Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Βρήκε ρυθμό ο Δικέφαλος, πρόοδος για το τριφύλλι!

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Βρήκε ρυθμό ο Δικέφαλος, πρόοδος για το τριφύλλι!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής με 1-0 (το γκολ ο Ακπομ) στο δυνατό φιλικό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στον σωστό δρόμο ενόψει Μπενφίκα ο Δικέφαλος, καλή εμφάνιση από τους πράσινους με τον Καρλίτος να ξεχωρίζει!

PAO-PAOK
Ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ζίβκοτς κάτω από τα δοκάρια. Κρέσπο, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς η τριάδα των στόπερ. Αριστερό μπακ χαφ ο Μπίσεσβαρ και δεξί ο Λυράτζης και ο Σβαμπ με τον Εσίτι το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ζαμπά και Άκμπομ πίσω από τον Σβιντέρσκι στο 3-4-2-1 του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Χριστογεώργο στην εστία. Βέλεθ και Πούγγουρας οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Μαυρομμάτης στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Σάντσες στο δεξί. Σερπέζης, Τζαβίδας, Αγιούμπ οι τριάδα στα χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Καρλίτος, δεξί ο Σαβιέρ και φουνταριστός ο Μακέντα. Στο δεύτερο μέρος ο Καρλίτος άλλαξε θέση με τον Μακέντα. Πράσινο ξεκίνημα, ισορροπία και γκολ ο ΠΑΟΚ Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές.

Μετά από καταπληκτική πάσα του Σερπέζη, ο Σαβιέρ βγήκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς, τον έριξε στο έδαφος με προσποίηση αλλά το σκαφτό πλασέ του πέρασε άουτ!

Στο 8´ ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ απόκρουσε το σουτ του Μακέντα και στην συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε αρκετά, με το Τριφύλλι να έχει απλά την κατοχή της μπάλας. Ο δικέφαλος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές στιγμές αλλά το… χαλούσαν στο τελείωμα. Τελικά, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 41᾽. Ο Λύρατζης σούταρε από δεξιά, ο Χριστογεώργος είχε πολύ κακή αντίδραση και αντί να μπλοκάρει, την έχασε από την αγκαλιά του και έδωσε την ευκαιρία στον Άκπομ σε κενό τέρμα να στείλει σαν σε προπόνηση την μπάλα στα δίχτυα.

Έλειψε το γκολ στον ανώτερο Παναθηναϊκό

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε επιθετικά με την μετατόπιση του Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης, έγινε πιο απειλητικός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στο 58´ ο Σάντσες έκανε υπέροχη σέντρα από δεξιά αλλά ο Ζίβκοβιτς απόκρουσε την προσπάθεια του Μακέντα που έχασε τεράστια ευκαιρία. Δύο λεπτά αργότερα ο πορτιέρο του δικεφάλου μπλόκαρε το σουτ του Καρλίτος.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας, ο ΠΑΟΚ έκανε αρκετές αλλαγές, έχασε την συνοχή που είχε και το Τριφύλλι στο 66᾽ είχε νέα καλή στιγμή αλλά ο Ρέι απόκρουσε με δυσκολία το σουτ του Καρλίτος. Ο Παναθηναϊκός πίεζε συνέχεια και στο 74᾽το κεφάλι του Κρέσπο έδιωξε σε κόρνερ το καλό σουτ του Καρλίτος. Ο ΠΑΟΚ είχε κι αυτός μια καλή στιγμή με τον Βρακά και στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς… έσβησε, με τον Παναθηναϊκό να θέλει αλλά να μην βρίσκει άλλες ευκαιρίες, από πρόχειρες ενέργειες στο επιθετικό τρίτο.

Κλείσιμο
Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Σερπέζης στην μεσαία γραμμή και ο Καρλίτος όταν έπαιξε στην φυσική του θέση.

Σημαντική η πρόοδος στην δημιουργία φάσεων αλλά έλειψε το γκολ σε δεύτερο σερί φιλικό.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, με πολλές απουσίες και εκείνος, κρατά την επιστροφή του Κρεσπό μετά από αρκετούς μήνες, τον εξαιρετικό Εσίτι στον άξονα και τον χρόνο που πήραν αρκετοί νεαροί στο δεύτερο ημίχρονο.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Σάντσες (83’ Σαμαράς), Σερπέζης, Βέλεθ (71’ Καραγιάννης), Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Αγιούμπ, Σπ. Τζαβίδας (60’ Αθανασακόπουλος), Σαβιέρ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (60’ Ρέι), Κρέσπο, Βαρέλα (60’ Τάχατος), Μιχόγεβιτς (72’ Παναγιώτου), Εσίτι, Σβαμπ (46’ Νινούα), Μπίσεσβαρ (71’ Βρακάς), Λύρατζης, Άκπομ (60’ Κούτσιας), Ζαμπά (88’ Γιαξής), Σφιντέρσκι (60’ Κουλιεράκης)



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης