Φερέιρα: «Πάμε για κάτι ιστορικό ή κάτι θετικό»

Φερέιρα: «Πάμε για κάτι ιστορικό ή κάτι θετικό»

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για ιστορική πρόκληση του ΠΑΟΚ εν όψει της ρεβάνς με την Κράσνονταρ

FEREIRA_SINENTEYXI
Ο Αμπέλ Φερέιρα βλέπει τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ ως ιστορική ευκαιρία. Στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Τετάρτης τόνισε την ανάγκη να παίξει η ομάδα του με μυαλό και όχι να παρασυρθεί από το συναίσθημα, ενώ πρόσθεσε πως σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Champions League θα χρειαστεί ενίσχυση. Ο Πορτογάλος τεχνικός, τέλος, εξήρε τον Όλαφ Ρέμπε και εξέφρασε την ικανοποίσή του για τη συνεργασία του με τον Γερμανό τεχνικό διευθυντή.

Αναλυτικά, ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για:

-το πλάνο για τη ρεβάνς: «Σίγουρα κάτι που δεν ελέγχουμε είναι η ποιότητα του αντιπάλου. Η Κράσνονταρ έχει τον ίδιο προπονητή τρία χρόνια και έχει έναν ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού. Η δική μας ομάδα έλεγξε αρκετά καλά τον αντίπαλο στο πρώτο ματς. Είμαστε μια ομάδα που έβαλε πάνω από όλα τη λογική και λιγότερο το συναίσθημα. Το πλάνο ήταν καλό και πήγε καλά, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε σε λεπτομέρειες, κυρίως στην αποτελεσματικότητα. Αυτή ήταν η διαφορά. Για τη ρεβάνς πρέπει να κρατήσουμε τη λογική περισσότερο από το συναίσθημα. Ξέρουμε ότι ένα γκολ θα μας βάλει σε θέση οδηγού, ωστόσο είναι ένα παιχνίδι που θα παιχτεί περισσότερο στο πνευματικό κομμάτι και λιγότερο στο τακτικό. Πρέπει να έχουμε ηρεμία στο παιχνίδι μας και κάθε ποδοσφαιριστής να είναι αφοσιωμένος στη δουλειά που έχει να κάνει στο γήπεδο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτε άλλο. Οι φίλαθλοί μας μπορούν να ζήσουν το παιχνίδι έντονα, με συναισθήματα, αλλά εμείς χρειαζόμαστε λογική που θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο μας. Επίσης πρέπει να σκεφτόμαστε πώς ήρθαμε σε αυτόν τον αγώνα. Όλη η δουλειά που κάναμε μάς έφερε ως εδώ και πρέπει να τη συνεχίσουμε αύριο και ακόμη παραπέρα».

-το αν θα χρησιμοποιήσει τα νέα αποκτήματα: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι PlayStation να βάλουμε έναν παίκτη στα βαθιά και κατευθείαν να παίξει. Όμως είναι στη λίστα και αυτό σημαίνει πως είναι διαθέσιμοι. Τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος δεν έχουν καμία σχέση με τα ματς τα ευρωπαϊκά, σε κανένα επίπεδο».

-τις αρετές της Κράσνονταρ: «Η Κράσνονταρ έχει πολλή ατομική ποιότητα, με παίκτες που πάνε συχνά στο ένας εναντίον ενός. Ο δικός μας τρόπος αντιμετώπισης θα είναι ομαδικός, αμυντικά και επιθετικά. Η μεγάλη μας δύναμη έχει να κάνει με το σύνολο κι όχι επειδή έχουμε μονάδες που από μόνες τους μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Έχουμε και τέτοιους παίκτες, αλλά ατού μας είναι το σύνολο. Εδώ μας έχει φέρει η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία και το ατομικό ταλέντο των παικτών μας».

-το ποια ομάδα είναι φαβορί: «Το να αποδώσεις σε κάποιον τον τίτλο του φαβορί είναι πάντα σχετικό. Από άποψη επενδύσεων και ότι ο αντίπαλός μας μπορεί να αγοράσει παίκτες 12 εκατ. ευρώ ή από τη συνεχόμενη δουλειά με τον ίδιο προπονητή, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε εμείς το φαβορί. Αν όμως μιλάμε για δίψα, ίσως είμαστε εμείς. Για μας ανεξάρτητα από όλα αυτά τα γεγονότα, στόχος μας είναι ο ίδιος. Είχα πει μετά την Μπενφίκα πως δεν είναι πλέον όνειρο η πρόκριση στο Champions League, αλλά ένας ξεκάθαρος στόχος. Αυτό που μου ζητήθηκε από τη διοίκηση είναι να επιστρέψουμε στους ομίλους. Ανάλογα με το αποτέλεσμα αύριο θα μπορούμε να μιλάμε είτε για κάτι θετικό (σ.σ. ομίλους Europa League), είτε για κάτι ιστορικό (σ.σ. ομίλους Champions League».

-τη συνεργασία με τον Όλαφ Ρέμπε: «Όποιος αποφάσισε να φέρει τον κ. Ρέμπε πέτυχε διάνα. Είναι χαρά να συνεργάζομαι μαζί του, είναι νεαρός όπως κι εγώ, έχει μεγάλες φιλοδοξίες και θέλει να κατακτήσει πράγματα, όπως κι εγώ. Έχουμε φτιάξει μαζί ένα πλάνο για τον σύλλογο. Έχουμε επιλύσει ήδη κάποια ζητήματα που έπρεπε και θα συμφωνήσω μαζί του πως έχουμε κάνει πάρα πολλά σε δύο μήνες δουλειές. Ο ίδιος δημιουργεί μια ομάδα που δεν είναι μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον. Θα χρειαστούμε χρόνο και υπομονή, αλλά είμαι σίγουρος πως ο σωστός δρόμος είναι αυτός. Για να μπορεί ο σύλλογος να έχει έσοδα, να παράγει παίκτες με μεταπωλητική αξία, να δίνει αξία στους παίκτες που έχει και έρχονται από τις ακαδημίες. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσουμε τα έσοδα της ομάδας για να απαλλαγούμε από τον βραχνά του Financial Fair Play που δυσκόλεψε πολύ την ομάδα και στο μέλλον να φέρουμε πιο ακριβούς παίκτες».

-το αν θα αλλάξει το μεταγραφικό πλάνο με πιθανή πρόκριση στο Champions League: «Είναι κάτι που δεν το έχει σκεφτεί πάρα πολύ. Μέχρι τώρα το μέλημά μας ήταν το Financial Fair Play, η ομάδα έπρεπε να κάνει κάποιες πωλήσεις και πλέον είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η ομάδα είχε στόχο να είναι στους ομίλους, κάτι που έχει πετύχει και πλέον στόχος είναι το Champions League. Αυτό θα βοηθήσει τους πάντες, τον σύλλογο, την αξία των παικτών και το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ καλά ότι θα έχουμε δύο σημαντικές διοργανώσεις σε μια μασχάλη και θα χρειαστούμε περισσότερη εμπειρία. Θέλουμε αυτή την πρόκληση».

-το ροτέισον που έκανε ο ΠΑΟΚ κι όχι η Κράσνονταρ στο πρωτάθλημα: «Μια ομάδα σαν την Κράσνονταρ, με τέτοιο μπάτζετ, πρέπει να έχει παίκτες που να μπορούν να αγωνιστούν οποιαδήποτε στιγμή. Όσο για μας, το πιο σημαντικό για μας είναι να πάμε μέχρι τα όριά μας και να τα ξεπεράσουμε. Η προσήλωση του καθένα, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος είναι δυνατός, έχει επενδύσει πολλά, έχει ατομικό ταλέντο και σε αυτά μπορεί να είναι φαβορί, αλλά το ίδιο ίσως συνέβαινε και στους προηγούμενους γύρους. Έχουμε ένα πλάνο και θέλουμε να το ακολουθήσουμε στην εντέλεια. Αυτό δεν αλλάζει ούτε με το πώς ή με ποιους παίκτες θα αγωνιστεί ο αντίπαλος, ούτε με το πώς ή με ποιους παίκτες θα αγωνιστούμε εμείς. Το πλάνο είναι συγκεκριμένο και πιστεύουμε πως θα μας φέρει τη νίκη και την πρόκριση. Έχουμε 90 λεπτά και πλέον για να τα καταφέρουμε».

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ερωτικό τρίγωνο στους τελικούς του NBA: Ο Χίρο έχει σχέση με την «καυτή» πρώην του Κούζμα

Κίνητρο 32 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για την πρόκριση

Premier League: Λίβερπουλ-Άρσεναλ 3-1- Ανατροπή πρωταθλήτριας - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης