Ευθύμης Ρεντζιάς στον ΘΕΜΑ 104,6: Είμαστε οι «game changers» - Όλο το σχέδιο για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ

Ευθύμης Ρεντζιάς στον ΘΕΜΑ 104,6: Είμαστε οι «game changers» - Όλο το σχέδιο για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε για τις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ εκφράζοντας τη βεβαιότητα του για τη νίκη της παράταξης της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Φασούλας - «Εμείς είμαστε οι τεχνοκράτες του αθλήματος και έχουμε σχέδιο για να το βγάλουμε από το τέλμα των τελευταίων ετών»

4954642
Δεκατέσσερα χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, εν ενεργεία πρεσβευτής του NBA στην Ευρώπη, έχοντας διατελέσει και Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, αποφάσισε να βρεθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα στις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Στα 44 του χρόνια ο παλαίομαχος μπασκετμπολίστας και νυν πετυχημένος επιχειρηματίας, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή «Οι τρεις ΘΕΜΑτοφύλακες» για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Αν και οι Μιχάλης Μουσελίμης, Βασίλης Αναστασόπουλος, Δημήτρης Τυχάλας υποδέχθηκαν τον πρώην (μεταξύ άλλων) άσσο των 76ers με το intro των Σικάγο Μπουλς, ο ίδιος το συνέδεσε με την παρουσία του στον τελευταίο αγώνα του Μάικ Τζόρνταν (ως παίκτης τον Ουίζαρντς) στο γήπεδο της Φιλαδέλφεια.



Κλείσιμο
Ο παλαίμαχος άσος παραδέχθηκε ότι δεν ήταν εύκολη η προσαρμογή στην καθημερινότητα όταν σε ηλικία 30 ετών άφησε τα παρκέ, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την πορεία του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να διαγράφει την προσφορά κάποιων ανθρώπων.

Κι αυτή η ανάγκη για να μπει νέο αίμα, να κατατεθούν νέες ιδέες για να μπορέσει να βρει το άθλημα ξανά το δρόμο του, ήταν που τον οδήγησε στην απόφαση να συστρατευτεί μαζί με τους Παναγιώτη Φασούλα, Φάνη Χριστοδούλου, Μέμο Ιωάννου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Βάσω Στασινού...

Rentzias_CO


«Το ελληνικό μπάσκετ δεν ξέρω αν μπορεί να πάει παρακάτω... Σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, λίγκας, αγάπης του κόσμου νομιζω πιάσαμε πάτο. Θέλουμε λοιπόν να μας δώσουν δύναμη τα σωματεία για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο δεν υπάρχει πλέον και έτσι φεύγουν τα παιδιά από το άθλημα. Ο Βασιλακόπουλος έκανε πρωτοποριακά πράγματα στη δεκαετία του '80, αλλά χωρίς να ξέρουμε τους λόγους έβαλε μια τελεία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι εδώ και χρόνια και δεν ανανεώθηκε τίποτα. Μείνανε σε παλιές τακτικές, μικροπολιτικές και το άθλημα έμεινε πίσω», είπε μεταξύ άλλων ο Θεσσαλός ξεκαθαρίζοντας ότι με την εκλογή τους (την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε σίγουρη) θα δοθεί τέλος στην εσωστρέφεια.

Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα των όσων είπε ο Ευθύμης Ρεντζιάς:

-«Δεν μπορεί η Ομοσπονδία να ζει μόνο από την επιχορήγηση. Θα βγούμε στην αγορά όπου υπάρχουν χορηγοί πρόθυμοι να στηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή η ΕΟΚ δεν έχει εμπορική διεύθυνση και δεν εκμεταλλεύεται το μπασκετικό προϊόν που έχει. Από κει και πέρα δεν είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να μην έχει καλές σχέσεις με την Πολιτεία, με τον ΕΣΑΚΕ, με την Euroleague και το NBA»,

-«Η ομάδα μας έχει στελέχη με μια διαδρομή και στη δημόσια διοίκηση και στον ιδιωτικό τομέα, ανθρώπους του αθλήματος και των επιχειρήσεων, με παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το μπάσκετ έχει ανάγκη από εξωστρέφεια και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές.
Όποιος κι αν εκλεγεί, που σίγουρα θα είμαστε εμείς, η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να τρέξει από πολύ νωρίς γιατί υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες. Για παράδειγμα υπάρχει το προ-Ολυμπιακό τουρνουά, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με τον προπονητή.»

-«Είμαστε game changers και το πιστεύουμε. Έχουμε στο πρόγραμμα μας να συζητήσουμε τον ΕΣΑΚΕ και τους ιδιοκτήτες, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για τη διαιτησία όπου δεν θα υπάρχουν μόνο προβιβασμοί, αλλά θα γίνονται και αξιολογήσεις... Εννοείται ότι θέλουμε ως Ομοσπονδία να έχουμε λόγο στο πρωτάθλημα και θα έχουμε γιατί το ίδιο άθλημα υπηρετούμε».

Ακούστε όλα όσα είπε ο Ευθύμης Ρεντζιάς στον ΘΕΜΑ 104.6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης