Μουργκ: «Δεν αρκεί να παίξω καλά στον ΠΑΟΚ – Θέλω γκολ και ασίστ!»

Μουργκ: «Δεν αρκεί να παίξω καλά στον ΠΑΟΚ – Θέλω γκολ και ασίστ!»

Ο Τόμας Μουργκ, μίλησε ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και τόνισε πως δεν τον νοιάζουν οι καλές εμφανίσεις, αλλά τα γκολ και οι ασίστ

moyrgk4
Ο πρώην πλέον άσος της Ραπίντ Βιέννης, Τόμας Μουργκ μίλησε για τη μεταγραφή του στον Δικέφαλο, τις πρώτες του ώρες στη Θεσσαλονίκη, την επικοινωνία με τον Στέφαν Σβαμπ αλλά και τον… προκάτοχό του, Δημήτρη Πέλκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο αυστριακό Laola1:

Για το πόσο καιρό γνώριζε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και γιατί αποφάσισε να πάρει την μεταγραφή: «Το έμαθα την περασμένη εβδομάδα, φυσικά ήμουν σε επαφή με τον Σβαμπ πριν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ γίνει γνωστό σε εμένα. Είναι ένας καλός φίλος, συνεχίσαμε να μιλάμε και να μου λέει τις εντυπώσεις του. Φυσικά, όταν έγινε σοβαρό το ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, του τηλεφώνησα ξανά και μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα πάντα. Για την πόλη, για τους παίκτες, για την ομάδα, τους οπαδούς. Μετά τα όσα μου είπε, ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ ακόμα πιο… γρήγορα και το είπα αμέσως στους ανθρώπους της Ραπίντ. Νομίζω ότι ήταν δύσκολες, αλλά δίκαιες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο συλλόγων. Η συμφωνία επετεύχθη, πέταξα χθες για Θεσσαλονίκη, έκανα τις ιατρικές εξετάσεις και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος, ακόμα και αν αισθάνομαι κουρασμένος, όλα πήγαν καλά και είμαι εδώ».

Για το αν η στάση απέναντι στην Ραπίντ ήταν απόλυτη επειδή ήταν κατάλληλη προσφορά ή απλά ήταν ώρα για το επόμενο βήμα: «Πάντα ήμουν δίκαιος και πάντα επικοινωνούσα ανοιχτά με τους ανθρώπους της Ραπίντ για τους στόχους μου. Είπα ότι αν προκύψει μια προσφορά, θέλω να μιλήσω ανοιχτά γι' αυτή. Είχα αρκετές προτάσεις στο παρελθόν αλλά καμία από αυτές δεν ολοκληρώθηκαν και είχα μείνει στην ομάδα. Ήταν να γίνει τώρα. Μίλησα με την Ραπίντ, εξέφρασα την επιθυμία μου να αλλάξω και τους ρώτησα αν θα μπορούσε να γίνει αυτή η μεταγραφή. Φυσικά στο τέλος υπάρχουν τρεις πλευρές – ο παίκτης και οι δυο ομάδες. Αφού είπα ότι ήθελα να αλλάξω στέγη, ήμουν σίγουρος για την απόφασή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι σύλλογοι κατέληξαν σε συμφωνία».

Για την πρόταση που είχε από την Σαουδική Αραβία και την απάντηση της Ραπίντ: «Υπήρχε όντως κάτι, έγινε μια επίσημη προσφορά αλλά η Ραπίντ αρνήθηκε. Φυσικά, το σκέφτηκα και αυτό, πρέπει να πω ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, ειλικρινά, αλλά έμαθα για τον ΠΑΟΚ και αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ομάδα από την Σαουδική Αραβία, σίγουρα θα επέλεγα τον ΠΑΟΚ».

Για το αν η πρόταση από την Σαουδική Αραβία τον έβαλε σε δίλημμα να επιλέξει ανάμεσα στα λεφτά ή τους ποδοσφαιρικούς στόχους: «Δεν χρειάζεται να πούμε ότι τα χρήματα παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια αλλαγή. Όσον αφορά τον αθλητισμό, φυσικά, είναι ένας διαφορετικός κόσμος εκεί. Δεν είναι κάτι που το αποφασίζεις σε μια μέρα, αλλά πρέπει πραγματικά να το σκεφτείς. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο κακό. Τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και είμαι πολύ περήφανος για αυτό».

Για το αν έπαιξε ρόλο για την απόφαση του να έρθει στον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε πατέρας: «Σίγουρα! Αν είχα αυτές τις δυο επιλογές, εννοείται ότι θα επέλεγα τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι, αλλά φυσικά είναι πάνω από όλα η οικογένεια».

Για το τι άρεσε στον Στέφαν Σβαμπ από αυτά που του είπε για την Θεσσαλονίκη τις πρώτες του εβδομάδες εδώ: «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και ήμουν σε συνεχή επαφή μαζί του. Στην πραγματικότητα μιλούσαμε είτε κάθε μέρα, είτε μέρα παρά μέρα. Η επαφή του ΠΑΟΚ με την Ραπίντ δεν είχε ακόμα αρχίσει, οπότε δεν ήξερα ότι θα έρθω στον ΠΑΟΚ. Τον ρώτησα τι του άρεσε και πάντα μου έλεγε μόνο θετικά πράγματα. Όταν έμαθα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, φυσικά συζήτησα τις λεπτομέρειες μαζί του και σύντομα έγινε σαφές και στον Στέφαν ότι ήθελα να κάνω αυτό το βήμα».

Για το αν η παρουσία του Σβαμπ στη Θεσσαλονίκη, θα τον βοηθήσει: «Είμαι πολύ καιρό στο ποδόσφαιρο αλλά αυτή είναι η πρώτη μου φορά στο εξωτερικό. Θα με βοηθήσει η παρουσία ενός καλού φίλου εδώ που μπορεί να με βοηθήσει στην αναζήτηση σπιτιού και σε διάφορα άλλα που πρέπει να γίνουν. Με βοηθά -επίσης- πολύ το κλαμπ. Χθες είχα να περάσω από ιατρικό έλεγχο και σήμερα με περιμένουν διάφορα άλλα, ωστόσο, έχω πάντα έναν άνθρωπο της ομάδας μαζί μου. Είναι πάντα εκεί για εμένα. Με καλωσόρισαν πολύ καλά και ήδη νιώθω εξαιρετικά. Φυσικά και ο Σβαμπ θα με βοηθήσει. Αυτό θα με διευκολύνει πολύ στην αρχή».

Για την αποχώρηση του Πέλκα και για το γεγονός ότι προορίζεται ως αντικαταστάτης του: «Ο Πέλκας πέτυχε πολλά εδώ. Έχει το σεβασμό του κλαμπ. Δεν με νοιάζει αν θα είμαι ο αντικαταστάτης του ή όχι. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής με επιθετικό στυλ παιχνιδιού που είναι εκεί για πετυχαίνει γκολ και να μοιράζει ασίστ. Αυτό είναι που μετράει. Δεν θέλω να παίζω απλά καλά κάθε φορά, αν δεν έχω νούμερα. Με αυτό το σκεπτικό αγωνίστηκα και στη Ραπίντ και βοήθησα την ομάδα με γκολ και ασίστ. Και θα δώσω τα πάντα για να το πετύχω και στον ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός ότι ζήτησε περισσότερες ευθύνες μετά την αποχώρηση του Σβαμπ με την προοπτική να μείνει ένα χρόνο -τουλάχιστον- ακόμη στην ομάδα: «Το διάβασα και τότε. Φυσικά το να μείνω στη Ραπίντ ήταν μια επιλογή για μένα. Στις συνεντεύξεις μου έλεγα πάντα: Αν προκύψει κάτι, θα το συζητήσω με την οικογένειά μου και κατόπιν με την ομάδα. Η πρόταση δεν υπήρχε πριν από ένα μήνα. Έδωσα μια συνέντευξη, λέγοντας πως θα ήθελα να αναλάβω περισσότερες ευθύνες, επειδή ο Σβαμπ είχε φύγει. Και νομίζω τα πήγα καλά στα παιχνίδια με τη Ραπίντ. Το γεγονός ότι προέκυψε η πρόταση και άλλαξαν τα δεδομένα, δεν έχει καμία σχέση με τη συνέντευξη που έδωσα πριν από ένα μήνα».

Για το πώς του φαίνονται οι πρώτες του ημέρες στη Θεσσαλονίκη: «Ήμουν στο δρόμο μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας. Πέρασα από ιατρικά και σήμερα σηκώθηκα νωρίς το πρωί, έχοντας τακτοποιήσει όλα όσα χρειάζεται το κλαμπ. Έχω ακόμη πολλά που με περιμένουν στην Αυστρία, οπότε θα συζητήσω με τον ΠΑΟΚ για να πάρω άδεια και να επιστρέψω για μία - δύο μέρες στο σπίτι μου. Κατόπιν θέλω να επικεντρωθώ στις προπονήσεις, να εγκατασταθώ στο νέο μου σπίτι, ελπίζοντας ότι ο Σβαμπ θα με βοηθήσει με όλο αυτό. Μόλις γίνουν τα βασικά, θα ακολουθήσει και η οικογένειά μου. Ο Σβαμπ μου έχει δείξει βίντεο και φωτογραφίες από την πόλη, είμαι λίγες ώρες εδώ αλλά φαίνεται πολύ ωραία». 

Ειδήσεις σήμερα

«Κόκκινος διάβολος» και επισήμως ο Καβάνι

Η Φενερμπαχτσέ ανακοίνωσε τον Πέλκα

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Τόμας Μουργκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης