Τάρτα με σαρδέλες
Τάρτα με σαρδέλες
Αυτή η τάρτα έχει μια μεγάλη παραξενιά. Τόσο η βάση όσο και η επικάλυψή της αποτελείται από φιλεταρισμένες σαρδέλες. Στο ενδιάμεσο έχει μια γέμιση από κολοκυθάκια, ελιές, παρμεζάνα και μυρωδικά. Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!
από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 4 άτομα:
800γρ. σαρδέλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κολοκυθάκια, σε κύβους
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πιπερίτσα καυτερή
1 φλιτζάνι ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
θυμάρι ή ρίγανη
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Καθαρίζετε τις σαρδέλες από το κεφάλι και τα εντόσθια και αφαιρείτε τη ραχοκοκαλιά χωρίς να τις χωρίσετε στα δύο.
Αλείφετε με ελαιόλαδο μια φόρμα για τάρτες και απλώνετε τις μισές σαρδέλες στον πάτο ακτινωτά και με το δέρμα τους προς τα κάτω.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, την πιπερίτσα, τις ελιές και το θυμάρι για 15 λεπτά. Αλατίζετε τα υλικά, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα ανακατεύετε με τη φρυγανιά και την παρμεζάνα και απλώνετε το μείγμα πάνω από τις σαρδέλες.
Σκεπάζετε με τις υπόλοιπες σαρδέλες, πάλι ακτινωτά, αλλά με το δέρμα τους προς τα πάνω. Πασπαλίζετε με λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
θυμάρι ή ρίγανη
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Καθαρίζετε τις σαρδέλες από το κεφάλι και τα εντόσθια και αφαιρείτε τη ραχοκοκαλιά χωρίς να τις χωρίσετε στα δύο.
Αλείφετε με ελαιόλαδο μια φόρμα για τάρτες και απλώνετε τις μισές σαρδέλες στον πάτο ακτινωτά και με το δέρμα τους προς τα κάτω.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, την πιπερίτσα, τις ελιές και το θυμάρι για 15 λεπτά. Αλατίζετε τα υλικά, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα ανακατεύετε με τη φρυγανιά και την παρμεζάνα και απλώνετε το μείγμα πάνω από τις σαρδέλες.
Σκεπάζετε με τις υπόλοιπες σαρδέλες, πάλι ακτινωτά, αλλά με το δέρμα τους προς τα πάνω. Πασπαλίζετε με λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα