Champions League, Λιόν-Μπάγερν 0-3: Ο Γκνάμπρι την έστειλε στον τελικό - Δείτε τα γκολ

Champions League, Λιόν-Μπάγερν 0-3: Ο Γκνάμπρι την έστειλε στον τελικό - Δείτε τα γκολ

Η Μπάγερν Μονάχου θα είναι η αντίπαλος της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Champions League (Κυριακή 23/8) - Οι Βαυαροί στάθηκαν τυχεροί στο πρώτο τέταρτο του αγώνα όταν η Λιόν έχασε τρεις καταπληκτικές ευκαιρίες, ενώ είχε και  δοκάρι στο 17' με τον Εκαμπί - Όμως στο 18' ο Γκνάμπρι άνοιξε το σκορ για να πετύχει ο ίδιος παίκτης στο 33' το 0-2 και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 88' ο Λεβαντόφσκι

bayern-cheerup-0
Στη Γαλλία ζούσαν με το όνειρο του πρώτου «εμφυλίου» σε τελικό Champions League, αλλά ο Σερζ Γκνάμπρι μετέτρεψε το ματς σε προσωπική υπόθεση κι έτσι το βράδυ της Κυριακής Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Αυτός θα είναι ο 11ος τελικός για τους Βαυαρούς και μόλις ο πρώτος για τους Παριζιάνους.



Για 17 λεπτά η Ολιμπίκ Λιόν, πέραν του ότι είχε εγκλωβίσει τη Μπάγερν και ήταν αυτή που είχε χάσει απίθανες ευκαιρίες, κρατούσε και σε αγωνία τον Ολυμπιακό που ήθελε τον αποκλεισμό της για να φιξάρει την παρουσία του στα πλέι οφ του Champions League (γλιτώνοντας τον 3ο προκριματικό γύρο).

Όταν όμως πληγώνεις ένα θηρίο, αλλά δεν το σκοτώνεις, τότε το πληρώνεις ακριβά κι αυτό ακριβώς έπαθαν οι Γάλλοι, οι οποίοι έπεσαν στα νύχια του Γκνάμπρι και δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν.

Κλείσιμο
Σίγουρα πάντως ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον από το χθεσινό Παρί-Λειψία, με την Λιόν στα πρώτα λεπτά να χάνει τα... άχαστα.

Μόλις στο 4' ο Κακερέ έκλεψε κι έβγαλε τρομερή κάθετη στον Ντεπάι ο οποίος ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Νόιερ και από πλάγια θέση με την εστία κενή έστειλε τη μπάλα άουτ!



Στο 13' ο Κορνέ βγήκε μόνος από τα αριστερά και προσπάθησε να πασάρει στον Εκαμπί που ήταν εντελώς αμαρκάριστος μπροστά από την εστία, αλλά ο Μπόατενγκ με προβολή έσωσε τη Μπάγερν από σίγουρο γκολ!

Το δράμα για την Λιόν ολοκληρώθηκε στο 17' όταν ο Εκαμπί τα έκανε όλα τέλεια αποφεύγοντας τρεις παίκτες των Βαυαρών κι από τα τρία μέτρα αρχικά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Νόιερ και στη συνέχεια έκανε στραβοκλωτσιά!



Στον πάγκο της Λιόν τραβούσαν τα μαλλιά τους και κόντεψαν να τα ξεριζώσουν όταν δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι, ο αόρατος μέχρι εκείνο το σημείο Σερζ Γκνάμπρι, πήρε τη μπάλα από τα δεξία, ελίχθηκε με την άνεση του κι από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάρφωσε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Λόπες.

Παρόλο που ήμασταν μόλις στο 18' οι περισσότεροι γνώριζαν ότι ο ημιτελικός πλέον είχε τελειώσει.

Οι παίκτες της Λιόν δεν πίστευαν αυτό που είχε συμβεί κι αφού μέχρι το 33' γλίτωσαν κυρίως λόγω του Λόπες το δεύτερο γκολ, σε εκείνο το σημείο χτύπησε για δεύτερη φορά ο Γκνάμπρι.

Ο Λόπες έσωσε το εξ επαφής πλασέ του Λεβαντόφσκι, ο Γκνάμπρι όμως που ακολουθούσε από κοντά πέτυχε το 0-2

Η Λιόν πλέον είχε να ανέβει ένα... βουνό, αλλά παρόλα αυτά προσπάθησε χάνοντας μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον μοιραίο Εκαμπί...

Ο Αουάρ του έβγαλε πάσα πάρε-βάλε, όμως το πλασέ του έδιωξε με τη γάμπα ο Νόιερ στέλνοντας το μήνυμα ότι «σήμερα γκολ δεν βάζετε...».

Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε, αλλά ήταν και πάλι για τους Βαυαρούς με τον (μέτριο σήμερα) Λεβαντόφσκι να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ (βρήκε δίχτυα για 9ο συνεχόμενο ματς στο Champions League) στο 88' για να τελειώσει το ματς χωρίς άλλες συγκινήσεις.

Οι συνθέσεις
Λιόν (Ρούντι Γκαρσιά): Αντονι Λόπες, Φερνάντο (73' Τσέρκι), Γκιμαράες (46’ Τιάγκο Μέντες), Μαρσέλο, Ντεναγιέρ, Ντιμπουά (67' Τετέ), Αουάρ, Κακερέ, Ντεπάι (58’ Ντεμπελέ), Εκαμπί (67’ Αντελαΐντ), Κορνέ

Μπάγερν (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (46’ Ζίλε), Αλάμπα, Κίμιχ, Ντέιβις, Γκορέτσκα (82’ Παβάρ), Τιάγκο (82’ Τιάγκο), Γκνάμπρι, Πέρισιτς (63’ Κομάν) Μίλερ, Λεβαντόφσκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης