ΕΠΟ: Πέρασαν οι αλλαγές στο Καταστατικό για τις εκλογές

ΕΠΟ: Πέρασαν οι αλλαγές στο Καταστατικό για τις εκλογές

Μόνο οι Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Άρης, καθώς και 5 Ενώσεις, είπαν «όχι» στην τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΠΟ που αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

EPO2
Με 55 «ναι», 8 «όχι» και 3 λευκά, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ενέκρινε τις απαιτούμενες αλλαγές στο Καταστατικό της ομοσπονδίας ώστε οι εκλογές της να γίνουν το αργότερο ως τον Οκτώβριο.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός και 5 Ενώσεις είχαν καταθέσει ένσταση και ζήτησαν να μην τροποποιηθεί το Καταστατικό, διότι κατά την άποψή τους, η θητεία της διοίκησης Γραμμένου εκπνέει τον Αύγουστο του 2021 και όχι το προσεχές φθινόπωρο.

Στην ψηφοφορία που έγινε και που απαιτούνταν τα 3/4 του σώματος ώστε να εγκριθούν οι αλλαγές στο Καταστατικό, ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του τις 5 ΕΠΣ (Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου), καθώς και δύο ΠΑΕ (Άρης και Λάρισα) και έτσι το «όχι» στις αλλαγές έλαβε 8 ψήφους.

Επίσης, υπήρξαν 3 λευκά, της ΠΑΕ Ατρόμητος και των ΕΠΣ Κέρκυρας και Κεφαλονιάς.

«Ναι» στην έγκριση των τροποποιήσεων του Καταστατικού είπαν 55 Ενώσεις και ΠΑΕ.

Πριν την ψηφοφορία, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος είχε αναφερθεί στην συμφωνία με ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και Υπουργείο Αθλητισμού για εκλογές τον Ιούλιο, προκειμένου να γίνουν πριν την αποχώρηση της διεθνούς επιτροπείας.

«Από τον Φεβρουάριο ζητήσαμε από το κ. Γεραπετρίτη την τροποποίηση του νόμου ώστε να γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο. Το ίδιο κάναμε και τον Μάιο. Δεν έλαβα καμία απάντηση. Ενημερώθηκα αργότερα από τον κ. Αυγενάκη ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην διεξαχθούν οι εκλογές τον Ιούλιο, συνδέοντας τις εκλογές με τις προτάσεις των διεθνών ομοσπονδιών που είναι να έρθουν. Όμως καμία σχέση δεν είχαν αυτά τα δύο και πουθενά δεν συνδέονται.

Εμείς τηρούμε τα συμφωνηθέντα και ορίσαμε την Γ.Σ. ώστε να προχωρήσει το χρονοδιάγραμμα. Τώρα λένε για φθινόπωρο, με πρόθεση να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Όμως με δήλωση της ΦΙΦΑ, κάτι τέτοιο αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και δεν μπορεί να γίνει».

Κλείσιμο
Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την τροποποίηση του καταστατικού «κωμική» και αναρωτήθηκε αν υπάρχει εντολή της ΦΙΦΑ να λήξει τώρα η θητεία της ΕΠΟ. Ταυτόχρονα, μίλησε για λαίλαπα από το 1997 στην ομοσπονδία, η οποία και παραμένει.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου πήρε το λόγο:

«Μιλάμε για τρελοκομείο. Ο Αλέκος είπε ότι απογοήτευσε η διοίκηση Γραμμένου και δεν έφερε την εξυγίανση και ότι η λαίλαπα που ξεκίνησε το ‘97 παραμένει. Ταυτόχρονα τους λέει… γιατί δεν κάθεστε ακόμα ένα χρόνο; Μιλάμε για κανονικό τρελοκομείο.

Εμένα με απογοήτευσε αυτή η διοίκηση. Συγγνώμη φίλε Βαγγέλη, αλλά… Στον κορωνοϊό θα βρούνε το εμβόλιο. Στο ποδόσφαιρο δεν το αφήνουν να βρεθεί. Μόνο με συναίνεση και πρόεδρο κοινής αποδοχής θα δοθεί λύση».

Στο βήμα, τέλος, ανέβηκε και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας FIFA/UEFA  Πετρ Φούσεκ που είπε τα εξής ενδιάφφεροντα:

«Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν κάθε θέμα που αφορά το αυτοδιοίκητο. Γνωρίζετε ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα το 2006, όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ επειδή δεν ήταν όλα στη θέση τους. Η Επιτροπεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Υπήρξαν κάποιοι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να γίνει αυτό, ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο θα επανακτήσει την κυριαρχία του σύντομα. FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν στις 31/7/2020. Ήταν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία τους εδώ.

Σημειώθηκε ότι η κυβέρνηση θέλει εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες το φθινόπωρο. Οι FIFA/UEFA προσπάθησαν να θέσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου πριν από το φθινόπωρο. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία, όλα τα επιχειρήματα συνηγορούσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Με σεβασμό βέβαια και στον αθλητικό νόμο στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να λειτουργεί και η ΕΠΟ και όλοι».


Πηγή: www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ράσφορντ: «Σκέψου τους γονείς που δεν έχουν να δώσουν γάλα στα παιδιά τους...»

Αντίλ Ραμί-Πάμελα Άντερσον: Εκαναν σεξ 12 φορές σε μία μέρα!

Ίρβινγκ: Δημιούργησε ομάδα παικτών που εναντιώνεται στο restart του ΝΒΑ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης