ΠΑΟΚ: Ποιος τον έχει «ματιάσει», φέτος, τόσο πολύ…

Νέο καρτέρι με την ατυχία είχαν στον ΠΑΟΚ χάνοντας τον πολυτιμότερο παίκτη τους (Μίσιτς) σε μια χρονιά γεμάτη από τραυματισμούς και πονοκεφάλους

PAOK_Injury
Το σοκ του τραυματισμού του Γιόσιπ Μίσιτς είναι μεγάλο για τον ΠΑΟΚ και τους ανθρώπους του, καθώς σ’ ένα κομβικό σημείο της χρονιάς με υποχρεώσεις στα playoffs και στο Κύπελλο, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του βασικού στυλοβάτη της ομάδας και μάλιστα οι λύσεις, πλέον, είναι ελάχιστες.

Ο Αμπέλ Φερέιρα θα κληθεί να στηριχθεί στο δίδυμο Μαουρίσιο – Εσίτι για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, με δεδομένο και τον σοβαρό τραυματισμό του Ντάγκλας Αουγκούστο. Λύσεις μπορεί να προσφέρουν τόσο ο Ελ Καντουρί (έπαιξε ουκ ολίγα ματς ως οχτάρι στην προετοιμασία), όσο κι ο Πέλκας, ενώ υπάρχει κι ο νεαρός Τσιγγάρας, μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας Κ19, που προπονείται με την πρώτη ομάδα.

Η χρονιά δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τους νταμπλούχους, που ζουν με τον εφιάλτη των τραυματισμών από το ξεκίνημα της. Μετά τους Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, που κουβαλούσαν τραυματισμούς από την περσινή σεζόν και επέστρεψαν μέσα στο φθινόπωρο του 2019, υπήρξαν έξι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έβγαλαν προβλήματα και τέθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα νοκ άουτ. Για κάποιους εξ αυτών (Ζαμπά, Αουγκούστο) μάλιστα η σεζόν έχει τελειώσει.

Ας δούμε τι έχουν… περάσει μέσα στην τρέχουσα σεζόν οι «ασπρόμαυροι» και τι ισχύει για κάθε ένα ποδοσφαιριστή:

Λέο Ζαμπά: Σ’ ένα φιλικό παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου με αποκόλληση του πρόσθιου κέρατος. Στις 21/11 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγω για απουσία 2-3 μηνών. Όμως, στα τέλη Ιανουάριου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένο καθαρισμό στο τραυματισμένο του γόνατο και ενώ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περίμεναν τις επόμενες μέρες να επιστρέψει στο πρόγραμμα αποθεραπείας του, μια μόλυνση τον έθεσε νοκ άουτ για ολόκληρη την σεζόν! Μόλις πριν δέκα μέρες ξεκίνησε εκ νέου ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο.

Χοσέ Κρέσπο: Στον τελευταίο αγώνα του 2019 απέναντι στον Πανιώνιο, ο Ισπανός στόπερ, που μέχρι τότε δεν είχε λείψει ούτε δευτερόλεπτο από τους αγώνες του ΠΑΟΚ, τελικά… κλάταρε. Είχε υποστεί μερική ρήξη εκφυτικού τένοντα (ευθεία κεφαλή) του ορθού μηριαίου. Επέστρεψε και αγωνίστηκε ως αλλαγή για 20 λεπτά στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία (23/1) και έκτοτε… αγνοείται! Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία περίπου δύο μηνών, όμως ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη στις αρχές Φεβρουαρίου και ο έλεγχος από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Μπαρτσελόνα, Ραμόν Κουγκάτ, έδειξε ότι το πρόβλημα στον τένοντα του ορθού μηριαίου ήταν πολύ μεγαλύτερο, με αποτέλεσμα να τεθεί κι αυτός νοκ άουτ. Ενδεχομένως να προλάβει κάποια παιχνίδια προς το φινάλε των playoffs.

Ντάγκλας Αουγκούστο: Ο Βραζιλιάνος έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν με ρήξη οπίσθιου χιαστού, πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί δίχως να χρειαστεί, προς το παρόν, να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Στο ματς με την Σλόβαν τον περασμένο Αύγουστο είχε υποστεί θλάση πρώτου βαθμού έξω λοξού κοιλιακού από άμεση πλήξη (χτύπημα εκτός φάσης).

Πόντους Βέρνμπλουμ: Ο σοβαρός τραυματισμός του Σουηδού (ρήξη αχίλλειου τένοντα) τον Δεκέμβριο του 2018 τον κράτησε για περισσότερους από εννιά μήνες εκτός γηπέδων, αλλά έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα στον τένοντα τον Σεπτέμβριο του 2019 έβγαλε ένα νέο πρόβλημα στα οστά του πέλματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στις προπονήσεις στα μισά της σεζόν, έχοντας μείνει πολύ πίσω και προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος, με τον Φερέιρα να μη δείχνει ότι τον υπολογίζει.

Φερνάντο Βαρέλα: Στις αρχές Οκτωβρίου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία δεξιού γόνατος και τα αποτελέσματα έδειξαν πως είχε υποστεί ρήξη του σώματος του έξω μηνίσκου. Το Μάρτιο εμφάνισε πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο μένοντας για δύο εβδομάδες εκτός δράσης.

Ομάρ Ελ Καντουρί: Ξεκίνησε την σεζόν με μυϊκή κάκωση πρώτου βαθμού στον αριστερό προσαγωγό, ακολούθησε ο τραυματισμός στο φιλικό παιχνίδι του Μαρόκου με αντίπαλο τη Λιβύη (κάκωση πρώτου βαθμού στον προσαγωγό), ενώ τραυματίστηκε και τον Δεκέμβριο (μερική ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου και πρόσθιου) μένοντας για σχεδόν ένα μήνα εκτός δράσης!

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Επιδημία» τα πάρτι... συνωστισμού: Ο ένας πάνω στον άλλον χθες βραδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Ψυχολόγος για επίθεση με βιτριόλι (ΘΕΜΑ 104,6): «Η δράστις αντιμετωπίζει ψυχολογικές δυσκολίες»

Σάλος με φωτογραφία που δείχνει αστυνομικούς στις Βρυξέλλες να «πατάνε» έφηβο με τα γόνατά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης