Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου και κορωνοϊό: Η πανδημία θα κοστίσει αλλά θα μας αφήσει νικητές και πιο ώριμους

mhtsotakhs-arthrou

Να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς - Οι οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί κι οι νοσηλευτές -  Διαβάστε όλο το μήνυμα του πρωθυπουργού

Στην πανδημία του κορωνοϊού επικεντρώνεται το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Ο εχθρός τώρα είναι η πανδημία» σημειώνει ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «η πανδημία θα μας κοστίσει. Θα μας αφήσει, όμως, νικητές και πιο ώριμους».«Απώλειες έχουμε και θα έχουμε. Και η οικονομία μας θα υποφέρει. Αλλά χρέος μας είναι να περιορίσουμε τον πόνο στο ελάχιστο. Και να επιμερίσουμε το κόστος της προσαρμογής στην νέα οικονομική πραγματικότητα με τρόπο δίκαιο» προσθέτει.

Στέλνει, επίσης, το μήνυμα ότι στόχος είναι «να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς» κάνοντας λόγο για την ανάγκη για «πατριωτισμό της ευθύνης».

«Κανείς μόνος. Αλλά όλοι από την ίδια θέση, στην πρώτη γραμμή» λέει προς τους Έλληνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «κανένα κοινωνικό οικοδόμημα δεν στέκει χωρίς το θεμέλιο της Υγείας».

«Την ίδια «αρετή και τόλμη» που ήθελε η ελευθερία τότε, απαιτεί και ο αγώνας σήμερα. Όσο πιο γρήγορα κερδίζονται οι μικρές και μεγάλες αναμετρήσεις με τον κορωνοϊό τόσο ταχύτερα θα κερδηθεί και ο πόλεμος» συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κάνει, μάλιστα, ειδική αναφορά στους γιατρούς και νοσηλευτές λέγοντας ότι είναι «οι οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας».

Όλο το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Η εθνική επέτειος βρίσκει, φέτος, τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν την γιορτάζουμε σε δρόμους και πλατείες. Αλλά την τιμούμε από το σπίτι μας. Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία. Όμως με συνείδηση ότι ο εχθρός, τώρα, είναι η πανδημία. Απέναντί της θα παρελάσουν, σήμερα, η ισχύς και η ενότητά μας. Σ’ αυτό το μέτωπο κρίνεται ο πατριωτισμός της ευθύνης. Και εκεί δοκιμάζεται στην πράξη, και όχι στα λόγια, η κοινωνική αλληλεγγύη. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι σε τούτη τη μάχη.

Η φροντίδα της Πολιτείας απευθύνεται στον κάθε πολίτη. Κι αυτός, με τη σειρά του, αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο προσφοράς. Αυτή είναι η άλλη όψη της δύναμής μας στον πόλεμο εναντίον της κοινής απειλής. Κανείς μόνος. Αλλά όλοι από την ίδια θέση, στην πρώτη γραμμή.

Πριν από 200 χρόνια οι Έλληνες διεκδίκησαν και έγιναν από υπόδουλοι ελεύθεροι. Και από υπήκοοι, πολίτες. Συγκρότησαν Έθνος. Και ίδρυσαν κράτος Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Αυτές τις μεγάλες αξίες καλούμαστε να δικαιώσουμε, στις μέρες μας, με ένα νέο περιεχόμενο, αυτό της αμοιβαίας ευθύνης. Γιατί μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Κανένα κοινωνικό οικοδόμημα δεν στέκει χωρίς το θεμέλιο της Υγείας. Και κανείς πολίτης δεν θα είναι καλά αν και οι γύρω του δεν είναι καλά.

Αυτή τη μεγάλη ημέρα, λοιπόν, μετουσιώνουμε την εθνική μνήμη σε ευθύνη για το παρόν. Με πειθαρχία στεκόμαστε δίπλα στην Πολιτεία. Όπως κι αυτή μάχεται δίπλα μας. Γιατί την ίδια «αρετή και τόλμη» που ήθελε η ελευθερία τότε, απαιτεί και ο αγώνας σήμερα. Όσο πιο γρήγορα κερδίζονται οι μικρές και μεγάλες αναμετρήσεις με τον Κορονοϊό, τόσο ταχύτερα θα κερδηθεί και ο πόλεμος. Απώλειες έχουμε και θα έχουμε. Και η οικονομία μας θα υποφέρει. Αλλά χρέος μας είναι να περιορίσουμε τον πόνο στο ελάχιστο. Και να επιμερίσουμε το κόστος της προσαρμογής στην νέα οικονομική πραγματικότητα με τρόπο δίκαιο.

Συμπατριώτες μου, παντού στη χώρα,

Οι οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί κι οι νοσηλευτές: Οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες. Οφείλουμε να τους εξοπλίσουμε με τα πολεμοφόδια που σώζουν ζωές. Και να τους δώσουμε δύναμη και φρόνημα, πειθαρχώντας στις συστάσεις τους: Δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι! Έτσι τιμούμε φέτος την εθνική επέτειο.

Το 1821 οι πρόγονοί μας ενώθηκαν, ξεσηκώθηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα. Και οι επόμενες γενιές την ξανάχτισαν και την μεγάλωσαν. Σήμερα, τα παιδιά της αγρυπνούν σε άλλα μέτωπα: Στα σύνορα, στα νοσοκομεία, στην καθημερινότητα. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας της πρώτης γραμμής, απευθυνόμαστε με τα λόγια του εθνικού μας ποιητή: «Η δύναμη σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος».

Η διεθνής συγκυρία, ωστόσο απλώνει τα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης και πέρα από σύνορα. Και αν, τότε, το κύμα του Φιλελληνισμού υπήρξε πανευρωπαϊκό, σήμερα επιστρέφει ως το ζητούμενο μιας νέας Ευρώπης. Αυτής που δεν θα περιοριστεί στην κοινή υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης. Αλλά, κυρίως, θα στηρίξει την οικονομική αναγέννηση μετά από αυτήν. Ποτέ η σημασία της Ενωμένης Ευρώπης δεν ήταν μεγαλύτερη. Ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσει προς όφελος όλων των πολιτών της.

Συμπατριώτες μου,

Ένας είναι, τώρα, ο δικός μας αγώνας: Να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς. Η πανδημία θα μας κοστίσει. Θα μας αφήσει, όμως, νικητές και πιο ώριμους. Χαλυβδωμένους όσο ποτέ για να ξαναπάμε την πατρίδα μπροστά. Η δοκιμασία που βιώνουμε απελευθερώνει ήδη δυνάμεις του λαού μας που βρίσκονταν σε λήθαργο. Μέσα στην κρίση οι δομές μας εκσυγχρονίζονται. Η τεχνολογία ταξιδεύει παντού, αλλάζοντας τον τρόπο που εργαζόμαστε. Αλλά και μειώνοντας τη γραφειοκρατία. Ο εθελοντισμός ριζώνει. Εμείς οι ίδιοι λειτουργούμε, πλέον, πιο ομαδικά και πειθαρχημένα. Και χτίζουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης στο κράτος, που στα δύσκολα δείχνει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Όλα αυτά θα είναι τα όπλα μας για την επόμενη μέρα. Τα πολύτιμα εργαλεία με τα οποία θα ξαναχτίσουμε ό,τι και αν χάθηκε. Και του χρόνου, όταν αυτή η περιπέτεια θα είναι παρελθόν, θα γιορτάσουμε υπερήφανοι, τους δύο αιώνες ελευθερίας μας.

Καλή δύναμη, και Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους!

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: «Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας όλα τα εργαλεία που έχουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

25η Μαρτίου - Κορωνοϊός: Πτήσεις F-16 σε όλη τη χώρα σήμερα για την εθνική επέτειο χωρίς παρελάσεις

Κορωνοϊός: Τι κάνει στο ανθρώπινο σώμα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Kostas

Είπαμε.οσοι περισσότεροι πεινασμένοι υπαρχουν σε ένα κράτος τόσο αυτό τους ελέγχει καλύτερα

Κουλης Coolis

37δις αφησε ο αφελης ο Τσιπρας. Τα γαλαζια παιδια, τι επιτελικο μας κρατος και ΕΓΩ προσωπικα θα τα αξιοποιήσουμε δεοντως! Ε ρε γλεντια Χατζατζαρη. Οπα οπα οπα!

Οπλαρχηγός

Θυμήθηκα τον Άδωνη που είχε πει “δεν θα μου πάρει η τρόικα τη δόξα για τις απολύσεις των γιατρών του ΙΚΑ” και φοβάμαι λίγο με το σημερινό “οι οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί κι οι νοσηλευτές” του προθυπουργού. Μην ξεχνάμε ότι οι Κολοκοτρώνης, Νικηταράς, Μακρυγιάννης, Κίτσος Τζαβέλας, Δημήτρης Πλαπούτας, Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και άλλοι, κατέληξαν στη φυλακή μετά την απελευθέρωση.

Πεζη

Αν μειωσετε 50% τους μισθους για εξι μηνες δεν το κοβω κυριε πρωθυπουργε ! Ευχομαι αυτο να μην συμβει για καλο ολων !

Θα προλάβει

το έθνος να εορτάσει τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση ή άδικα φτιάξαμε επιτροπή εορτασμού? Αν κόβετε ότι δεν προλαβαίνουμε, βάλτε την επιτροπή επι κεφαλής κατά του κορωναιού

Μαρθα

Κυριάκο, την παρέδωσες την εξουσία, πάλι στον Τσίπρα..αερολογίες χορτάσαμε!

δεν

θα μας αφήσει ωριμους κύριε προθυπουργε... γερασμενους θα μάς αφήσει.. και η νίκη πειριος.. με τεράστιες απώλειες σε όλους τους τομείς.

Λάθος τοποθετημένα χέρια

Αγαπητέ τα χέρια να σχηματίζουν τρίγωνο με τη μύτη προς τα κάτω. Δε σας το μάθαν εκεί που πάτε;

.

😂😂😂😂

ΓΙΩΡΓΟΣ

Οταν Κυριακο και καλα τελιωσει το πανυγηρι της δηθεν πανδημιας θελω να δω ποσα μνημονια θα ξαναφερεις για το καλο μας!!!!

δηθεν πανδημιας................

Στέκομαι απλά σ' αυτό!!!! Και χαίρομαι που ...ξυπνάςςςςς!!!!!

Στέφανος

Εκτός από αυτό, τήν ώρα πού "μένουμε σπίτια μας γιά τό καλό μας", η ελληνική κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση προχώρησε σε θεσμοθέτηση νέων και προγενέστερων δομών «φιλοξενίας» (πρακτικά 28 νέων πόλεων με σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνους κατοίκους) σε όλη την επικράτεια για την μόνιμη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών. Kατά τ'άλλα δέν μάς εννημέρωσαν ακόμη τί κάνει ό κωρονοϊός......στό Τιμπουκτού

Stlg

Άρες μάρες κουκουνάρες...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης