Κορωνοϊός - Κεραμέως: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν τη σύγχρονη εκπαίδευση και τα Δημοτικά

Κορωνοϊός - Κεραμέως: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν τη σύγχρονη εκπαίδευση και τα Δημοτικά

Η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ανέφερε η υπουργός Παιδείας

kerameos
Την έναρξη του προγράμματος σύγχρονης εκπαίδευσης και για τα Δημοτικά σχολεία έως το τέλος της εβδομάδας προανήγγειλε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα (ΜεΡΑ25) επισήμανε ότι η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει ξεπεράσει “κάθε προσδοκία” και ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό για την “εργατικότητα και το μεράκι”.

Πιο αναλυτικά η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τέθηκε σε λειτουργία στις 13 Μαρτίου μόλις δύο ημέρες μετά το κλείσιμο των σχολείων και ήδη έχουν δημιουργηθεί περισσότερες απο 72.000 ψηφιακές τάξεις με την συμμετοχή περίπου 55.000 εκπαιδευτικών και 1 εκατ. μαθητών.

Στο πρόγραμμα της ασύγχρονης εκπαίδευσης μετέχουν ήδη 166.000 εκπαιδευτικοί και 850.000 μαθητές ενώ όπως είπε η υπουργός κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της εκπαιδευτικής τηλεόρασης υπήρξε τηλεθέαση 51,2% στις ηλικίες 4 – 14 ετών.

Παράλληλα είπε ότι η λειτουργία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου γίνεται σε ποσοστό 94% εξ αποστάσεως, του πανεπιστημίου Κρήτης 93% και της Πάτρας 91%.

Ο στόχος της εξ αποστεώσεως εκπαίδευσης δεν θα αποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία” τόνισε η υπουργός για να προσθέσει ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες για ενίσχυση του εξοπλισμού και των δικτύων ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Πάντως, η κ. Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση της κ. Σακαρόφα αναφορικά με το αν θα υπάρξει επιδότηση αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών προς οικογένειες με δύο ή περισσότερους μαθητές.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μένουμε Σπίτι» - ΕΡΤ2: Στον «αέρα» από την Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση - Δείτε το πρόγραμμα

Κορωνοϊός - «Θέμα 104,6»: Στείλτε ερωτήσεις στους Ευ. Φιλόπουλο (πρ. Αντικαρκινικής Εταιρείας) & Χρ.Λιάπη (πρ. ΚΕΘΕΑ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης