Ολυμπιακοί αγώνες: «Δύσκολα το Τόκιο θα τους φιλοξενήσει χωρίς το εμβόλιο»

Ολυμπιακοί αγώνες: «Δύσκολα το Τόκιο θα τους φιλοξενήσει χωρίς το εμβόλιο»

Η αβεβαιότητα όσον αφορά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει και ο επικεφαλής της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας υποστηρίζει ότι χωρίς εμβόλιο δύσκολα θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο

tokios
Τις αμφιβολία του αν η Ιαπωνία θα καταφέρει τελικά να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον δεν βρεθεί εμβόλιο, εξέφρασε ο επικεφαλής της ιατρικής ένωσης της χώρας.

«Δεν λέω ότι η Ιαπωνία πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι θα είναι δύσκολο να το κάνει», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της JMA, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα σε ενημέρωση των ΜΜΕ.

Ο Γιοκοκούρα κάλεσε, επίσης, τη χώρα να αυξήσει τις εξετάσεις κορωνοϊού, οι οποίες είπε ότι δεν ήταν αρκετά διαδεδομένες για να κρίνουν εάν τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα μειώθηκαν, ενώ ανέφερε επίσης την έλλειψη υγειονομικού υλικού για τη διάδοση του ιού στα νοσοκομεία.

Η αναβολή ενός έτους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία είχε ήδη ξοδέψει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Καθώς η πανδημία έχει μολύνει σχεδόν τρία εκατομμύρια ανθρώπους, σκοτώνοντας περισσότερους από 200.000, ειδικοί προειδοποίησαν ότι η καταπολέμηση του ιού θα μπορούσε να παραταθεί.

Εργαστήρια σε αρκετές χώρες εργάζονται για εμβόλια για την προστασία των ανθρώπων από τον νέο κορονοϊό αλλά και φάρμακα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του. Η ανάγκη διεξαγωγής εξαντλητικών κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους, ωστόσο, σημαίνει ότι θα μπορούσαν να χρειαστούν μήνες, πριν είναι ευρέως διαθέσιμα.

Ειδήσεις σήμερα

Στις 11 Μαΐου η «πρεμιέρα» για τα Λύκεια - Από τις 25 Μαΐου τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Τα μυστικά της μάσκας: Οι 5 κανόνες για την σωστή (και υποχρεωτική) χρήση της

Η επόμενη μέρα στην οικονομία και τον τουρισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης