Κύπελλο Αγγλίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 1-3: Οι «μπλε» του Λάμπαρντ στον τελικό κόντρα στην Άρσεναλ!

Κύπελλο Αγγλίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 1-3: Οι «μπλε» του Λάμπαρντ στον τελικό κόντρα στην Άρσεναλ!

Η Τσέλσι του Λάμπαρντ έκανε ό,τι ήθελε τη Γιουνάιτεντ, επικράτησε 3-1 στον ημιτελικό και η κούπα του FA Cup θα πάει στο... Λονδίνο - Μοιραίος ο Ντε Χέα - Δείτε τα γκολ

chelsea_2_0
Η Tσέλσι ήταν εξαιρετική, εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Ντε Χέα, επικράτησε 3-1 της Γιουνάιτεντ και θα διεκδικήσει στον τελικό της 1ης Αυγούστου με την Άρσεναλ το 9ο της Κύπελλο. Τρίτος τελικός σε τέσσερις χρονιές για τους Λονδρέζους, 6ος για τον Φρανκ Λάμπαρντ που έχει κερδίσει τους τέσσερις ως παίκτης. Η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε για πρώτη φορά από τους Μπλε στα επτά τελευταία παιχνίδια, πραγματοποιώντας από τις χειρότερες της εμφανίσεις στο 2020. Αποχώρησε με φορείο ο Μπαϊγί.



Χωρίς ρυθμό και… φάσεις ο ημιτελικός
Χωρίς Μαρσιάλ, Γκρίνγουντ και Πογκμπά παρέταξε την ομάδα του ο Σόλσκιερ στον ημιτελικό, μιας και ο Νορβηγός είχε περισσότερο το μυαλό του στα δυο ματς που θα κρίνουν και την είσοδο της Μάντσεστερ στην τετράδα. Η Τσέλσι μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς, είχε την κατοχή και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Οι Μπλε είχαν το πάνω χέρι και στο πρώτο τέταρτο έχασαν δυο ευκαιρίες, με τον Ζορζίνιο και τον Αλόνσο. Οι Λονδρέζοι είχαν εγκλωβίσει τον Φερνάντες, ενώ το κέντρο της Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό, πως η πρώτη προσπάθεια εντός στόχου για τους Κόκκινους ήρθε στο 33', αλλά το φάουλ του Μπρούνο έδιωξε ο Καμπαγιέρο. Οι Μπλε πίεσα στα τελευταία λεπτά και στο 39' πλησίασαν το γκολ, όμως η κεφαλιά του Ζουμά κατέληξε άουτ.

Τραυματίας ο Μπαϊγί, γκολ ο Ζιρού!
Ωστόσο, στο 43' το ματς διακόπηκε, ο Μπαϊγί βρήκε με δύναμη τον Μαγκουάιρ στο κεφάλι και ο τραυματισμός των δυο πάγωσε τη Μάντσεστερ. Ο Ιβοριανός στάθηκε άτυχος και αποχώρησε με φορείο. Στα... 12 λεπτά καθυστερήσεων η Τσέλσι βρήκε γκολ, μιας και στο 45+11' ο Ζιρού από εξαιρετική ασίστ του Αθπιλικουέτα πέτυχε το 1-0, με τον Ντε Χέα να έχει κακή αντίδραση. Ηταν το 16ο τέρμα του Γάλλου στο FA Cup και μόνο ο Αγουέρο έχει περισσότερα.

Γκάφα του Ντε Χέα και… τέλος!
Καταστροφικό το ξεκίνημα για την Γιουνάιτεντ στην επανάληψη, αφού στο 46' από το... πουθενά δέχθηκε το δεύτερο γκολ. Ο Μάουντ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Ντε Χέα έκανε ακόμα μια γκάφα. Ετσι, σε ηλικία 21 ετών και 191 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης των Μπλε που σκοράρει σε ημιτελικό μετά τον Τέρι (21 ετών και 128 ημερών). Η Μάντσεστερ θα μπορούσε να είχε μπει στο παιχνίδι στο 52', αφού στην πρώτη καλή ευκαιρία ο Ράσφορντ πλάσαρε άουτ. Ο Πογκμπά και ο Γκρίνγουντ μπήκαν στο ματς, αλλά δεν έδωσαν ποτέ στη Μάντσεστερ την ώθηση που αναζητούσε. Ο Ντε Χέα είχε καλή επέμβαση στην προσπάθεια του Ζιρού, αλλά στο 74' η τύχη του γύρισε την πλάτη, μιας και από την προβολή του Ρούντιγκερ, ο Μαγκουάιρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το μοναδικό που κατάφερε η Μάντσεστερ ήταν να μειώσει στο 86'. Ο Οντόι ανέτρεψε τον Μαρσιάλ και ο Μπρούνο Φερνάντες διαμόρφωσε το 3-1.

Mαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Μπαϊγί (45'+2΄), Μπισάκα (79' Μενσά), Γουίλιαμς, Μάτιτς, Φρεντ (55' Πογκμπά), Μπρούνο, Τζέιμς (56' Γκρίνγουντ), Ράσφορντ (79' Ιγκάλο)

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Ζουμά, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Κόβασιτς (86' Λόφτους -Τσικ), Ζορζίνιο, Μάουντ (90' Πέδρο), Γουίλιαν, Ζιρού (80' Αμπραχαμ)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Θύρα 7 για την κυριακάτικη φιέστα: «Όλοι εκεί, θα παραμιλάει όλη η Ελλάδα»

Αλεξαντρόφσκαγια: Νεκρή η 20χρονη πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ

Ολυμπιακός: Για Παπίς Σισέ λένε οι Τούρκοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης