Αύριο ανακοινώνεται το πρόγραμμα Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης για την Αυτοδιοίκηση

Αύριο ανακοινώνεται το πρόγραμμα Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης για την Αυτοδιοίκηση

Θα φέρει το όνομα του Αντώνη Τρίτση και συνυπογράφεται από Θεοδωρικάκο, Σταϊκούρα και Γεωργιάδη

theodwrikakos
Το Υπουργείο Εσωτερικών σε στενή συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Δημιουργεί, όμως, και το σχέδιο για την επόμενη μέρα, με νέες υποδομές, νέα έργα, για να είναι όλες οι πόλεις και οι περιοχές της Ελλάδας ασφαλείς, βιώσιμες, με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Αύριο, Πέμπτη, στις 11.00 π.μ. οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, θα συνυπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης.

Το νέο πρόγραμμα έχει αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να αναδειχθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας ως πυλώνες αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, ενίσχυσης των θέσεων εργασίας, επανεκκίνησης της οικονομίας και ανάπτυξης.

Το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης (2020- 2023), θα φέρει το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Αθηναίων Αντώνη Τρίτση, που έφυγε από τη ζωή πριν από 28 χρόνια (7-4-1992). Ενός πολιτικού που συμβολίζει την αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση, την ενότητα του ελληνισμού, τις ριζοσπαστικές ιδέες για την προστασία του περιβάλλοντος, με ισχυρή ανεξάρτητη σκέψη, ενός ανθρώπου που ένωσε δυνάμεις και «έχτισε γέφυρες»  στην κοινωνία και στην πολιτική.
Η παρουσίαση του προγράμματος, θα γίνει στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών (Σταδίου 27, Πλατεία Κλαυθμώνος).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης