Μπερτομέου: «Ξέρει ο Παναθηναϊκός πως δεν θα βρει καλύτερη διοργάνωση από την Ευρωλίγκα»

Μπερτομέου: «Ξέρει ο Παναθηναϊκός πως δεν θα βρει καλύτερη διοργάνωση από την Ευρωλίγκα»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός δεν θα βρει πουθενά σαν την Ευρωλίγκα

mpa_pao
Ο Τζόρντι Μπερτομέου σχολίασε στην El Pais τις σκέψεις του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα. Ο επικεφαλής της ECA φαίνεται να θεωρεί πως οι «πράσινοι» δεν έχουν αντιληφθεί πως μια τέτοια απόφαση μόνο να τους ζημιώσει μπορεί.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα εγκαταλείψει την Euroleague. Με τον Παναθηναϊκό, το καλύτερο που πρέπει να κάνεις, είναι να έχεις υπομονή, ικανότητα να συζητήσεις μαζί τους και να τους κάνεις να καταλάβουν. Αλλά ο Παναθηναϊκός γνωρίζει επίσης ότι εκτός Euroleague δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο, αλλά πολύ χειρότερο σενάριο. Είναι προφανές για όποιον μπορεί να το καταλάβει. Και παρά το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο έχει κάνει ανακοινώσεις αυτού του τύπου, δεν έχει συμβεί ποτέ. Και αν συμβεί, αν φύγει, θα έλθει άλλη ομάδα. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε τη Μπενετόν Τρεβίζο, την Σιένα και άλλες», τόνισε.

Μιλώντας για την απόφαση ακύρωσης της σεζόν στην Ευρωλίγκα ο επικεφαλής της διοργάνωσης είπε: «Η προτεραιότητα ήταν πάντα η υγεία και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η απόφαση δεν μπορούσε να αναβληθεί. Υπήρχε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά τα ταξίδια. Πολλοί παίκτες είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποιοι στην Ασία. Και στην Ευρώπη υπήρχαν προβλήματα επειδή οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά τα ταξίδια και την καραντίνα. Σε ορισμένες χώρες εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η προπόνηση, ούτε είναι γνωστό για πόσο καιρό θα διαρκέσει η κατάσταση. Στη Ρωσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτε μακριά από το σπίτι, στην Ιταλία μπορείς να προπονηθείς στην ύπαιθρο αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους... Δεν μπορούμε να παίξουμε αγώνες στην Euroleague με ομάδες που δεν είναι προετοιμασμένες ή μερικές σε καλύτερη κατάσταση από άλλες. Εν ολίγοις, θα ήταν ένα φιάσκο και αυτό που θα βλέπαμε, δεν θα ήταν η Euroleague, θα ήταν κάτι άλλο».

Όσο για το λόγο που δεν επελέγη να ολοκληρωθεί αργότερα η σεζόν; «Δεν θέλαμε να παίξουμε τον Αύγουστο. Το NBA έχει μια ελευθερία που δεν έχουμε εμείς. Μπορεί να γίνουν παιχνίδια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη σεζόν θα τελειώσει τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Μπορούν να το κάνουν, πρώτα επειδή κατά την διάρκεια του έτους δεν χρειάζεται να το συνδυάσουν με κάτι, δεν έχουν εθνικά πρωταθλήματα. Και δεύτερον, γιατί εάν στο τέλος υπάρχει σύμπτωση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχουν ούτε τα προβλήματα που έχουμε σε σχέση με τις εθνικές ομάδες», υπογράμμισε.

Σχετικά με τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία στο μπάσκετ είπε: «Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν τη νέα πραγματικότητα. Οι παίκτες το έχουν ήδη καταλάβει. Η χειρονομία αποδοχής μείωσης μισθού κατά 20%, δείχνει ότι ήταν ενήμεροι και πολύ υπεύθυνοι. Αυτό που έχουν κάνει, αξίζει αναγνώρισης. Δεν ήταν εγωιστές. Εκτιμώ ότι μέρος της διοργάνωσης τη νέα σεζόν θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, αν και είναι μία πρόωρη άποψη. Οι κυβερνήσεις ορισμένων από τις χώρες με τις οποίες έχουμε εργαστεί για την ολοκλήρωση της Euroleague, πρόκειται τον Ιούλιο, να επιτρέψουν την παρουσία θεατών ο αριθμός των οποίων θα καλύπτει το 50% της χωρητικότητας. Εάν τον Ιούλιο θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, το λογικό είναι να σκεφθούμε ότι τον Οκτώβριο, θα μπορούσε να επιτραπεί η παρουσία περισσοτέρων θεατών. Θα είναι λίγο περίεργο σχέδιο. Δεν είναι στα χέρια μας. Το πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά σε αυτήν την ζωή είχαμε να διαχειριστούμε κάτι για το οποίο δεν ελέγχουμε καθόλου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης