Απίστευτο: Η PFA ζητάει έξτρα έλεγχο κορωνοϊού στους έγχρωμους και στους Ασιάτες παίκτες

Απίστευτο: Η PFA ζητάει έξτρα έλεγχο κορωνοϊού στους έγχρωμους και στους Ασιάτες παίκτες

Περαιτέρω έρευνα για τον αντίκτυπο του Covid-19 ζήτησε η Ένωση Παικτών στην Premier League αναφορικά με τους έγχρωμους, Ασιάτες, αλλά και τους προερχόμενους από μειονότητες ποδοσφαιριστές, ενόψει της επανέναρξης

arsenalll
Ειδικό αίτημα απέστειλε προς την Premier League η PFA, ζητώντας να διεξαχθεί εκτενέστερη έρευνα για τους αυξημένους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι έγχρωμοι, Ασιάτες και παίκτες εθνικών μειονοτήτων από τον Covid-19 στο πλαίσιο του «Project Restart».

Μετά τις δηλώσεις του Τρόι Ντίνεϊ, αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασαν για την επανέναρξη δεκάδες ποδοσφαιριστές από το παραπάνω φυλετικό γκρουπ, η Ένωση Παικτών στην Αγγλία απευθύνθηκε στη Λίγκα με σκοπό να ξεκαθαρίσει το ρίσκο που συντρέχουν για προσβολή από τον κορωνοϊό.

Στη βάση του ζητήματος, ενυπάρχουν τα δεδομένα που εξέδωσε η κυβέρνηση, αναφορικά με το τετραπλάσιο ποσοστό θνητότητας των έγχρωμων σε σχέση με τους λευκούς ανθρώπους.

«Θα κάνουμε τα πάντα να μετριάσουμε το ρίσκο, όσο γίνονται διαθέσιμες νέες πληροφορίες. Το ρίσκο, όμως, στους νέους fit αθλητές είναι και πάλι πολύ μικρό και πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικός παράγοντας», ήταν τα λόγια του ιατρικού σύμβουλου της Premier League, Μαρκ Ζιλέτ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

UEFA: «Ενδεικτική ημερομηνία η 3η Αυγούστου για το φινάλε των πρωταθλημάτων»

Bundesliga: Παίκτες της Σάλκε συμμετείχαν παράνομα σε τοπικό τουρνουά ποδοσφαίρου

As: Ολοταχώς για μονά ματς σε Champions και Europa League τον Αύγουστο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης