Γεννηματά: Να μην κατεβάσει τη σημαία για το κορωνοομόλογο ο πρωθυπουργός

Γεννηματά: Να μην κατεβάσει τη σημαία για το κορωνοομόλογο ο πρωθυπουργός

«Χρειάζονται ευρωπαϊκά χρήματα αυτή την ώρα. Με την έκδοση του λεγόμενου κορωνοομόλογου, το οποίο θα αποπληρωθεί από κοινοτικούς πόρους» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

gennimata
Να επιμείνει στις θέσεις του για το κορωνοομόλογο, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Παρασκευή.

«Χρειάζονται ευρωπαϊκά χρήματα αυτή την ώρα. Με την έκδοση του λεγόμενου κορωνοομόλογου, το οποίο θα αποπληρωθεί από κοινοτικούς πόρους. Δεν θα επιβαρύνει το χρέος των κρατών και δεν θα σημαίνει νέα μνημόνια και νέους περιορισμούς για τα κράτη. Χωρίς αυτό η Ευρώπη θα μπει σε πολύ άσχημα μονοπάτια». Όπως είπε, ευελπιστεί μετά το τέλος της κρίσης να ηττηθεί ο λαϊκίσμός και ο κυνισμός.

Η κυρία Γεννηματά, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε έναν τριμέτωπο πόλεμο. «Το πρώτο μέτωπο ήταν η καθυστέρηση της διασποράς. Εδώ ελπίζω να τα έχουμε καταφέρει. Το δεύτερο μέτωπο είναι η αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό απαιτεί οπωσδήποτε τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εδώ έχουμε ακόμα να κάνουμε σημαντικά πράγματα και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα γιατί ο χρόνος είναι εναντίον μας. Το τρίτο μέτωπο είναι η οικονομία», όπως είπε.

Μιλώντας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπογράμμισε ότι είναι η ναυαρχίδα αυτού του πολέμου ενώ ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη σφραγίδα του ΕΣΥ. Σε έναν τόνο αρκετά συγκινησιακό τόνισε ότι «είμαστε όλοι περήφανοι για το έργο αυτό που έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Γεννηματάς πάλεψε πραγματικά γι’ αυτό. Το σπίτι μας είχε μετατραπεί σε παράρτημα του ΕΚΑΒ, το οποίο τότε πρωτολειτούργησε για όλη την Ελλάδα». Ωστόσο, κατήγγειλε και τα φαινόμενα αισχροκέρδιας, τόσο στα κρεβάτια των ιδιωτικών κλινικών όσο και στα τεστ στα ιδιωτικά εργαστήρια.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Κρεμαστινός, νοσηλεύεται ενώ έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό. Η κ. Γεννηματά ευχήθηκε να γυρίσει γρήγορα κοντά της σημειώνοντας ότι «είμαστε όλοι μας με τη ψυχή μας δίπλα στον Δημήτρη Κρεμαστινό, με τη σκέψη μας με τις ευχές μας. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά να γυρίσει γρήγορα κοντά μας, πάντα με τις πάντα χρήσιμες συμβουλές του και με τη γνώση του και για την ιατρική και για την πολιτική».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Την έκδοση κορωνο-ομολόγων ζητούν από την EE Μητσοτάκης και άλλοι 8 ηγέτες

Κρούσματα κορωνοϊού: Κρίσιμο να αντέξουμε δύο εβδομάδες, λέει η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης