Η DFL προγραμματίζει το «Re-Start 2» στη Bundesliga!

Η DFL προγραμματίζει το «Re-Start 2» στη Bundesliga!

Με τρισέλιδη επιστολή του ο Κρίστιαν Ζάιφερτ ενημέρωσε τις 36 επαγγελματικές ομάδες της Γερμανίας για τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων, το πλάνο της σεζόν 2020/21 και την ενδεχόμενη παρουσία θεατών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες

DFL
Σε αυτήν, ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας Αρχής κάνει λόγο για «τρία μέτρα που επίκεινται». Με την Λίγκα να θέλει να «εναρμονιστεί με τα υπάρχοντα μέτρα σε επίπεδο υγιεινής σε κοινωνικό επίπεδο», σε συνεννόηση με τα αρμόδια ομοσπονδιακά Υπουργεία.

Αυτό θα επηρεάσει τη χρήση μασκών από τους αναπληρωματικούς και τις κερκίδες, με την προϋπόθεση πάντα ότι θα τηρείται η μίνιμουμ απόσταση...

Παράλληλα, η DFL είναι υπέρ της αύξησης των δημοσιογράφων (επί του παρόντος 10) αλλά και των φωτογράφων (που είναι τρεις), η οποία έχει ζητηθεί μάλιστα και από αρκετές ομάδες.

Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι των ομάδων, με την εκάστοτε γηπεδούχο να δικαιούται οκτώ και την φιλοξενούμενη τέσσερις, ως τώρα, είναι προς εξέταση και διεύρυνση.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, στην επιστολή επισημαίνεται ότι «το άμεσο γκρουπ ατόμων γύρω από την ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει να θεωρείται ως ιδιαίτερα ευαίσθητο».

Το δεύτερο μέτρο αφορά το σχέδιο που θα «τρέξει» από την αρχή έως το τέλος της σεζόν 2020/21 με τον τίτλο «Re-Start 2», βασισμένο μεν στο πλάνο που εκπονήθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Αλλά με την υποσημείωση πως το κόνσεπτ για την ολοκλήρωση των εννιά εναπομείνασων αγωνιστικών της σεζόν 2019/20 με τον ημιπεριορισμό των παικτών και την παρουσία συνολικά 300 ατόμων στο γήπεδο, δεν μπορεί να επιβληθεί γι’ άλλους εννιά μήνες!

Το τρίτο μέτρο έχει να κάνει με την παρουσία θεατών. Η DFL «έχει ήδη ξεκινήσει διάλογο με το κρατικό Υπουργείο Υγείας, με γνώμονα την πιθανότητα σταδιακής αύξησης των θεατών στα γήπεδα και των δύο κατηγοριών όταν ξεκινήσει η σεζόν», αναφέρει στην επιστολή του ο Ζάιφερτ.

Πάντως, το «αφεντικό» της Λίγκας ζητάει από τους συλλόγους «να μην μπουν συγκεκριμένα νούμερα χωρίς πρώτα να υπάρξει έλεγχος», φοβούμενος το ξέσπασμα νέας αντιπαράθεσης για τον ειδικό ρόλο του ποδοσφαίρου.


Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης