UEFA Nations League, Κόσοβο-Ελλάδα 1-2: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πήρε τη νίκη - Δείτε τα γκολ

UEFA Nations League, Κόσοβο-Ελλάδα 1-2: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πήρε τη νίκη - Δείτε τα γκολ

Μετά την ισοπαλία στη Λιουμπλιάνα στην πρεμιέρα του UEFA Nations League η Εθνική νίκησε στην Πρίστινα το Κόσοβο και έκανε σημαντικό βήμα για την πρωτιά στον όμιλο - Η Ελλάδα χτύπησε στις αρχές των ημιχρόνων με τους Λημνιό (2΄), Σιόβα (51') κι ενώ δεν είχε κινδυνεύσει το λάθος του Μπάρκα έφερε το 1-2 στο 82' με τους Κοσοβάρους να πιέζουν στο φινάλε για την ισοφάριση

grekos-0
Μετά την ισοπαλία με την Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα η Εθνική πήγε στο Κόσοβο θέλοντας τη νίκη για να μην μείνει πίσω στην διεκδίκηση της πρώτης θέση τους ομίλου στο Nations League. Μια νίκη που έστω και πιο δύσκολα από όσο αρχικά φαινόταν ήρθε. Η Ελλάδα κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 με γκολ των Λημνιού και Σιόβα και να πάρει τους τρεις βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τη Σλοβενία στους 4.



Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ κατέβασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τον Μπακάκη δεξί μπακ, τους Σβάρνα και Σταφυλίδη στο κέντρο της άμυνας, τους Ζέκα και Κουρμπέλη αμυντικά χαφ, τους Λημνιό και Φορτούνη στα άκρα και τον Μπακασέτα πίσω από τον Κουλούρη.

Γρήγορο γκολ και ατυχία με Σταφυλίδη
Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική ομάδα, καθώς μόλις στο 2' κατάφερε να προηγηθεί. Οι παίκτες μας έκλεψαν στην μεσαία γραμμή, έφυγαν στην κόντρα, ο Κουλούρης άνοιξε στον Λημνιό μετά την πάσα που πήρε από τον Φορτούνη και ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ με διπλή προσπάθεια κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.


Μετά το γρήγορο γκολ η Εθνική έδειχνε να ελέγχει το ματς, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια ευκαιρία μπροστά και στις δύο εστίες. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Εθνικής, με τον Σταφυλίδη να γλιστράει και να πέφτει χτυπώντας το αριστερό του χέρι. Ο αμυντικός της Χόφενχαϊμ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στο 39' ο Σιόβας πήρε τη θέση του. Τρία λεπτά αργότερα η Εθνική θα μπορούσε να απειλήσει, αλλά ο επόπτης σταμάτησε λανθασμένα τον Κουλούρη την στιγμή που έφευγε μόνος του στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Γρήγορο γκολ και στην επανάληψη για την Εθνική
Κλείσιμο
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και ακόμα καλύτερα. Αρχικά στο 47' με τον Μπακασέτα έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που έκανε ο παίκτης της Αλάνιασπορ έφυγε λίγο άουτ, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σιόβας μετά από βαθιά μπαλιά του Γιανούλη κατέβασε εξαιρετικά και με προβολή έκανε το 0-2.

Λάθος του Μπάρκα και αγωνία ως το τέλος
Ένα 0-2 το οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειχνε να κρατάει άνετα, παρότι όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες μας οπισθοχωρούσαν δίνοντας χώρο στους αντιπάλους, χάνοντας ωστόσο στο διάστημα αυτό μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Κουλούρη στο 71' που πέρασε άουτ. Τον χώρο που τους έδωσαν οι παίκτες του Φαν'τ Σχιπ τον εκμεταλλεύτηκαν οι Κοσοβάροι και στο 82' μπήκαν και πάλι στο ματς. Συγκεκριμένα σε μια σχετικά εύκολη σέντρα, ο Μπάρκας έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και ο Μπερίσα με πολύ όμορφο γυριστό μείωσε σε 2-1. Ένα 2-1 που τελικά κράτησε η Εθνική ομάδα παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο για την συνέχεια.

MAN OF THE MATCH: Μπήκε αλλαγή στη θέση του Σταφυλίδη που τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση και κατάφερε με ένα πολύ ωραίο γκολ να κάνει το 0-2 και να δώσει μεγάλο προβάδισμα νίκης στην Εθνική. Φυσικά μιλάμε για τον Δημήτρη Σιόβα που ήταν ο πολυτιμότερος της Εθνικής.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ : Εδώ θα βάλουμε τον άλλο σκόρερ της Εθνικής με τον Λημνιό να ανοίγει νωρίς το σκορ και να είναι μια συνεχής απειλή για την άμυνα του Κοσόβου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αλήθεια είναι πως δεν πήρε τις πολλές πάσες, αλλά ο Κουλούρης δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο ματς αυτό και τον λες και αδύναμο κρίκο για την ομάδα.

Η ΓΚΑΦΑ: Χωρίς αμφιβολία την γκάφα την έκανε ο Μπάρκας στην λανθασμένη έξοδο που επιχείρησε δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον Μπερίσα να μειώσει σε 2-1 και να βάλει και πάλι το Κόσοβο στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Πάβελ Κράλοβετς, αλλά στο πρώτο ημίχρονο ένας από τους βοηθούς τους σταμάτησαν με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Ευθύμη Κουλούρη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Εθνική έπρεπε να πάρει τη νίκη αν θέλει να ελπίζει στην πρωτιά και την άνοδο στην Β' κατηγορία του UEFA Nations League. Οι παίκτες του Φαν'τ Σχιπ χωρίς να κάνουν το φοβερό παιχνίδι κατάφεραν να την πάρουν και το τρίποντο είναι αυτό που μετράει.

Οι συνθέσεις
ΚΟΣΟΒΟ (Μπερνάρ Σαλάντ): Ουικάνι, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντέργιοναι, Χαλίμι, Ντρέσεβιτς, Μπερίσα, Τσέλινα, Νουχίου, Ζένελι.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σταφυλίδης (39' Σιόβας), Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης (60' Μασούρας), Κουλούρης (83' Μάνταλος).


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης