Super League 1, play out, Λαμία-Πανιώνιος 0-1: «Κυανέρυθροι» καμικάζι πέρασαν κι από την Ρούμελη

Super League 1, play out, Λαμία-Πανιώνιος 0-1: «Κυανέρυθροι» καμικάζι πέρασαν κι από την Ρούμελη

Η 3η αγωνιστική των play outs της Super League 1 ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να κατακτά ένα ολόχρυσο τρίποντο που τον φέρνει πλέον στο -1 από την 13η Ξάνθη - Στο 27' ο Τσιλούλης πέτυχε το μοναδικό γκολ για τους κυανέρυθρους που μετρούν 7 βαθμούς σε 3 ματς στα πλέι άουτ, ενώ είχαν 11 σε 26 αγώνες της κανονικής περιόδου!

Panionios
Μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε ο Πανιώνιος στη Λαμία, καθώς κέρδισε με 1-0 της τοπικής ομάδας, ανέβηκε στους 18 βαθμούς και βρίσκεται μόλις στο «-1» από την Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νιασέ, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Καραμάνο στα άκρα και τον Βιγιάλμπα σε ελεύθερο ρόλο μαζί με τον Μπιανκόνι στη γραμμή κρούσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κότνικ στο τέρμα, τους Ρέντζα, Σταυρόπουλο, Ντομίνγκεζ, Σαραμαντά στα μετόπισθεν από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Παπανικολάου, Μαξίμοβιτς στον άξονα με τον Σέρβο σε ρόλο επιτελικού, τον Λυμπεράκη στο αριστερό «φτερό», τον Οικονομίδη δεξιά και τον Τσιλούλη «9άρι».

O Πανιώνιος δεν είχε τις δύο κατά τεκμήριο, και κατ' ουσία, πιο αξιόπιστες επιθετικές του λύσεις, τους Αραμπούλι, Εμμανουηλίδη κι αυτόματα το πλάνο του ήταν... φυσιολογικό. Προσοχή στα μετόπισθεν, εμφανής πρόθεση να δώσει χώρο και να «ψάξει» κάτι καλό στην κόντρα. Στο 8' το «τρικ»... έπιασε για πρώτη φορά, καθώς ο Τσιλούλης βγήκε στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή, αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 19' ο Βύντρα έκανε σωτήριο stop προ του Μαξίμοβιτς που είχε ρόλο «10αριού».

Στο ίδιο διάστημα η Λαμία είχε μία «φλύαρη» υπεροχή και ο Πανιώνιος άνοιξε τελικά το σκορ στο 27', όταν ο Σέρβος χαφ – μετά από λάθος του Νιασέ – έπαιξε κάθετα για τον Τσιλούλη που μπήκε, όπως και στο 9', στα καρέ του Επασί αλλά ασε πιο ορθολογική θέση και αυτή τη φορά δεν αστόχησε.

Σχήμα με δύο στόπερ και τέσσερα μπακ!

Με το 1-0 υπέρ τους οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία, αλλά πριν το φινάλε της ανάπαυλας κλήθηκαν να διαχειριστούν τον νέο μυικό τραυματισμό που τους παρουσιάστηκε. Off ο σκόρερ τους (δεν φαίνεται πάντως να έχει κάτι σοβαρό) και η είσοδος του Παπαγεωργίου διαμόρφωσε άρδην τα πλάνα τους. Ο Οικονομίδης πέρασε στην κορυφή, ο Ρέντζας στα χαφ και ο Παπαγεωργίου μπακ και πώς «μεταφράζεται» αυτό; Οτι οι «κυανέρυθροι» είχαν πλέον στο γήπεδο δύο στόπερ (Σταυρόπουλος, Ντομίνγκεζ), τέσσερα μπακ (Ρέντζας, Παπαγεωργίου, Λυμπεράκης, Σαραμαντάς), ένα «εξάρι» (Κόρμπος) και δύο «8αρο-10άρια» (Μαξίμοβιτς, Οικονομίδης) και τον Παπανικολάου που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να παίξει και στα άκρα, ξέχωρα φυσικά από τον γκολκίπερ Κότνικ.

Κλείσιμο
Αυτόματα έγιναν πιο «σφιχτοί» πίσω, κάτι που... επέτρεψε στον Μάντζιο να περάσει τον Σασί με να κάνει τη Λαμία πιο επιθετική. Η λήξην του πρώτου ημιχρόνου την βρήμε μεν με κατοχή στα επίπεδα του 70%, χωρίς όμως ευκαιρία.

Ολη η Λαμία μπροστά, αλλά «μηδέν» φάσεις

Στο δεύτερο μισό δεν υπήρχαν τακτικές και άλλα παραμφερή, καθώς «κυριάρχησε», και εύλογα, ο παράγοντας σκοπιμότητα. Τα συστήματα... καταλύθηκαν και από το 46' όλος ο Πανιώνιος ήταν πίσω με σκοπό να κρατήσει το αποτέλεσμα. Η αναμέτρηση παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό των φιλοξενουμένων, όμως οι «κυανέρυθροι» αμύνονταν σωστά, είχαν ακόμη και τέσσερις παίκτες μέσα στα καρέ του Κότνικ και η Λαμία αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Μόνο με μακρινά σουτ δημιούργησε «υποψίες» φάσεων (Βιγιάλμπα 2, Βάντερσον) και μόνο εκείνο του Μπεχαράνο στο 83' που έδιωξε σε κόρνερ ο Σλοβένος γκολκίπερ, λογίζεται ως ευκαιρία.

Με την συμπλήρωση του 90λεπτου αποβλήθηκε ο Βασιλόγιαννης, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης