Super League 1, play out, Λαμία-Παναιτωλικός 2-0: Τον βύθισε σε απόγνωση

Super League 1, play out, Λαμία-Παναιτωλικός 2-0: Τον βύθισε σε απόγνωση

Ο κάκιστος Παναιτωλικός είχε το κίνητρο, αλλά δεν είχε τίποτα άλλο που να θυμίζει ομάδα που «καίγεται» για βαθμούς - Η Λαμία ήταν ουσιαστική και επικράτησε εύκολα με 2-0 κάνοντας... δωράκια σε Ξάνθη και Πανιώνιο όσο αφορά στη μάχη της παραμονής στην Super League 1

5090191
Με το «καθαρό» 2-0 επί του Παναιτωλικού ξεκίνησε η Λαμία τα play out. Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν ουσιαστική, απέναντι στα «φλύαρα» «καναρίνια» που παραμένουν σε δύσκολη θέση.


Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κάχριμαν στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νιασέ, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Βασιλόγιαννη, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Βιγιάλμπα πίσω από τον Αραβίδη.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Φερνάντεθ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζανακάκη, Μαλή, Σίενστεντ, Κέβιν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσιγγάρα, Ντίας στον άξονα, τους Ρόσα, Μουνιέ στα άκρα, τον Αλβαρεζ οργανωτή και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτο ματς και για τις δύο ομάδες λοιπόν μετά από περίπου 100 ημέρες και για αυτό στα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό. Υπήρχε όμως η εξής ιδιομορφία. Ναι μεν ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα στα επίπεδα του 57%, η Λαμία ήταν εκείνη που έδειχνε πιο απειλητική. Το «τρίγωνο» των Αραβίδη, Βιγιάλμπα, Ρόμανιτς έδειχνε δραστήριο και στο 15' απείλησε για πρώτη φορά με τον δεύτερο, όμως ο Φερνάντεθ αντέδρασε σωστά στο σουτ του.

Στο 28' οι «κυανοκίτρινοι» απώλεσαν την πρώτη τους ευκαιρία (ο Κάχριμαν απέκρουσε το σουτ του Ρόσα) και λίγο αργότερα (29') οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Αραβίδης βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, «έκοψε» ωραία την μπάλα στον επερχόμενο Βιγιάλμπα και ο νεαρός Αργεντινός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ισπανού γκολκίπερ. Στα επόμενα λεπτά ο Βιγιάλμπα εκ νέου και ο Νιάσε δημιούργησαν «πονοκεφάλους» στην άμυνα του Παναιτωλικού, ο οποίος έδειχνε «εγκλωβισμένος». Μόνο μετά το 35' ανέβασε στροφές, καθώς οι Ρόσα, κυρίως, και Μουνιέ άρχισαν να πλαγιοκοπούν. Ο Ντάουντα στο 41' βρέθηκε κοντά στο 1-1 αλλά Κάχριμαν αντέδρασε σωστά, ενώ ο Σέρβος πορτιέρε μπλόκαρε στο 42' το κοντινό σουτ του Μαλή, σε στατική μπάλα. Με κεφαλιά σε ανάλογη φάση απείλησε και ο Τσιγγάρας στο 45' και η ανάπαυλα βρήκε τη Λαμία με αέρα ενός γκολ.

Το δεύτερο μισό είχε ανάλογη εικόνα με το φινάλε του πρώτου. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να κρατά μπάλα, η αναμέτρηση παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό της Λαμίας, τα «καναρίνια» είχαν κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 70%, έπαιζαν 4-4-2, αλλά «καθαρή» φάση δεν έκαναν. Μάλιστα η καλύτερή τους στιγμή δεν ήταν τελική, όταν ο Νιασέ πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα προ του Ρόσα. Οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά, δεν υπήρχαν κενοί χώροι και ουσιαστικά το παιχνίδι έληξε στο 78'. Τότε ο Μπεχαράνο έκανε την παράλληλη και ο Μπιανκόνι με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά.

Κλείσιμο
MVP: Ο Βιγιάλμπα. Ο νεαρός δεν έπαιξε στα άκρα αλλά στον άξονα και κυρίως στο πρώτο ημίωρο ήταν πάρα πολύ καλός. Πατούσε περιοχή, έβγαινε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού και μάλιστα άνοιξε το σκορ.

Στο ύψος του: Ο Αραβίδης. Αντικαταστάθηκε στο 55' όπως και ο Βιγιάλμπα λόγω τραυματισμού. Με τον Αργεντινό δημιούργησε πολλά «ρήγματα» στην άμυνα του Παναιτωλικού και το πρώτο γκολ της Λαμίας τους ανήκει κατά το ήμισυ. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Νιάσε στον άξονα.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού, που δέχθηκε δύο «εύκολα» γκολ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παναιτωλικός 3-4 φορές, όταν σε στατική μπάλα της Λαμίας που ανέκτησε την κατοχή, παρότι είχε χώρο, δεν κατάφερε να βγάλει σωστά το επιθετικό τρανζίσιον.

Το «στραγάλι»: Χωρίς το ουσιαστικό λάθος ο Βρέσκας και οι βοηθοί του. Αλλωστε το παιχνίδι δεν είχε κάποια δύσκολη φάση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Λαμία έκανε μία επαγγελματικότατη νίκη. Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, αμύνθηκε σωστότατα και άφησε τον Παναιτωλικό να έχει μία ανούσια κατοχή ακόμη και στα επίπεδα του 70%. Επικράτησε δίκαια.

ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Σκόνρας, Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον, Νιάσε (76' Δημούτσος), Μπεχαράνο (87' Πλιάτσικας), Βασιλόγιαννης (76' Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Βιγιάλμπα (55' Μπουλούλης), Αραβίδης (55' Καραμάνος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Μαλής, Σίεστεντ (46' Λιάβας), Κέβιν (71' Λουσέρο), Τσιγγάρας (71' Μπαϊροβιτς), Ντίας, Ρόσα, Μουνιέ (71' Αριγίμπι), Άλβαρες, Ντάουντα (83' Ντουάρτε).


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης