Σήμερα μαγειρεύουμε: Σιφνέικη ρεβιθάδα

Δείτε πώς να την φτιάξετε στο σπίτι σας

8 ΩΡΕΣ + 12 ΩΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 6-8 άτομα:

  • 1 κιλό ρεβίθια

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια

  • 1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

  • 2 δαφνόφυλλα

  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ να με χλιαρό νερό. Την επομένη, τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε σε μια πετσέτα κουζίνας να φύγουν τα πολλά φλούδια.



Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια πήλινη κατσαρόλα ή γάστρα με καπάκι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε με τόσο νερό ώστε να είναι 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια. Κλείνουμε με το καπάκι.

Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο-λίγο νερό μέχρι πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το πλάθουμε μακρόστενο με τα χέρια και το κολλάμε γύρω-γύρω στο καπάκι για να σφραγιστεί το σκεύος. Ψήνουμε στον φούρνο στους 100-120οC για περίπου 7 έως 8 ώρες μέχρι να μελώσει το φαγητό.

Ανοίγουμε το καπάκι και μοιράζουμε τη ρεβιθάδα σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με λίγο χυμό λεμονιού. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.



Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio Μ
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή της Ορθοδοξίας οι εκκλησίες - Όλα τα νέα μέτρα

Εξαφάνιση 19χρονης: Νέα ανατροπή στην έρευνα για την Άρτεμη - Σβήστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη από τον λογαριασμό της

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την 25η Μαρτίου - Ποια μέτρα θα ληφθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr