Βίντεο: Ποδοσφαιρικές καινοτομίες σε διεθνές επίπεδο με χρώμα... ελληνικό

Βίντεο: Ποδοσφαιρικές καινοτομίες σε διεθνές επίπεδο με χρώμα... ελληνικό

Ο Γιώργος Μπερνεάνου, παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του είναι ένας άνθρωπος που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον αλλά και στο παρόν καθώς ήδη έχει εισαγάγει νέες τεχνολογίες (εικονική πραγματικότητα) στην προπόνηση ποδοσφαιριστών

vr_gk_photo
Έχοντας θητεύσει ήδη σε αρκετά πρωταθλήματα (και στην Ελλάδα ως προπονητής τερματοφυλάκων του Πλατανιά στη Super League), κάνει πλέον καριέρα στην Γερμανία, στην Ντράιτελιγκα, στην Βικτόρια Κολωνίας και έχει αποσπάσει ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για την δουλειά του και το πάθος τους σε μια από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές αγορές του κόσμου.

Η προπόνηση μέσω εικονικής πραγματικότητας είναι πλέον μέρος του προγράμματός του στη Βικτόρια και τα αποτελέσματα θα φανούν αισίως.

Ο Γιώργος Μπερνεάνου μάλιστα πριν λίγους μήνες ανέλαβε και την θέση του βοηθού προπονητή της Ελληνικής Ομάδας mini ποδοσφαίρου (Socca) και έχει ήδη σηκώσει μανίκια, καθώς μαζί με τον νέο τεχνικό της ομάδας Γιώργο Μπαστάκη σκανάρουν όλους τους αγώνες του Socca World Cup, Crete 2019 και κάνουν τα πρώτα τους σχέδια για το επόμενο Μουντιάλ mini ποδοσφαίρου.

Με την ευκαιρία της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του στην Γερμανία μετά την πανδημία, μίλησε στο γραφείο τύπου της Libero S&T (της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται άμεσα στο κομμάτι της Socca και της ελληνικής ομάδας) για το νέο μεγάλο του πρότζεκτ που έχει να κάνει με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην προπόνηση και άρτια προετοιμασία των τερματοφυλάκων σε όλα τα επίπεδα:

«Λατρεύω το ποδόσφαιρο. Οραματίζομαι όμως ένα ποδόσφαιρο πολύ πιο συναρπαστικό από ότι είναι σήμερα. Ονειρεύομαι αποκρούσεις εξίσου συναρπαστικές με τα γκολ. Θέλω να δημιουργήσω τερματοφύλακες ισάξιους αν όχι ανώτερους των επιθετικών που μονοπωλούν το ποδοσφαιρικό πάθος.

Για να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο πρέπει να προπονήσουμε τον τερματοφύλακα με τρόπους που δεν έχει προπονηθεί μέχρι τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε το The 4th Corner Project. Εκεί συγκεντρώνεται η συνεισφορά και η προσπάθεια πολλών ανθρώπων, από διάφορα αθλήματα και χώρες, στο να εξυψώσουμε την προπονητική των τερματοφυλάκων σε καινούργια επίπεδα. Αυτή την στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στην πρακτική εφαρμογή νοητικής προπόνησης, και ταυτόχρονα δοκιμάζουμε νέους τρόπους αξιολόγησης της απόδοσης του τερματοφύλακα.

Κλείσιμο
Goalkeeper Training in VR ●  CleanSheet in Viktoria Köln © 4GK


Η χρήση εικονικής πραγματικότητας, παρέχει την δυνατότητα συλλογής δεδομένων κίνησης, χρόνου αντίδρασης, απόφασης και ακριβή επαναληψιμότητα. Μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε αντικειμενικά την εξελικτική πορεία και την ουσιαστική απόδοση του τερματοφύλακα όπως ποτέ μέχρι τώρα.

Όλα αυτά καταγράφονται και τεκμηριώνονται σε ένα ερευνητικό πλαίσιο αλλά με γνώμονα πάντα την πρακτική εφαρμογή και το ξεκάθαρο όραμα: να δώσουμε στο ποδόσφαιρο τερματοφύλακες που θα συναρπάζουν.

Η Socca και η Ελληνική Ομάδα mini ποδοσφαίρου εκτός από τιμή για μένα είναι ευκαιρία να δουλέψω τον τερματοφύλακα σε πολύ πιο ενεργητική σχέση με την ομάδα. Η συνεργασία με τον Γιώργο Μπαστάκη είναι για μένα, και την εξέλιξή μου ως προπονητής, ανεκτίμητη».


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μπερτομέου: Θα μείνει στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός-Δεν είναι παράδειγμα ο Ολυμπιακός στην Α2

Τρομακτικό βίντεο με το ατύχημα 11χρονης σκέιτερ στις ΗΠΑ - Πώς την έσωσε το κράνος

Ουκρανία: Σοκ με 25 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε ποδοσφαιρική ομάδα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης