Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη του WRC - Σχέδια για ομαδικές δοκιμές στην χώρα μας!

Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη του WRC - Σχέδια για ομαδικές δοκιμές στην χώρα μας!

Το σχέδιο προβλέπει τη διεξαγωγή τριήμερων δοκιμών όλων των ομάδων - κατά τα πρότυπα της f1 - στις ειδικές διαδρομές του Λουτρακίου

1370195345456-1869622387_news
Ευχάριστα μηνύματα έρχονται από το εξωτερικό για την επιστροφή του WRC στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα το έγκυρο σε θέματα που αφορούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, DirtFish, το WRC σκοπεύει να αλλάξει πλήρως το format των δοκιμών εξέλιξης των ομάδων. Καθώς αυτές πραγματοποιούνται μεμονωμένα, απομακρυσμένα και με μηδενική προβολή, στόχος είναι να μετατραπούν σε ομαδικά τεστ, ανάλογα αυτών της Formula 1, ώστε εκτός από… δουλειά, οι ομάδες να έχουν ευκαιρίες προβολής.

Το μεγαλύτερο site παγκοσμίως για θέματα ράλλυ κάνει αναφορά στην Ελλάδα που πλέον μπαίνει ξανά στα μεγάλα σαλόνια με επαινετικά σχόλια από τον David Evans, ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους του χώρου.

wrc1
Όπως σημειώνει στο σχετικό δημοσίευμα, ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport Ford World Rally Team Richard Millener ήταν ένας από τους αρχικούς αρχιτέκτονες αυτής της ιδέας πριν από 12 μήνες και ήδη το WRC Promoter υπέβαλε πρόταση για διεξαγωγή τριήμερων δοκιμών στις ειδικές διαδρομές του Λουτρακίου για το πρώην Ράλι της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τον David Evans η ιδέα για τα ομαδικά τέστ των ομάδων είναι διπλή: να μειωθεί το κόστος δοκιμών για τις ομάδες και να ανοίξει ακόμα μια διαφημιστική αγορά για το WRC. Αν το σχέδιο προχωρήσει η διοργάνωση των ομαδικών δοκιμών μπορεί να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Κλείσιμο
H είδηση για τις ομαδικές δοκιμές των ομάδων έρχεται λίγες ημέςρες μετά τις ανακοινώσεις από την ελληνική κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τη σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής για τη «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού».

Το DirtFish φιλοξενεί και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Αυγενάκη: «Πρόσφατα θεσπίσαμε μία ειδική επιτροπή, με εμβληματικές προσωπικότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκπροσώπους από κάθε τομέα που αφορά τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αυτοκινητοβιομηχανία. Στόχος ήταν να διεκδικήσουμε και εν τέλει να διοργανώσουμε event του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως έχουμε κάνει με επιτυχία στο παρελθόν. Επιπρόσθετα, η έως τώρα αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθιστά την Ελλάδα ως ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον πλανήτη. Και μη ξεχνάμε πως η Ελλάδα παραμένει γνώριμος και αγαπημένος προορισμός για τους οδηγούς και τις ομάδες».

Ειδήσεις σήμερα

ΔΝΤ: Κρίση «άνευ προηγουμένου» λόγω κορωνοϊού - Σχεδόν 5% παγκόσμια ύφεση το 2020

Κορωνοϊός: Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Τραμπ

Στο κενό οι υπαινιγμοί Παπαγγελόπουλου για Σαμαρά: «Δεν με πίεσε. Δεν παρενέβη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης