Κορωνοϊός - Μόσιαλος: Θα χρειαστεί πειθαρχία για πολλούς μήνες

Κορωνοϊός - Μόσιαλος: Θα χρειαστεί πειθαρχία για πολλούς μήνες

Όπως διαμηνύει ο καθηγητής του LSE, εάν  αρχίσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουμε ένα μεγαλύτερο ρίσκο αφού ο κορωνοϊός δεν έχει εξαλειφθεί 

mosialos_ilias
Στη σημασία επίδειξης πειθαρχίας, για πολλούς μήνες, εστίασε ο Ηλίας Μόσιαλος ώστε να μην παρατηρηθούν δυσάρεστες ανατροπές.  

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για την επόμενη μέρα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, τόνισε ότι εχει ανοίξει «ο δρόμος για την σταδιακή άρση των περιορισμών στην Ελλάδα καθώς έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής από την εφαρμογή τους».

«Πειθαρχία θα πρέπει να δείξουμε και για πολλούς επόμενους μήνες» τονίζει, πάντως, ο καθηγητής, εξηγώντας πως εάν αρχίσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουμε ένα μεγαλύτερο ρίσκο αφού ο κορωνοιός δεν έχει εξαλειφθεί από την ανθρωπότητα κι επομένως θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα, επιστρέφοντας σταδιακά στην καθημερινότητα μας.

Εάν, τα καταφέρουμε και είμαστε πολύ προσεκτικοί, τότε η αποκλιμάκωση θα είναι μεγαλύτερης εμβέλειας, αναφέρει.

Ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ως πρωτοφανές γεγονός το ότι ο μισός πλανήτης «έκλεισε» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία και αντιπαρέβαλε το ότι αυτή δεν έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής σε άλλες περιοχές του κόσμου όπως η Αφρική ή στην Κεντρική και την Λατινική Αμερική αλλά ο υπόλοιπος κόσμος, που ήδη επλήγη από τον κορωνοιό, σταδιακά θα επανέρχεται στην κανονικότητα ενώ το πρόβλημα θα υπάρχει ακόμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Πάνω από 160.000 ζωές έχει «θερίσει» ο κορωνοϊός - Ο ενημερωμένος «χάρτης» του ιού

Πάσχα 2020 - Κορωνοϊός: Πώς γιόρτασαν οι ορθόδοξοι ανά τον κόσμο εν μέσω της πανδημίας

Ποια καραντίνα; Έστησαν κανονικό ποντιακό γλέντι στο Κορδελιό (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης