Μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο

Δοκιμάστε να ψήσετε τις μπριζόλες σας μαριναρισμένες με τη συγκεκριμένη συνταγή και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε.

από το Γιάννη Λουκάκο:


Υλικά για 4 άτομα:

1.200γρ. (ή 4 τμχ) μοσχαρίσια μπριζόλα( κόντρα) χωρίς κόκαλο

Για τη μαρινάδα:

½ ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο μαδημένο

1 ματσάκι θυμάρι μαδημένο,

6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

1½ κούπα ελαιόλαδο

½ κουτ. σούπας μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο


 
Ρίχνετε και αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ να γίνουν ενιαίο μείγμα.

Σκεπάζετε τις μπριζόλες με το μείγμα, φροντίζοντας να πάει πάνω-κάτω παντού και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4 ώρες.

Βγάζετε τις μπριζόλες από το σκεύος με τη μαρινάδα και τις αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις σκουπίζετε από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις λαδώνετε ελαφρά.

Ψήνετε τις μαριναρισμένες μπριζόλες στη σχάρα (στο βαθμό της αρεσκείας μας) γυρνώντας τες πλευρά ανά 2 λεπτά.

Συνοδεύετε το φαγητό σας με μια απλή πατατοσαλάτα, από βρασμένη πατάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο, λάδι, ξύδι λευκό, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 


Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr