Οι νέες επενδύσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Οι νέες επενδύσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως και κάθε αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό, γνωρίζουν καλά ότι δεν μπορούν να βγάζουν τα ψωμί  τους για πάντα παίζοντας σε υψηλό επίπεδο - Όχι γιατί δεν θα θέλουν αλλά γιατί σωματικά δεν θα μπορούν

greek_freak
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως και κάθε αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό, γνωρίζουν καλά ότι δεν μπορούν να βγάζουν τα ψωμί  τους για πάντα παίζοντας σε υψηλό επίπεδο. Όχι γιατί δεν θα θέλουν αλλά γιατί σωματικά δεν θα μπορούν. Αν εξαιρέσουμε κάποιους αθλητές όπως ο Βινς Κάρτερ ή τον Ντιρκ Νοβίτσκι που έπαιξαν και μετά τα 40 τους χρόνια σε υψηλό επίπεδο η μέση ηλικία που ένας μπασκετμπολίστας σταματά από το επαγγελματικό επίπεδο είναι τα 34 με 36 χρόνια.

Αυτό το ξέρει και ο Γιάννης Aντετοκούνμπο, αν και είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το πότε ο Έλληνας MVP του ΝΒΑ για το 2019 θα κρεμάσει τα παπούτσια του, ο οποίος εκτός από την εξέλιξη στις μπασκετικές του επιδόσεις ενεργά μεθοδικά και σταθερά και στον τομέα των επιχειρήσεων που θα του εξασφαλίσουν τα προς το ζην μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του.

Από το 2013, που βρέθηκε για πρώτη φορά στο- άγνωστο για τους Έλληνες- Μιλγουόκι, μέχρι σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει με τις οικονομικές του απολαβές να μπει στη λίστα Forbes όπου κατατάσσεται στη 18η θέση της λίστας με τους  πιο καλοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως. Από την 26η θέση του 2019, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στην 18η στη λίστα του 2020. Ο Greek freak λαμβάνει 19.6 εκατομμύρια δολάρια από τον μισθό του στους Μιλγουόκι Μπακς και 28 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες/συνεργασίες. Δηλαδή, έχει 47.6 εκατομμύρια δολάρια συνολικά κέρδη. Την περασμένη σεζόν, ο MVP του 2019 είχε έσοδα 43.2 εκατομμυρίων δολαρίων εκ των οποίων τα 24,2 εκατ. προήλθαν από μισθούς και 19 εκατ. από χορηγίες και συνεργασίες.

Πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε ότι επένδυσε στην αμερικάνικη εταιρεία Ready Nutrition ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο δεν έγινε γνωστό και ούτε  αποκάλυψε  ο ιδρυτής της start-up κ. Pat Cavanaugh ο οποίος μίλησε στο ΘΕΜΑ για την συμφωνία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η Ready Nutrition είναι μια εταιρεία με προϊόντα διατροφής, η οποία το 2019 είχε τζίρο της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων με το στόχο της να ανεβαίνει πια πάνω από τα 200 εκατομμύρια δολάρια  όπως τόνισε ιδρυτής της, Pat Cavanaugh.

giannis_ready


Κλείσιμο
Σε δήλωσή του στο CNBC ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιβεβαίωσε την επένδυσή του υσποτηρίζοντας ότι: «Δεν είναι μια συμφωνία για διαφήμιση. Μπορώ να βοηθήσω την εταιρεία. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την εταιρία. Θα μπορούσα να συνεργαστώ με την Gatorade, την BodyArmor, αλλά η Ready είναι αυτό που μου ταιριάζει». Πως όμως ο Γιάννης αποφάσισε να επενδύσει στη συγκεκριμένη εταιρεία; Ο λόγος κρύβεται πίσω από έναν Έλληνα τον κ. Σωτήρη Αγγέλου ο οποίος είναι και ο αντιπρόεδρος της Ready Nutrition ο οποίος λόγω του ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα ήρθε σε επαφή με τον Γιάννη και τον έπεισε πως μια καλή επένδυση είναι η συγκεκριμένη εταιρεία προϊόντων διατροφής.

Η πρώτη συνάντηση που είχε ο Αντετοκούνμπο με τον Cavanaugh ήταν αρκετή για να δώσουν τα χέρια οι δυο άνδρες. «Η πρώτη μου επαφή με τον Γιάννη έγινε μέσω του συνεργάτη και αντιπροέδρου μου Σωτήρη Αγγέλου, ο οποίος είναι Έλληνας όπως και ο Γιάννης. Στη συνάντηση που έκανα συνειδητοποιήσαμε και εγώ και ο Γιάννης ότι έχουμε τις ίδιες αξίες όπως είναι η αγάπη για την οικογένεια, η μάχη του να γίνεσαι καλύτερος σε αυτό που κάνεις κάθε ημέρα, τα να είσαι ανταγωνιστικός και φυσικά να υπερβαίνεις τις αντιξοότητες μέχρι να πετύχεις το όνειρό σου. Και οι δυο έπρεπε να εργαστούμε από πολύ νεαρή ηλικία πολύ σκληρά, να πείσουμε όσους αμφέβαλαν για εμάς και με σκληρή δουλειά και επιμονή να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Γνώριζα πως ο Γιάννης έγινε παίκτης MVP του ΝΒΑ και εκείνος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Pat πως από το μηδέν κατάφερε να κάνει μια εταιρεία πρότυπο στον τομέα της προώθησης προϊόντων διατροφής. Μέσα από τις συζητήσεις που είχαμε μοιραστήκαμε βιωματικές καταστάσεις και συνειδητοποιήσαμε πολύ γρήγορα τις προκλήσεις που είχαμε ξεπεράσει και μας είχαν κάνει σκληρούς εργαζόμενους. Εκτιμούμε και οι δυο τις ευκαιρίες που μας έχουν δοθεί ενώ η ανταγωνιστική νοοτροπία που έχουμε αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη συνεργασία μας ώστε να έχουμε επιτυχία», λέει στο ΘΕΜΑ ο Pat Cavanaugh.

Όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός επιχειρηματίας ο ρόλος του Γιάννη δεν είναι απλά ενός μετόχου, θα συμμετέχει σε όλες τις πτυχές της εταιρείας, ανάλογα με το αθλητικό του πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις του. Ωστόσο θα συμμετέχει στο δημιουργικό κομμάτι ενός προϊόντος, στον σχεδιασμό συσκευασιών μέχρι και στις προωθητικές ενέργειες, ενώ παράλληλα θα καθοδηγεί νέους αθλητές.

Μια από τις πρώτες ενέργειες του Greek Freek ήταν η πρωτοβουλία να προμηθεύσει με 34.000 μπουκάλια με νερό της εταιρίας και 34.000 μπάρες πρωτεΐνης τους μαθητές του Milwaukee Public School και επιπλέον προσέφερε  34.000 μπουκάλια νερό σε ιατρικό προσωπικό του Μιλγουόκι. «Αυτή η πρωτοβουλία του Γιάννη ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον γιατί ήθελε να βοηθήσει τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο του Μιλγουόκι που το έχουν ανάγκει. Επίσης σημαντικό για εμένα αλλά και για τον Γιάννη είναι να δούμε με ποιον τρόπο θα γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα. Ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία οριστικοποίησης για την έγκριση των προϊόντων μας και στην Ελλάδα και η πρώτη δράση που θα κάνουμε με τον Γιάννη είναι να κάνουμε μια δωρεά σε σχολεία και δήμους της Ελλάδας» αποκαλύπτει ο Pat Cavanaugh. «Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος που πάνω απ’όλα βάζει τον θεσμό της οικογένειας και της πατρίδας. Δουλεύει σκληρά κάθε ημέρα για να είναι ο καλύτερος που μπορεί και να κάνει την οικογένειά του, αλλά και τους Έλληνες περήφανους. Αυτό το γνωρίζω όπως και το πόσο πολύ πιέζει τον εαυτό του για να είναι ο καλύτερος».

Σκοπός της Ready Nutrition είναι να συνεχίσει την κατασκευή προϊόντων αθλητικής διατροφής με φυσικά συστατικά που θα βοηθούν τους αθλητές να αποδίδουν καλύτερα. Χωρίς συστατικά όπως αλκοόλη, ζάχαρη ή τεχνητά συστατικά και όπως αποκάλυψε στο ΘΕΜΑ ο Pat Cavanaugh «Δουλεύουμε με τον Γιάννη, αλλά και με τους αδελφούς του πάνω σε μια σειρά προϊόντων που θα είναι έτοιμα το 2021».
Κρίνοντας από αυτή την εμπορικού χαρακτήρα κίνηση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει ότι αλλάζει κατεύθυνση σε επίπεδο επένδυσης. Ίσως και να έχει επηρεαστεί από το επενδυτικό προφίλ του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος το 2014 κι έναντι του ποσού των 6 εκατομμυρίων δολαρίων αγόρασε το 10% των μετοχών της εταιρίας Body Armor. Πάντως με την με την Ready Nutrition ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αναμένεται να αυξήσει και άλλο το εισόδημά του. Έτσι εκτός από το τετραετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει από το 2016 με τους Μιλγουόκι Μπακς συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων  το οποίο μπορεί να αλλάξει και να υπογράψει και το supermax συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς το οποίο θα τον οδηγήσει στην κορυφή των καλύτερα αμειβόμενων αθλητών στο ΝΒΑ. Τι σημαίνει αυτό με αριθμούς, ότι εφόσον οι Μιλγουοκί Μπακς πείσουν τον Έλληνα MVP να υπογράψει το συμβόλαιο αυτό, προβλέπεται μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ο Γιάννης να λάβει το ποσό των 247 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην περίπτωση αυτή οι ετήσιες απολαβές αρχής γενομένης από τη σεζόν 2021-2022 και με το τέλος να είναι τη σεζόν 2025-2026 θα ξεκινήσουν από τα 46,2 εκατομμύρια δολάρια και θα φτάσουν έως τα 56,3 εκατομμύρια δολάρια.

Και εκτός από τα παραπάνω να υπενθυμίσουμε ότι ο 25χρονος Greek Freak έχει συνάψει συμφωνία με την ΝΙΚΕ προς 9 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ο πολυεθνικός όμιλος ένδυσης και υπόδησης είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Γιάννη στις αρχές της καριέρας του στο ΝΒΑ προς 20.000 δολάρια το χρόνο, αλλά οι επιδόσεις του Έλληνα σταρ έκαναν τους υπεύθυνους να αλλάξουν γρήγορα το συμβόλαιο και πλέον ο Γιάννης εισπράττει περί τα 9 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Επιπλέον συνεργασίες ο Γιάννης έχει υπογράψει με την T-Mobile με την Τράπεζα BMOHarris, με την Tissot τη  θυγατρική του ομίλου Swatch για την προώθηση ρολογιών, με το τηλεοπτικό δίκτυο Hulu αλλά και με την εταιρεία JBL η οποία  είναι υπεύθυνη για την ηχητική κάλυψη στο 50% των γηπέδων του NBA. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει συμβόλαιο συνεργασίας και  με την KronosFoods. Μια εταιρεία με έδρα το Σικάγο η οποία είναι κατασκευαστής τροφίμων αλλά και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γύρου στον κόσμο.  Κι όλα αυτά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Γιατί ο 25χρονος σταρ του ΝΒΑ έχει συνάψει συμφωνίες και στην Ελλάδα με μεγάλους ομίλους. Το 2017 η Aegean Airlines σύναψε στρατηγική συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αφορά την προβολή της Ελλάδας στα πέρατα της οικουμένης και την ανάδειξη της τουριστικής της αξίας.  Επίσης το 2017 ο Γιάννης υπέγραψε πενταετή συμφωνία με τον όμιλο Σαράντη. Η συνεργασία αφορά την προώθηση του σήματος STR8 σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2022.

Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ESPN είχε πει για τα χρήματα που βγάζει: «Είμαι προσεκτικός. Δεν είμαι τσιγκούνης, κι ας το πιστεύουν κάποιοι, ξοδεύω αρκετά χρήματα για την οικογένειά μου, όχι τόσο για τον εαυτό μου. Με τον τρόπο που μεγάλωσα και το πόσο παλεύαμε για να έχουμε χρήματα, ακόμη και τώρα που έχω υπογράψει κάποια μεγάλα deals, δεν έχω χάσει την εκτίμησή μου στον τρόπο που βγαίνουν τα λεφτά και ελπίζω να μην τη χάσω ποτέ».  



Ειδήσεις σήμερα:

Γιαννακόπουλος: Πωλείται η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αντί 25 εκατ. ευρώ

ΠΑΟΚ: Υπέγραψε και έρχεται ο Όλαφ Ρέμπε

Γιαννακόπουλος: Η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ για τη «βόμβα» αποχώρησης και το... τσιγάρο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης