Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Επί τάπητος οι διεργασίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας με νέα χρηματοδοτική εργαλεία  

mitsotakis_til
Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Μισέλτις διεργασίες εντός της ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας της Ενιαίας Αγοράς και ζήτησε οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες να επεξεργαστούν ένα συνεκτικό πλαίσιο για την εξομάλυνση των μεταφορών και της τουριστικής δραστηριότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε, επίσης, με τον Πρόεδρο Μισέλ την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ειδήσεις σήμερα:


Σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων στα μέσα Μαΐου

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει σταδιακή άρση μέτρων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Σύνοδος Κορυφής στις 23 Απριλίου για το πακέτο 540 δισ. ευρώ του Eurogroup
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης