Ντρογκμπά: «Σχεδόν είχα βάλει τα κλάματα πριν το γκολ στον τελικό»!

Ντρογκμπά: «Σχεδόν είχα βάλει τα κλάματα πριν το γκολ στον τελικό»!

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, οχτώ χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της Τσέλσι στον τελικό του Champions League στο Μόναχο, αποκάλυψε τη στιγμή που του έμαθε να μη χάνει την πίστη του και να συνεχίζει τη μάχη μέχρι το τέλος!

Ο Drogba προσβλήθηκε από μαλάρια!
Ο Ιβοριανός φορ ήταν εκείνος που στο 89ο λεπτό είχε ισοφαρίσει με κεφαλιά στο γκολ του Μίλερ που είχε βάλει μπροστά στο σκορ την Μπάγερν στο 82', ωστόσο, μέχρι και τη στιγμή που η Τσέλσι είχε κερδίσει το καθοριστικό κόρνερ, ο Ντρογκμπά δεν πίστευε στο θαύμα...

«Ο προπονητής είχε απολυθεί πριν από λίγο καιρό και κάναμε μια κουβέντα με τους συμπαίκτες μου ώστε όλοι ν' αναλάβουμε τις ευθύνες μας γι' αυτή την εξέλιξη. Ο αρχηγός, Τζον Τέρι, μίλησε, ο Λάμπαρντ, ο Τσεχ και άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες της ομάδας. Αποφασίσαμε να τα δώσουμε όλα στη διοργάνωση μετά την ήττα από τη Νάπολι γιατί κυνηγούσαμε αυτό το τρόπαιο για οχτώ χρόνια και η καλύτερη θέση που είχαμε πάρει ήταν αυτή του φιναλίστ. Όλοι συμφώνησαν να βάλουμε τους εγωισμούς μας στην άκρη και να παλέψουμε για τον ίδιο στόχο.



Έπειτα από αυτή τη συνάντηση, είπα στον 23χρονο τότε, Χουάν Μάτα: “Σε παρακαλω, μαέστρο, βοήθησέ με να κερδίσουμε το Champions League”. Εκείνος μου απάντησε: “Είσαι τρελός, εσύ είσαι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, εσύ θα με βοηθήσεις να το πάρουμε”. Του είπα ότι επί 8 χρόνια προσπαθούσαμε και δεν τα είχαμε καταφέρει, οπότε ήταν εκείνος στον οποίο έπρεπε να πιστέψω. “Θα σου δώσω και δώρο αν τα καταφέρουμε” του είπα στα τέλη του Φλεβάρη.

Τρεις μήνες αργότερα ήμασταν στον τελικό του Μονάχου, στο δικό τους γήπεδο, σε ένα κόκκινο κύμα... Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα 8 λεπτά πριν από τη λήξη.

Κλείσιμο
Είχα απογοητευθεί τόσο πολύ, ο Μάτα γύρισε και μου είπε: “Πίστεψέ το Ντίντι, πρέπει να το πιστέψεις”. Σχεδόν είχα βάλει τα κλάματα και του απάντησα: “Να πιστέψω σε τι; Έχει σχεδόν τελειώσει... Θα βάλω τα κλάματα πάλι όπως το έκανα πριν από λίγους μήνες με την Ακτή Ελεφαντοστού σε άλλον τελικό”. Στο τελευταίο λεπτό, στο τελευταίο κόρνερ, το πρώτο για εμάς τη στιγμή που η Μπάγερν είχε εκτελέσει 18 κόρνερ, μαντέψτε ποιος πήγε να το κάνει. Ο Χουάν Μάτα. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.Το μάθημα είναι ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ».



Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Χόρας Γκραντ για Last Dance: «Δήθεν ντοκιμαντέρ με πολλά ψέματα - Θα έσπαγα στο ξύλο τον Τζόρνταν»

Ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ ο «αλμυρός» Ντικό

UEFA: «Ενδεικτική ημερομηνία η 3η Αυγούστου για το φινάλε των πρωταθλημάτων»

Bundesliga: Παίκτες της Σάλκε συμμετείχαν παράνομα σε τοπικό τουρνουά ποδοσφαίρου

As: Ολοταχώς για μονά ματς σε Champions και Europa League τον Αύγουστο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης