eSports: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Άρης, κατέκτησε το Europa League

eSports: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Άρης, κατέκτησε το Europa League

Το τμήμα eSports του ΑΣ Άρης κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του και μάλιστα ευρωπαϊκό, καθώς επικράτησε της Ομόνοιας στον τελικό του eSoccer VirtualProLeague Europa League

arisss
Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση του ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου, στην οποία συμμετείχαν επίσημοι σύλλογοι από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα τη Ευρώπης. Ενδεικτικά στο πρωτάθλημα συμμετείχαν οι Bochum, η Maritimo, η Basaksehir, η Δυναμό Βουκουρεστίου κ.α.

Για να φτάσουν στον ευρωπαϊκό «θρόνο» οι «κίτρινοι» διέγραψαν σπουδαία πορεία αποκλείοντας ομάδες όπως η τούρκικη Sivasspor, η γερμανική KSV Hessen Kassel, η πορτογαλική Iberia και φυσικά η Ομόνοια στον τελικό. Η ομάδα του Άρη εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Europa League τερματίζοντας στην 5η θέση του ελληνοκυπριακού πρωταθλήματος.

Στον τελικό αγωνίστηκαν συνολικά 22 αθλητές/gamer, 11 για κάθε ομάδα, με κάθε έναν ψηφιακό παίκτη του γηπέδου να ελέγχεται από έναν αθλητή. Την αναμέτρηση έκρινε το εξ’ επαφής τελείωμα του Θοδωρή Ριζά, επιθετικού του Άρη, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αξίζει να αναφερθεί, πως τον τελικό παρακολούθησαν ζωντανά πάνω από 3000 χρήστες, σε ελληνική περιγραφή. «Δουλέψαμε με πάθος και προσήλωση για έναν κοινό σκοπό, να προσφέρουμε χαρά στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Πετύχαμε μια επιτυχία ορόσημο για τον Άρη και τα eSports, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία του σχεδιασμού, παρόλα αυτά η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Είμαι υπερήφανος για όλους.», τόνισε ο υπεύθυνος του τμήματος Παρασκευάς Σπηλιόπουλος.

Τόσο ο ερασιτέχνης όσο και η ΠΑΕ Άρης συνεχάρησαν το τμήμα eSports για την μεγάλη επιτυχία. Πλέον οι Θεσσαλονικείς αναμένουν την άφιξη του τροπαίου για να προστεθεί στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:


 Επαγγελματικό συμβόλαιο με Χατζηγιαννάκη ο Παναθηναϊκός


Super League 1: Στην Τούμπα διαιτητής ο Παπαπέτρου, στο ΟΑΚΑ ο Τζήλος

Guardian: «Πάνω από 37 νεκροί από κορωνοϊό λόγω του ντέρμπι του Μάντσεστερ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης