Πηγές ESPN: Ξανά MVP στο NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Πηγές ESPN: Ξανά MVP στο NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

O  Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει ιστορία, αφού θα είναι και φέτος MVP της σεζόν όπως μετέφερε ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι

antetokounmpo-mvp
Δεν γινόταν να το χάσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak θα πάρει στα χέρια του το 2ο σερί βραβείο MVP, μετά την περσινή κατάκτηση της μέγιστης ατομικής διάκρισης στο μαγικό κόσμο του NBA.

Όπως ενημέρωσε ο Άντριαν Βοϊναρόσκι, ο Έλληνας φόργουορντ είναι ο πολυτιμός παίκτης του της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη και για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.



Έτσι ο ηγέτης των Μπακς γίνεται ο 3ος παίκτης στην ιστορία με βραβεία MVP και κορυφαίου αμυντικού την ίδια σεζόν, μετά τους Χακίμ Ολάζουον και Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Greek Freak έκλεισε την κανονική περίοδο με 29.5 πόντους (από 27.7 πέρυσι), 13.6 ριμπάουντ (από 12.5 πέρυσι), 5.6 ασίστ (από 5.9), ένα κλέψιμο, ένα μπλοκ και 3.7 λάθη ανά 30.4 λεπτά συμμετοχής (από 32.8 πέρυσι), ενώ σούταρε με 63.1% στο δίποντο, 30.4% στο τρίποντο και 63.3% στις βολές (από 72.9% πέρυσι).

Κλείσιμο


Ήταν μόλις 71ος σε λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα (!), πρώτος σε εύστοχα σουτ και 11ος σε εκτελεσμένα, πέμπτος σκόρερ σε μέσο όρο, δεύτερος ριμπάουντερ σε μέσο όρο, μακράν πρώτος σε αξιολόγηση αλλά και σε usage percentage, είχε το καλύτερο defensive rating με τον συμπαίκτη του, Μπρουκ Λόπεζ, στη δεύτερη θέση και με όλα αυτά οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα Ελάφια είχαν 56 νίκες και 17 ήττες, με το ποσοστό επιτυχίας του να αγγίζει το 77%.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και ο Αντετοκούνμπο σε ηλικία 25 ετών θα έχει δύο βραβεία MVP (2019, 2020), δύο συμμετοχές στην κορυφαία πεντάδα (2019, 2020), δύο συμμετοχές στην κορυφαία αμυντική πεντάδα (2019, 2020), ένα βραβείο κορυφαίου αμυντικού (2020), ένα βραβείο πιο βελτιωμένου παίκτη (2017) και τέσσερις συμμετοχές σε All-Star Games μαζί με πολλά βραβεία εβδομάδας και μήνα στο παλμαρέ του.


Ειδήσεις σήμερα:

ΕΠΟ: Καταθέτει εκ νέου υποψηφιότητα για τελικό Conference League στην «Αγιά Σοφιά»

Κρούσμα κορωνοϊού στον μπασκετικό Ολυμπιακό

Europa League: Δύσκολη κλήρωση για την ΑΕΚ στα play off
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης