Σήμερα φτιάχνουμε γλυκό: Νηστίσιμα μπράουνι με ταχίνι

Πώς να τα φτιάξετε στο σπίτι σας

35 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 1 ταψάκι 20x20 εκ.


  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη

  • 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού

  • 1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ πορτοκαλιού (π.χ. Cointreau, Grand Marnier)

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια

  • 1 κ.σ. κανέλα

  • 1 φλιτζ. καρύδια χοντροαλεσμένα

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με τον χυμό πορτοκαλιού και το ρούμι. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τέλος τα καρύδια.
Στρλωνουμε το τετράγωνο ταψί μας με λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του.

Ψήνουμε το μπράουνι στον φούρνο για 15΄-20΄. Οταν κρυώσει εκτός φούρνου, το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.




Ειδήσεις σήμερα: 
Στην ανακρίτρια για κατάθεση ο 28χρονος ειδικός φρουρός που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη - Πλεύρης: Ζει από θαύμα

Δολοφονική επίθεση σε καθηγητή ΤΕΦΑΑ έξω από το ΕΚΠΑ - Η συγκλονιστική περιγραφή του

ΕΛ.ΑΣ.: Κάμερες θα φέρουν από σήμερα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr