Nations League, Ελλάδα-Μολδαβία 2-0: Εύκολο τρίποντο με καλή εμφάνιση - Δείτε τα γκολ

Nations League, Ελλάδα-Μολδαβία 2-0: Εύκολο τρίποντο με καλή εμφάνιση - Δείτε τα γκολ

Η Εθνική ομάδα επικράτησε εύκολα με 2-0 της Μολδαβίας και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του ομίλου της στο UEFA Nations League - Οι Μπακασέτας, Μάνταλος, τα γκολ της νίκης ενώ ο Φορτούνης είχε δύο δοκάρια και  ο Βλαχοδήμος έπιασε πέναλτι!

elladamainn
Τη δεύτερη της νίκη στο UEFA Nations League, πανηγύρισε η Εθνική που διεύρυνε το αήττητο σερί της στα τρία ματς παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου.

Η αδύναμη Μολδαβία για 46 λεπτά είχε εγκλωβίσει την Εθνική ομάδα στο παγωμένο ΟΑΚΑ, αλλά δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων η έμπνευση του Κουρμπέλη ξεκλείδωσε το δρόμο για τη νίκη.

Το δίκαιο της επικράτησης της ελληνικής ομάδας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς επί 90 λεπτά ήταν εγκατεστημένη στην περιοχή των Μολδαβών, ωστόσο όσο οι δύο ομάδες ήταν 11 με 11 δεν μπορούσαμε να κάνουμε φάσεις.



Συντριπτική κατοχή της μπάλας, συνεχόμενα κλεψίματα, αλλά φτάνοντας έξω ή κοντά στην περιοχή των Μολδαβών δεν είχαμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε απειλητικές καταστάσεις.

Κλείσιμο
Με μία μόλις τελική στο 12', όταν ο Ναμάσκο έδιωξε με γροθιές το πλασέ του Μπακασέτα κι άλλη μία καλή στιγμή στο 36' όταν ο κίπερ της Μολδαβίας έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Παυλίδη το 0-0 φαινόταν ότι θα δημιουργούσε επιπλέον άγχος στους διεθνείς.

Ωστόσο στο 45'55'' ο Κουρμπέλης βλέποντας την κίνηση του Παυλίδη έσκαψε τη μπάλα με τον Πόσμακ να τον κρατά και τον Έλληνα επιθετικό να χάνει λίγο την ισορροπία του και τον Ολλανδό διαιτητή Χίγκλερ να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα.

Ο Μπακασέτας νίκησε τον Ναμάσκο, η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 και το αριθμητικό πλεονέκτημα και φρόντισε γρήγορα να διώξει το άγχος.



Στο 50' ο Μπακασέτας έβγαλε την ασίστ με το αριστερό στον Μάνταλο που κατέβασε με το στήθος και με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.



Ο τελικός νικητής είχε κριθεί αλλά η ελληνική ομάδα δεν άφησε την Μολδαβία να πάρει ανάσα, αναζητώντας κι άλλα γκολ, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες αλλά ο Ναμάσκο ήταν εξαιρετικός.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Μολδαβοί θα τελειώσουν το ματς χωρίς τελική προσπάθεια, στο 87' ένα επιπόλαιο λάθος του Λάζαρου Ρότα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την γαλανόλευκη έφερε το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους (κράτησε τον αντίπαλο του).



Ο Μιλιντσεάνου ανέλαβε την εκτέλεση του, όμως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος παρόλο που είχε... παγώσει σε όλο το 90λεπτο έπεσε σωστά και μπλοκάρε τη μπάλα με τους Έλληνες διεθνείς να πεισμώνουν και να αναζητούν ένα τρίτο γκολ.

Ωστόσο ο Κώστας Φορτούνης μέσα σε ένα λεπτό σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια των Μολδαβών και το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.



Το πανόραμα του 3ου ομίλου της 3ης ζώνης:
Ελλάδα – Μολδαβία 2-0
(45+2’ πεν. Μπακασέτας, 50’ Μάνταλος)

Κόσοβο – Σλοβενία 0-1

(22’ Βούκιτς)

Η βαθμολογία
Ελλάδα 7
Σλοβενία 7
Κόσοβο 1
Μολδαβία 1

Επόμενη αγωνιστική (14/10):
Ελλάδα – Κόσοβο
Μολδαβία –Σλοβενία

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (70’ Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλας, Σβάρνας, Ζέκα, Κουρμπέλης (83’ Μπουχαλάκης), Λημνιός (76’ Πέλκας), Μπακασέτας, Μάνταλος (70’ Φορτούνης), Παυλίδης (83’ Φούντας)

Μολδαβία: Ναμάσκο, Άρμας, Ποσμάκ, Μούντρατς, Ρεάμπτσιουκ, Πλάτιτσα, Τσότσιουτς, Ράτσα (66’ Μαραντίσι), Καϊμάκοφ (46’Επουρεάνου), Ιονίτσα (76’ Ράκου), Νικολαέσκου (58’ Μιλιντσεάνου)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης