Σήμερα μαγειρεύουμε: Σούπα ντομάτας με κόκκινες πιπεριές
25.08.2021
06:23
Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν
20 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 8-10 ΆΤΟΜΑ
Υλικά
Υλικά
- 500 γρ. ντομάτες
- 220 γρ. κόκκινες γλυκές πιπεριές
- 110 γρ. αγγούρια, καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 φλιτζ. κρύο ζωμό άπαχου βοδινού
- 2 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. αρωματικό ξίδι της αρεσκείας σας
- φρέσκο βασιλικό, για το σερβίρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα αγγούρια και αφαιρούμε τους σπόρους τους.
Tα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με το σκόρδο, τον ζωμό βοδινού,
το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι και βάζουμε
τη σούπα στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει.
Σερβίρουμε σε καλά παγωμένα μπολ γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Φωτογραφίες: Johathan Gregson
Styling: Jo Harris
Food Styling: Ella Tarn
Ειδήσεις σήμερα:
Λύματα: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Ξάνθη και Ιωάννινα
Μυστική συνάντηση του διοικητή της CIA με τον αρχηγό των Ταλιμπάν στην Καμπούλ
Ο Πολάκης έβγαλε παγκόσμια ιατρική γνωμάτευση: Το AstraZeneca και το Johnson δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr