η μπάλα ανεβοκατέβαινε με φοβερό ρυθμό με την Μπαρτσελόνα να είναι πιο επικίνδυνη και να ανοίγει το σκορ στο 14' με ένα απίθανο γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Ο Μέσι άλλαξε το παιχνίδι με μια μαγική πάσα 40 μέτρων, ο Ντεμπελέ έφτασε έξω από την περιοχή, ελίχθηκε και έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Κιέζα και να καταλήγει στο παραθυράκι του Σέζνι!



Με τη σέντρα σχεδόν η Γιουβέντους άγγιξε την ισοφάριση με τον Μοράτα με δεύτερη προσπάθεια να νικά τον Νέτο αλλά το γκολ να ακυρώνεται χωρίς να είναι σίγουρο αν υποδείχθηκε οφσάιντ ή αν δόθηκε κοντρόλ με το χέρι. Ο Μοράτα χτυπιόταν, αλλά δεν ήξερε τι τον περίμενε στη συνέχεια...

Από το 20' και μετά ο ρυθμός έπεσε λίγο, αλλά κάθε επίθεση της Μπαρτσελόνα μύριζε γκολ με τον Μέσι στο 23' να αστοχεί από εξαιρετική θέση και τον Μοράτα να σκοράρει στο 30' αλλά και πάλι το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Αυτή ήταν κι η τελευταία απειλή των Ιταλών στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ντεμπελέ στο 35' να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 0-2...

Ίδια εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο
Με την Μπαρτσελόνα να έχει πάει στο Τορίνο με δύο στόπερ και στο ημίχρονο να αναγκάζεται να αλλάξει τον έναν (Μπουσκέτς αντί Αραούχο με τον Ντε Γιόνγκ να γίνεται στόπερ) θα περίμενε κανείς τη Γιουβέντους να μπει με το μαχαίρι στα δόντια, αλλά για ένα δεκάλεπτο οι Καταλανοί είχαν εγκατασταθεί έξω από την περιοχή του Σέζνι.

Όμως ότι κι αν δοκίμαζαν δεν τους έβγαινε και στο 55' ήρθε το σοκ καθώς στην πρώτη επίθεση της Γιουβέντους ο Κουαδράδο επιχείρησε το σκαστό σουτ το οποίο εξελίχθηκε σε ασίστ για τον Μοράτα που σκόραρε από κοντά.

Ο Ισπανός κοντοστάθηκε, αλλά βλέποντας το σημαιάκι να μην σηκώνεται ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. Φευ... Ο Μάκελι δέχθηκε σήμα από το VAR, ο έλεγχος της φάσης έδειξε ότι το πίσω πόδι στο βηματισμό ήταν εκτεθειμένο και το χατ τρικ των ακυρωθέντων γκολ ολοκληρώθηκε.



Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε όμως και η προσπάθεια της Γιουβέντους για να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, με την Μπαρτσελόνα να σπαταλά ένα σωρό ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Ο Πίρλο άργησε πάρα πολύ να κάνει τις όποιες κινήσεις από τον πάγκο του, η απουσία του Ρονάλντο 'φώναζε' και τελικά στις καθυστερήσεις ο Μέσι με πέναλτι (που κέρδισε ο Φάτι) διαμόρφωσε το τελικό 0-2, ενώ η Γιουβέντους έπαιζε από το 85' με 10 λόγω αποβολής του Ντεμιράλ...



Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Ντεμιράλ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Μπεντανκούρ (83’ Αρτούρ), Ραμπιό (83’ Μπερναρντέσκι), Κουλουσέφσκι (75’ ΜακΚένι), Κουαδράδο, Κιέζα, Ντιμπάλα, Μοράτα

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο, Λενγκλέ, Αραούχο (46’ Μπουσκέτς), Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Πιάνιτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Ντεμπελέ (66’ Φατί), Γκριεζμάν (89’ Φίρπο), Μέσι.

7ος Όμιλος
Φερεντσβάρος-Ντιναμό Κιέβου 2-2
Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα 0-2

Βαθμολογία
1.Μπαρτσελόνα 6
2.Γιουβέντους 3
3.Ντιναμό Κιέβου 1
4.Φερεντσβάρος 1

Επόμενη αγωνιστική (4/11)
Μπαρτσελόνα-Ντιναμό
Φερεντσβάρος-Γιουβέντους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης