Πιλάφι με σαφράν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Ένα γιορτινό πιλάφια που θα συνοδεύσει άψογα τα κρεατικά που θα επιλέξετε για τα γιορτινά τραπέζια σας

από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 6-8 άτομα:
250γρ. ρύζι για πιλάφι
1 πρέζα σαφράν (0,25γρ.)
150γρ. φιδέ (μαλλιά αγγέλου)
1 μεγάλο ρόδι, ώριμο
2 κουτ. σούπας βούτυρο  + 1 κουτ. σούπας βούτυρο για το φιδέ
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι




Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling:
Tina Webb

Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να στεγνώσει σ’ ένα σουρωτήρι.
Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
Ρίχνετε μέσα τρία νεροπότηρα νερό. Ρίχνετε το σαφράν, αλατίζετε και προσθέτετε ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και περιμένετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό.
Ανοίγετε το καπάκι, κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνετε να ηρεμήσει καλά.
Εν τω μεταξύ σ’ ένα τηγανάκι βάζετε μία κουταλιά σούπας βούτυρο και μία κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός.
Τον αποσύρετε από τη φωτιά, τον σπάτε σε μικρά κομμάτια, τον βάζετε μέσα στο κίτρινο πιλάφι και ανακατεύετε καλά.
Ξεσποριάζετε το ρόδι και ρίχνετε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύετε, βάζετε το πιλάφι σε μια στρογγυλή φόρμα, αναποδογυρίζετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr